Prvi zmenek: Katere napake delajo moški?

In kako se tem napakam na prvem zmenku izogniti?

Telefonski pogovor na prvem zmenku? S tem boš takoj uničil dobro vzdušje, zato se temu izogibaj. Foto: Shutterstock

O zmenkih smo pisali že veliko. Prav zato se bomo tokrat posvetili predvsem samozavestnim moškim, ki bi lahko osvojili žensko, a jim nikakor ne uspe. Kje se motijo, katere napake delajo? Poglejmo.

Si (pre)velik frajer

Mnogi pretirani samozavestneži mislijo, da je dovolj, da na zabavi mirno čepijo v kakšnem kotu, ker bodo ženske kar v vrsti čakale, da jim da svojo “dragoceno” telefonsko številko in jih povabi domov na kavo.

Misliš, da bodo ženske kar same prišle do tebe? Ne bodo. Zato se aktiviraj.

Tip, ki se ne potrudi, da bi prišel v stik z dekletom, ki mu je “padla v oko”, je preveč pasiven. Sam trdim, da si tisti, ki se ne bori za stvari, ki so mu pomembne (v našem primeru dekle), teh stvari niti ne zasluži. In jih – v večini primerov – tudi nikoli ne bo imel.

Preklinjanje na zmenku? Zadrži se.

Navajen si predvsem “trde” moške družbe, tam pa znajo padati krute šale, pa tudi psovke in nedolžne žaljivke. Ko pa se odpravljaš na lov za dekletom, ti priporočam, da popaziš na svoj jezik. Vulgarnost in romantika namreč ne gresta ravno dobro skupaj.

Bogat? Tega ne razglašuj. Vir: Shuttesrtock
Bogat? Tega ne razglašuj. Vir: Shuttesrtock

Si bogat? Pa kaj!

Misliš, da vse ženske padajo na materialne reči? Večina žensk moškega ne ocenjuje po debelini njegove denarnice. Pozabi na to, da boš ob nakupu novega (športnega) vozila za nagrado (brez vloženega svojega truda) dobil še lepo in prijazno deklino.

Skratka: Hvaljenje svoje velike limuzine ni nobena garancija, da boš imel več uspeha pri iskanju punce. Še več, hvaljenje s prestižno pločevino pred želenim dekletom, ti kaj kmalu garantira, da te tvoja simpatija proglasi za čistokrvnega bedaka.

Preveč govoriš o sebi

Si “glavni” in edini vratar vaškega nogometnega kluba? In celotni svet se ti vrti večinoma le okrog nogometa (in ostalega popularnega športa)? Ko prideš v družbo deklet, ne znaš govoriti o ničemer drugem kakor o svojem športu, o svojih uspehih, o svoji športni karieri …

Če boš preveč govoril o sebi, ti bo dekle kaj hitro dalo rdeči karton. Vir: Shuttesrtock
Če boš preveč govoril o sebi, ti bo dekle kaj hitro dalo rdeči karton. Vir: Shuttesrtock

Misliš, da je to privlačno puncam? Znaš vsaj za trenutek pozabiti na svoj lasten ego? Mislim, da je pametneje, da si preprosto tiho in želeni ženski namenjaš le pomenljive poglede, kot pa, da se vse tvoje zgodbe vrtijo okrog tvojega (prevelikega) ega.

Utihni in pozorno poslušaj, ko govori ona

Pomembno je poslušati. Znati poslušati. Prisluhniti. Poskušati razumeti. Se vživeti v zgodbo, ki jo pripoveduje tvoja simpatija. Pa nikakor ne skači dekletu v besede. Pusti, da pove misel do konca.

Nikakor v novi družbi ne poučuj ljudi, ne smeš biti pokroviteljski. Če pa že kaj razlagaš, bodi hiter in kratek, ne dolgovezi.

Na koncu zmenka poljub zate ni dovolj

Celotni zmenek si opravil za čisto desetko. Zdaj, ko se od punce poslavljaš, pa delaš gromozansko napako.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Ker si pričakoval več kot le kratek, poslovilni poljub na lica, si zdaj ves razočaran. Odločil si se, da zaigraš na zadnjo karto – nanjo vršiš neprijeten pritisk in postajaš naporen. Pred punco se takrat pokažeš le v negativni luči.

Z nepremišljenim vedenjem si dosegel, da simpatičnega para, ki je še pred nekaj minutami sproščeno užival na zmenku, ni več. Dosegel si, da ženska sedaj intenzivno razmišlja le še o tem, kako bi se te čim prej rešila.

Zato ustavi konje, zadovolji se z nežnim slovesom. In ne pozabi, da se tudi počasi lahko daleč, zelo daleč pride.

Srečno!

Ni komentarjev