Privlačnost | Znaki, da se simpatija zanima za vas

Privlačnost ~ Kaj bi dali, da bi lahko že s pogledom ocenili, če določeno osebo privlačite ali ne?

Pogosto so znaki, da se oseba zanima za vas, lahko zelo očitni, kdaj pa morate biti zelo pozorni, da to opazite.

Z malo vaje boste lahko že samo s pogledom ocenili, če je med vami in drugo osebo privlačnost ali ne.

Očesni stik

Očesni stik je zelo pomemben del ”flirtanja”. Če oseba drži očesni stik z vami dlje, kot je to običajno, je to dober znak. Ni pa to edino merilo. Bodite pozorni, če tej isti osebi uhaja pogled nazaj proti vam. Ko ljudje zagledamo osebo, ki nas privlači, pogosteje in dalj časa gledamo to osebo.

Očesni stik je pomemben tudi, če se pogovarjate z določeno osebo. Če vas nekdo ves čas gleda, morda celo kima medtem ko govorite, je to precej boljši znak, kot pa če se pogovarjate z osebo, ki pogosto pogleduje stran.

Primer: Če oseba, ko vzpostavite očesni stik, pogleda navzdol in potem vstran, je verjetnost velika, da se zanima za vas. Če oseba, takoj ko vzpostavite očesni stik, zgolj pogleda vstran, potem se po vsej verjetnosti za vas ne zanima.

Govorica telesa

Govorica telesa nam pogosto lahko pove več, kot pa besede, ki jih nekdo izreče. Najbolj očiten znak zanimanja je nasmeh. Če se oseba rahlo nasmiha, ko vas gleda, je to zagotovo znak, da ste ji všeč. Če se z osebo pogovarjate ena na ena ali v skupini in se ta smeji, ko poveste kakšno šalo, je to ponovno dober znak, da se zanima za vas.

Če se oseba rahlo nasmiha, ko vas gleda, je to zagotovo znak, da ste ji všeč.

Bodite tudi pozorni, če je druga oseba obrnjena s telesom proti vam ali v stran. Oseba, ki je obrnjena v stran po navadi želi stran od vas / vašega pogovora. Bolj sramežljive ali zaprte osebe bodo pogosto obrnjene v stran, četudi se zanimajo za vas. Bodite pozorni na več različnih znakov in ne zgolj na enega.

Zmenki & zasebni stiki

Še en precej manj opazen znak je, če oseba rahlo spremeni ton glasu, ko govori z vami. V določenih primerih lahko oseba to počne namenoma, kdaj pa do tega pride tudi samodejno. V obeh primerih je to dober znak, saj spremenjen ton glasu pri pogovoru z vami nakazuje, da je drugi osebi ta pogovor bolj pomemben.

Primer: Če ste v skupini ljudi, bodite vedno pozorni, kako se določena oseba vede do vas in kako do ostalih ljudi. Če vam namenja več pozornosti, se bolj smeje vašim šalam ipd., potem se zanima za vas.

Dotik

Dotik je lahko zelo neopazen znak, da se nekdo zanima za nas, saj v družabnih okoliščinah to pogosto vzamemo kot nekaj samoumevnega. Bodite pozorni, če se vas oseba dotakne, ko to v resnici ne bi rabila storiti. Dostikrat je to tudi znak ne zgolj privlačnosti, ampak želje po fizičnem kontaktu z vami. Ponovno, opazujte če oseba to počne tudi drugim ali zgolj vam.

Dotik lahko veliko pove tudi, ko ne vključuje vas. Če se oseba dotika las, igra s svojimi lasmi ali dotika svojega obraza, je to znak, da se za vas zanima. Včasih so to lahko zelo hitri in skoraj neopazni dotiki, tako da je potrebno pozorno spremljati osebo, s katero se pogovarjate.

Primer: Če vas oseba gleda in pogleda navzdol proti vašim ustnicam, ali pa če oseba rahlo začne premikati ustnice ali jih celo na hitro oblizne, je to znak, da oseba zavestno ali podzavestno želi, da jo poljubite.

Verbalni znaki

Verbalni znaki se na prvi pogled zdijo bolj očitni, ko ostali neverbalni znaki. Na primer, če vam oseba nameni kompliment, potem je to jasen znak, da se vsaj delno zanima oziroma želi izkazati zanimanje za vas.

Podoben učinek ima samohvala, saj s tem oseba želi vzbuditi vaše zanimanje zanjo. Tu je ponovno treba biti pozoren, saj se določen tip ljudi rad pohvali, ker hoče vašo pozornost četudi se romantično ne zanima za vas.

”Kako to, da nisi doma s punco / ženo?” ~ Če vas oseba vpraša to, jo zagotovo privlačite.

Če oseba izkazuje iskreno zanimanje za vas, kaj imate za povedati in vas celo sprašuje osebne stvari, potem je to zelo dober znak, da do vas čuti privlačnost. Še en izmed bolj očitnih znakov zanimanja je, če vas oseba vpraša, če ste v zvezi. To pogosto lahko stori na bolj prefinjen način, kot na primer: ”Kako to, da nisi doma s punco / ženo?” ali kaj podobnega.

Manj očitno, a ima enak učinek, je, če oseba povsem naključno med pogovorom omeni oziroma izda informacijo, da je samska. Če vam oseba med pogovorom omeni, da je samska, vam seveda tega ni povedala zgolj naključno.

Nasvet: V primeru, da ste bolj sramežljivi in ne želite kar direktno pristopiti do neznane osebe, ji lahko pomežiknete, ko vzpostavite očesni stik. Če oseba pomežikne nazaj, je igriva z vami, se nasmiha ipd.; potem je to znak, da želi, da pristopite do nje. Če pa oseba zgolj odvrne pogled in se za vas ne zmeni več, je to jasen znak, da želi, da jo pustite pri miru.

Za konec bi izpostavil še nekaj dodatnih znakov zanimanja. Če oseba stoji ali sedi v vašem osebnem prostoru oziroma želi biti zelo blizu vas, je to seveda znak privlačnosti.

Še ena stvar, na katero ste lahko pozorni v družabnih situacijah, je, če oseba, ki je bila ravnokar na drugi strani plesišča, zdaj kar na enkrat pleše zraven vas.

Zapomnite si, da vam bo oseba, katero zares privlačite, omogočila čim lažjo pot do potencialnega pogovora / njenih kontaktnih informacij / zmenka.

Ljubiteljski pisec člankov o ljubezni in partnerstvu, mojster digitalnih omrežij in YouTuber.

Ni komentarjev

Odgovori