Samski za silvestrovo?

Rezultat ankete ona-on.com in Viva: Največja želja za leto 2016 je najti pravo ljubezen

Vir: Shutterstock

Nasmejani obrazi, ki s pričakovanjem zrejo v nebo in čakajo na vrhunec silvestrskega večera – ognjemet. A vsak izmed teh obrazov ni nasmejan le zaradi ognjemeta, ampak tudi zato, ker lahko to izkušnjo objet deli s svojo ljubljeno osebo. Kaj pa tisti, ki te ljubljene osebe še nimajo? Kako samski vidijo silvestrovo? O tem, kaj bodo počeli na najdaljšo noč v letu, smo v sodelovanju z revijo Viva povprašali več kot 1500 samskih.

Silvestrovanje nekje, kjer bi lahko koga spoznali

Največ samskih meni, da novega leta ne dočakajo v pravi družbi.

Čeprav je biti samski v decembru malce težje, saj iz vseh koncev in krajev letijo neprijetna vprašanja in čudni pogledi, pa biti samski ne pomeni, da je oseba neprestano slabe volje.

Sodelujoči v anketi namreč pravijo, da jim kot samskim ne manjka prav nič, a da jih okoli novega leta malce grabi panika, ker silvestrske noči ne morejo preživeti v pravi družbi (25 odstotkov) ali pa vsako novo leto dočakajo v isti družbi, kjer pa ne morejo spoznati novih ljudi in posledično stkati novih vezi (14 odstotkov). Četrtine vprašanih samskost na silvestrovo sploh ne gane, saj novo leto pričakujejo z veseljem.

Vir: Shutterstock
Novoletno penino si samski želijo odpreti nekje, kjer bi lahko spoznali pravo osebo. Vir: Shutterstock

Kje dočakati novo leto? Dobra tretjina samskih si želi novo leto dočakati nekje, kjer bi lahko koga spoznali. Med najbolj priljubljenima lokacijama za odpiranje novoletne penine sta po mnenju samskih še zasnežena gorska koča, za katero se je odločilo 23 odstotkov samskih, in hotel, kjer bi se v veliki družbi, ob plesu in večerji, poveselilo 8 odstotkov samskih.

Slednje je tudi odlična lokacija za spoznavanje novih ljudi, če pa vam takšno silvestrovanje ni po godu, lahko razmislite recimo o silvestrskem pohodu z baklami, silvestrovanju v središču mesta ali pa silvestrskem obisku gledališča. Odvisno je tudi od tega, koliko ste za praznovanje pripravljeni odšteti. Za silvestrsko noč iz sanj je večina samskih pripravljeni odšteti do 40 evrov, veliko je pa tudi takšnih, ki bi za to porabili več kot 80 evrov.

Med novoletnimi željami ni le zdravje

Prav vsak december oblikujemo seznam novoletnih zaobljub, ki se jih bomo morda držali celi prvi teden januarja. Povod za oblikovanje zaobljub pa so želje, med katerimi so običajno tudi takšne, katerih uresničitev ni v celoti odvisna od nas.

Vir: Shutterstock
Samski si v novem letu najbolj želijo spoznati pravo osebo in se zaljubiti. Vir: Shutterstock

Vedno se med prvimi tremi željami najde zdravje, a čeprav je tudi samskim zdravje zelo pomembno, pa vendarle ni na prvem mestu. Največja želja za novo leto 2016, ki jo je izrazila kar več kot polovica samskih, je, da bi spoznali pravo osebo in našli ljubezen.

A zanimivo je, da iskanju svoje boljše polovice ne bodo namenili prav veliko časa in truda. Skoraj polovica samskih se bo namreč v letu 2016 na ljubezenskem področju pustila presenetiti, šestina pa svoje upe polaga v srečo in zvezde, kar pomeni, da usodi ne nameravajo priskočiti na pomoč z aktivnim iskanjem svoje sorodne duše.

Poljub na silvestrovo?

Silvestrski poljub, ki bi ga podarila simpatija, si želijo tako moški kot ženske.

Poleg ognjemeta vrhunec silvestrske noči predstavlja še poljub. Običajno sledi po izmenjavi lepih novoletnih želja, največkrat pa si ga izmenjajo zaljubljenci. Od koga bi si pa samski želeli prejeti močno opevani silvestrski poljub? Tako na strani moških kot žensk je pričakovano najbolj zaželen poljub od simpatije oziroma bodočega partnerja.

Med znanimi Slovenkami bi največ silvestrskih poljubov morala razdeliti Tanja Žagar, Jan Plestenjak pa je tisti, ki bi s poljubom ogrel srca največ samskim ženskam.

Na prvem zmenku najpomembnejša kemija

Želite silvestrsko noč preživeti v dobri družbi? Potem pa hitro na ona-on.com, kjer boste lahko do najdaljše noči v letu spoznali več kot 155.000 potencialnih novoletnih spremljevalcev. A če bo prišlo do silvestrskega zmenka, potem morate paziti na naslednje stvari.

Na prvem zmenku je najpomembnejša kemija, ki kar klikne med njima. Vir: Shutterstock
Na prvem zmenku je najpomembnejša kemija, ki kar klikne med njima. Vir: Shutterstock

Na prvem zmenku ni pomemben le nasmeh do ušes in dobre manire. Faktor, ki odloča, ali bo kmalu sledilo še eno srečanje, je po mnenju tretjine samskih kemija. Sledita smisel za humor in dober občutek o osebi, prav tako pa je pomembno, da imata iste vrednote in da sta oba odprta ter brez predsodkov.

Do drugega zmenka pa zagotovo ne bo prišlo, če bo druga oseba brez smisla za humor oziroma kratko malo dolgočasna, če bo tekom zmenka jasno pokazala, da je razvajena, prav tako pa bo to prvo in zadnje srečanje, če bo oseba oddajala neprijeten telesni vonj.

Če želite že pred silvestrskim večerom spoznati potencialnega spremljevalca oziroma spremljevalko, se registrirajte na ona-on.com. Če pa nova poznanstva raje sklepate v živo, vas 29. januarja vabimo v Cvetličarno na Največji zmenek na slepo v S-LOVE-niji 7.

Se vidimo!


Preberi si še, kaj o rezultatih ankete meni strokovnjakinja za družinsko in zakonsko terapijo, dr. Veronika Podgoršek: Vsi si želimo poljuba, ne glede na praznike


 

V anketi je sodelovalo 1500 samskih, od tega je bilo 55 odstotkov moških in 45 odstotkov žensk. Največ anketirancev je bilo starih od 31 do 50 let, sledi starostna skupina od 21 do 30 let, ljubezen pa še iščejo tudi anketiranci med 51 in 60 letim starosti.

Ni komentarjev

Odgovori