Kako rešiti romantično resno zvezo?

Tvoja izbranka si želi, da se potem, ko jo osvojiš, vse pozornosti nadaljujejo. Kako v svoj partnerski odnos vpeljati malce romantike?

Ko nam uspe uspešno prestati prva dva zmenka in po tretjem že pričnemo drseti v resnejšo zvezo, se prične najlepše obdobje razmerja, ko obstajajo le seks in pogovori, telesno in verbalno odkrivanje drugega.

Čisti užitek v električno nabitem spektaklu zaljubljenosti, ko moški pozabimo jesti, piti, spati in hoditi v službo. Svojo izbranko zasuvamo s pozornostjo, prisrčnimi darili in drugimi romantičnimi gestami. Dokler se nam dokončno ne prepusti, ko zanjo postanemo ekskluzivni moški in tako – če se ta analogija sploh še uporablja – dobimo svoj plen. Sledi razmerje.

Kaj pa, ko jo osvojimo?

Tekom razmerja imamo moški tendenco, da romantično zbledimo. Ker vemo, da imamo ob sebi zvesto dekle, ki nam je predana s srcem in dušo, se zna zgoditi, da moški ne čutijo več potrebe po nenehnem dokazovanju pozornosti, ljubezni in inovativnosti pri izbiri romantičnih presenečenj.

Neprestano zasuvanje z darili in komplimenti sicer ni rešitev problema (še celo ravno nasprotno), verjemi mi pa, da so občasne romantične geste gorivo za njeno ljubezen do tebe.

Potem, ko jo osvojiš, tvoja potreba po dokazovanju ljubezni izgine.

Spoštovani kolega, v primeru, da se ne boš odvalil iz kavča in se intenzivnejše posvetil svoji izbranki, lahko pričakuješ, da se bo kaj kmalu izmuznila iz tvojega življenja. Čeprav se ti mogoče zdi, da je v razmerju vse okej, se ona dobro zaveda pomanjkanja tvojega truda.

Tukaj je nekaj idej, ki lahko rešijo tvojo vezo ali pa jo vsekakor izboljšajo.

1. Ne bodi tipičen moški

Prvo pravilo romantične geste je, da mora biti presenečenje. Ne, ni potrebno, da je vsakič na nivoju infarkta, lahko gre le za majhno presenečenje žepne izdaje. Da bodo tvoji nameni ostali neodkriti vse do izvedbe, nikar ne izdajaj svojih načrtov s skrbnim načrtovanjem. Vsako stvar naredi spontano, kadar začutiš, da je pravi trenutek.

Izven teh dejanj pa ostani, kakršen pač si – do meje razuma. Ni potrebno, da opustiš ljubezensko razmerje z nogometom ali da zanemariš prijateljske pohode v pivnice in če moraš braniti svoje dekle pred drugim tipom, nikar ne glej na to, kako boš izpadel.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Ostani “bad boy” na zunaj, ko pa se vrneš domov s svojo drago, se spremeni v mucka. Znotraj razmerja ti bo imidž bad boya kaj malo koristil – tam zunaj, kjer pa vsak drugi potrebnež hlepi po tvojem dekletu, je potrebno kdaj tudi vstati s stola, zagroziti ali pač kakorkoli dati človeku na znanje, v kaj se zapleta.

Ostani, kakršen si, vendar vsakič, ko storiš nekaj zase, ne pozabi nanjo. Če si zapravil celotno popoldne na košarkarskem igrišču, ji privošči masažo nog, ko se vrneš domov. Če si prejšnjo noč popival s prijatelji, ji drugi dan v službo pošlji majhne čokoladice s posvetilom (predvidevam, da še znaš pisati duhovita ljubezenska posvetila).

Uporabi domišljijo in naredi tisto, kar se ti v trenutku zdi pravilno in ne boš zgrešil. Če se ti zdi, da ta dejanja krušijo tvojo moškost, se posvetuj s terapevtom.

2. Ne pozabi na malenkosti

Najlepši del pri razvajanju žensk je, da so zadovoljne z malenkostmi. Točno tistimi, ki se mnogim moškim tekom razmerja zdijo nepomembne in odvečne. Toda, če se poslužuješ majhnih stvari, se zgodijo velike spremembe.

Recept za uspeh: držanje za roke, komplimenti in gentlemanske geste.

Ne sodi ženske po sebi, češ, saj tudi njej ni do tega – nasprotno – ti majhni znaki pozornosti ti bodo prislužili veliko točk. In vedno, če sta skupaj ali narazen, lahko storiš nekaj, da ji pokažeš, da ti ni vseeno. Za večino stvari si zagotovo že slišal in si jih, verjetno v začetnem delu razmerju, tudi pridno izvajal.

Na prvem mestu je dobro staro držanje za roke. Mogoče se ti danes zdi odveč, toda držanje za roke je prvi znak, s katerim poveš svetu, da sta par. To, da ti ni problem tega dejstva javno izražati, je za tvojo izbranko zelo vzburjajoče.

Ob pravem trenutku ne pozabi na komplimente. Poskušaj biti originalen, a ne preveč pesniški. Že to, da opaziš nekaj na njej, bodisi novo obleko ali novo frizuro, je dovolj. Verjameš ali ne, večina stvari, ki jih boš opazil na dekletu (in so ti všeč) je verjetno storila zate. Najmanj, kar lahko storiš, je, da opaziš njen trud in ji iz srca podariš primeren kompliment.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

V nobenem primeru je ne zasuvaj s komplimenti kar vsepovprek, saj s tem izgubijo na teži in verjetnosti, da jih trosiš zato, ker resnično tako misliš.

Ko sta doma ali na javnem mestu ne pozabi na gentlemanske geste. Če nisi točno prepričan, kako se temu streže, si kupi knjigo o bontonu in preveri, kje lahko nadgradiš svoj tretma. Kadar le lahko, ji odpri vrata v avtomobil, primakni stol, ko sede k mizi in poskrbi za njen plašč ali pa ji v mrzlem vremenu posodi svojega.

S temi majhnimi, a pomembnimi potezami ne boš le izpadel bolje kot večina moških, ki jih pozna, ampak boš dokazal tudi tvojo stopnjo kultiviranosti. V kolikor si v razmerju s pravo žensko, bo znala to močno ceniti in ti tudi vrniti – desetkratno. In vsi vemo kje.

3. Ne pretiravaj

Občasna darilca, od rož do sladkarij, so skorajda obvezni del razvajanja. Podari jih s primernim stavkom – s sladkim ali lepim darilom je to resnično najmanjši problem.

4. Naredi ali nauči se nečesa samo za njo

Za posebno pozornost ji lahko dodaš še ljubezenski kuponček – majhna skrivna finta, ki jo poznata samo vidva in za katero bo dobro vedela, kaj pomeni. Zagotovo ji bo popestrila dan in bo komaj čakala, da se srečata doma.

Če sicer ne kuhaš, si vzemi en dan in poskusi sam skuhati večerjo. Če ne uspe najbolje, lahko še vedno naročita kitajsko hrano na dom, namen je tisti, ki resnično šteje. Predlagaj filmski večer in izberi njena najljubša filma, ki ju že dolgo ni videla.

Verjetno poznaš njene želje, zato ji poskušaj kakšno tudi uresničiti – če je le v mejah finančne in realistične normale. In potem greš še korak dlje in narediš nekaj več samo za njo v postelji.

Ne pozabi pa tudi na njeno lepoto, ki je verjetno razlog, zakaj si se tisti usodni dan zagledal vanjo. Pohvali njene oči, lase, ustnice. Morda se sliši preveč filmsko, a če boš znal ta kompliment pravilno zaviti, bo zagotovo padel na plodna tla.

Če živita skupaj, ji lahko zjutraj, preden odideš iz stanovanja (in če ona še spi) pustiš majhna sporočilca, ki jih lahko podtakneš tudi v njeno torbico ali avtomobil. Nalepi jih na ogledalo v kopalnico ali na volan v avto – vsebina pa po želji, seveda. Spomni jo na kakšen prijeten trenutek prejšnjega večera ali pa samo izrazi pozornost. Tudi to se obrestuje.

Stvari, ki jih lahko narediš, je ogromno

Zgoraj so samo primeri, verjemi mi pa, da pri dekletih šteje vsak dokaz ljubezni in pozornosti. Lahko jo povabiš ven s svojimi prijatelji (razen, seveda, če jih ne prebavlja najbolje) ali pa ponjo pošlješ avto/taksi/limuzino, ki jo pripelje do restavracije, kjer jo čakaš z ohlajenim šampanjcem in odlično večerjo. Kaj praznujeta? Absolutno ničesar – razen vajine ljubezni.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Bodi inovativen in deluj v trenutku. Po tvoji službi, fitnesu, prenosih tekem, sestankih in tečnih dnevih, jo lahko presenetiš z nečem lepim. In ni ji potrebno priznati, da smo ti pri tem pomagali mi.

Najdi ravnovesje

Napaka je lahko v tem, da se romantično sploh ne posvečaš svoji izbranki ali pa da se ji posvečaš preveč. Vse, kar počneš, počni z okusom in brez pretiravanja. Ni potrebno, da vsakokrat plačaš za pijačo. Kot tudi ni potrebno, da jo vsak mesec pelješ v Pariz.

Ženska, ki prejema preveč komplimentov, daril in pozornosti, se bo razvadila. In če se razvadi, potem lahko celotno razmerje samo daješ in prejemaš bore malo v zameno. Drži romantiko na minimumu tako, da bo dekle tvoje geste predvidevalo, ne pa pričakovalo.

Če boš pretiraval, boš na koncu imel na plečih nadležno divo, ki se ne bo ustavila pri računu za večerjo, ampak bo zahtevala, da jo pelješ še po nakupih in ji na koncu dneva zmasiraš stopala, da lahko v miru zaspi.

Nikar! Z romantiko se igraj, jo draži in ko bo najmanj pričakovala, ji pripravi majhno presenečenje. Pravilo “manj je več” spet drži. Dekle sicer razvajaj, a ji ne pusti, da se razvadi.

Pa srečno!

Ni komentarjev