Prvi zmenek na pikniku

Piknik je, sploh v tem letnem času, idealna možnost za spoznavanje drug drugega na prvem zmenku.

Britanska tradicija prirejanja piknikov tudi v Sloveniji ne bi smela biti nekakšna snobovska modna muha, temveč predvsem iskrena priložnost za uživanje v dvoje.

Piknik je lahko odlična ideja za prvi zmenek v dvoje, še posebej v poletnih mesecih, ki nas prav zdaj razveseljujejo s toplim, sončnim vremenom.

Kje prirediti romantičen piknik v dvoje?

Prvi odgovor, ki ga običajno izstrelimo, je v naravi. Res je, celoten čar piknika je, da smo nekje na prostem, da užijemo naravo in odklopimo skrbi.

Pomembno je, da pozabiš na toga in dolgočasna nezapisana piknik-pravila, ki bi te lahko samo omejevala pri organizaciji kulinaričnega dogodka v naravi. Odgovori si najprej, če piknik sploh mora biti v naravi, zeleni divjini? Tam nekje, na nekem lepem travniku, zelenem pašniku ali skrivnostni gozdni jasi? Ni nujno. Sploh pa ne za prvi zmenek.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Če boš svojo simpatijo na prvi zmenek povabil na piknik, je morda bolje, da piknik spelješ v parku. V kotičku parka, kjer bosta imela svojo zasebnost, a bo hkrati dovolj blizu civilizacije, da bo eden ali drugi lahko “zbežal”, če simpatija ne bo obojestranska.

Če pa sta s tvojo simpatijo že “stara” znanca in sta prvi zmenek že preživela, potem lahko njo ali njega povabiš na romantičen piknik kar na majhen košček zelene trate ob tvoji hiši (seveda pa je priporočljivo, da se umakneš pred pogledi nesramno radovednih sosedov).

Skrivnost popolnega piknika je v enostavnosti.

V prid takšnemu razmišljanju govori predvsem dejstvo, da je v današnjih časih (skorajda) vsa narava v zasebni lasti in da se lahko zlahka zgodi, da vaju bodo, s partnerko ali partnerjem vred, kakšni jezni kmetje veselo podili iz vajinega, na “črno zasedenega, piknik-placa”.

No, ja, do neke meje. Omenili smo že, da se ne smeš držati nenapisanih pravil kot pijanec plota, kljub vsemu pa se moraš truditi, da piknik vendarle ostane piknik. Osnovno pravilo lahko povzameš po Britancih: Skrivnost popolnega piknika je v enostavnosti, nikakor pa ni treba zanemarjati skrbnega planiranja in pakiranja.

Kako se lotiti priprav na piknik-zmenek?

Naredi si seznam stvari, ki jih potrebuješ. Razen hrane in pijače skorajda zagotovo potrebuješ še:

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock
  • nepremočljivo podlago (lahko tudi spalko ali večjo odejo),
  • platnen prt (lahko je majhen, saj je to vendarle le piknik v dvoje),
  • prtičke, osvežilne robčke,
  • sredstvo proti insektom (kaj pa veš, mogoče se piknik zavleče globoko v noč; mogoče bi s seboj vzeli tudi kakšno oljenko ali svečo?),
  • vžigalnik in baterijo,
  • morda tudi manjši radio, ki vama bo predvajal romantično glasbo?

Seveda se bodo v košari (ali hladilni torbi, ki je zelo praktična) znašli tudi krožniki in kozarci (lahko so tudi plastični, še posebej, če tvoje simpatije to ne bo motilo), vilice in noži, začimbe, odpirač za steklenice.

Kaj pa bosta jedla?

Pri pripravi hrane uporabi čim več domišljije.

Pri pripravi hrane uporabi čim več domišljije. Pri tem ti lahko (poleg spleta) zelo pomagajo tudi večje trgovine, ki imajo zmeraj večjo izbiro dokaj okusne, že pripravljene, predvsem pa ustrezno zapakirane hrane.

Kakor pri jedači, pa tudi pri pijači, naj te vodi misel, da želiš predvsem ustreči željam simpatije, ki si jo popeljal/a “na obrok mrzle hrane na prostem”. Torej, pripravi nekaj za kar veš, da bo tvoji simpatiji všeč. 😉

Srečno!

Ni komentarjev