Rože so lahko tudi naravni afrodiziak

Rože vseh barv, velikosti in vonjav imajo prav posebno moč – spravijo nas v boljšo voljo in nam polepšajo dan ter prostor, v katerega jih postavimo.

Pa ste vedeli, da imajo določene rože in rastline tudi prav posebne sposobnosti? Nekatere so naraven afrodiziak! Ob vonju in z njihovimi semeni se namreč povečata spolno poželenje in želja po intimi.

Vau! Nekaj zanimivega, kajne? Zakaj ne bi naslednjič, ko želite zapeljati svojega partnerja ali partnerko, kupili prav posebnih cvetlic ali šopek rož, jih nastavili po vsem stanovanju in upali, da se vam zvečer nasmehne sreča?

Ena najbolj znanih cvetlic, za katero vsi dobro vemo, da opisuje strast, je zagotovo rdeča vrtnica. A ni edina! Metka iz Sanjskega šopka je za vas poiskala nekaj cvetlic, ki so prav tako pravi afrodiziak.

Rdeča vrtnica

Nobeno presenečenje. Rdeča vrtnica je že od nekdaj simbol za strastno ljubezen, zato ni čudno, da je tudi afrodiziak. Ne le njen vonj, ste vedeli, da olje vrtnice lahko pomaga ženskam, ki imajo težave s spolnim vzburjenjem? Naslednjič, ko bo vaša partnerka pod stresom, jo zmasirajte z oljem vrtnice. Poskrbeli boste, da se bo sprostila po dolgem in napornem dnevu, obenem pa ji boste zagotovo pognali kri po žilah.

Sivka

Sivka je s svojim izredno močnim vonjem primerna za različne težave, uporabljajo pa jo tako v kozmetične kot medicinske namene. Sivka je med moškimi najbolj popularen vonj, ki poveča spolno slo. Ima namreč sproščujoče in pomirjujoče učinke, s tem pa pomaga pri sproščanju od stresa in poveča spolno vzburjenje. Poleg tega je na videz izredno lepa cvetlica, ki nas s svojo močno barvo takoj pritegne.

Jasmin

Podobno kot rdeče vrtnice ima tudi jasmin ogromno ženstvene esence. Pomaga pri premagovanju tesnobe in napetosti, v vaše razmerje pa prinaša toploto in moč. Jasminovo olje je eden najboljših afrodiziakov, s katerim boste poskrbeli za boljšo spolno moč, libido, obenem pa poskrbi tudi za povečano spolno slo tako pri moških kot pri ženskah.

Mak

Mak je prav posebna rastlina, ki pritegne s svojo unikatnostjo in močno barvo. Ravno ta barva pa je tista, ki poveča spolno domišljijo in poželenje. Čudovito diši in tako pritegne pozornost večine ljudi. Makova semena povečujejo dopamin, s čimer se bo vaše razpoloženje v trenutku izboljšalo in vam pomagalo, da se sprostite. Saj veste, sprostitev pa lahko hitro vodi v zabavne posteljne aktivnosti. 

Sončnica

Kdo ne obožuje čudovitih polj polnih rumenih sončnic, ki svojo glavo obračajo proti soncu? V zadnjih letih so ta polja postala priljubljena tudi za fotografiranje, drugače pa ima sončnica neskončno pozitivnih učinkov! Njena semena vsebujejo ogromno antioksidantov, imajo protivnetne učinkovine, obenem pa so tudi afrodiziak. Povečuje namreč nivo dopamina, magnezij pa zmanjšuje stres in nervozo. Poleg tega imajo visoko raven vitamina E. Skuhajte prav poseben čaj iz njenih listov in zagotovo se vam obeta zabaven večer.

Guarana

Gurano najbrž poznate iz študentskih let, ko ste se pozno v noč več dni zapored učili za izpite. Poskrbi za dvig energije, saj njene jagode vsebujejo dvakrat več kofeina kot kavno zrno. Jagode pa imajo še dve pozitivni lastnosti – povečujejo vzdržljivost in vam dajo občutek toplote. A pozor! Ne pojejte jih preveč, saj imajo lahko drugače prav nasproten učinek.

Orhideja

Z orhidejami radi okrasimo naše okenske police, ampak ste vedeli, da nekatere vrste celo proizvajajo vanilijeva semena, ki spadajo med najbolj znane afrodiziake na svetu? Tako orhideje kot vanilija proizvajata seksualno poželenje in spolno slo, ki jih druge rože nimajo. Poleg tega so prave eksotične rože in poleg vrtnic zagotovo ene najbolj popularnih rož, ki se jih podarja na valentinovo.

Ni komentarjev

Odgovori