Sanjska poroka si zasluži sanjsko poročno dekoracijo – zato bo Sanjski šopek tam!

Konec aprila se je v Sloveniji odvijala Sanjska poroka 2022 – tista z veliko začetnico, pod okriljem spletnega servisa ona-on.com. In, da bo sanjsko prav zares sanjsko – bo tam tudi Sanjski šopek. Kako? Z dekoracijo celotnega poročnega slavja.

Precej običajno je, da poročni pari nimajo znanja, kako začeti z načrtovanjem dekoracije za poroko. Osnovne ideje so, a celoten koncept poročne dekoracije je veliko bolj kompleksna zadeva. 

“V preteklosti smo morali biti floristi veliko bolj spretni pri opisovanju idej in predstavitvi kreacij, ki so se slikale v naših glavah. Svet je napredoval, tudi floristi smo. Danes se tako lahko zahvalimo platformam s fotografijami, ki lajšajo prve korake pri načrtovanju poročne dekoracije – tako poročnemu paru kot tudi nam, kreatorjem cvetličnih dekoracij, pri sami predstavitvi idej.” pravi Metka Sporiš, kreativna vodja Sanjskega šopka.

Metka Sporiš: “Vsaka podrobnost mora narediti vtis.” / Foto: Tamara Bizjak

Si predstavljate, da vstopite v cvetličarni atelje in vam cvetličar za pultom pomoli list papirja, na katerem so vprašanja o vrsti cvetja, stilu vajine poroke in dekoracije, skupaj s še dolgim seznamom elementov, ki bi jih mogoče želela vključiti k vajini dekoraciji poroke? Sliši se nekoliko stresno, kajne?

Prav zato, pri Sanjskem šopku pogovora ne začenjajo s formularjem. Seznamov in številk imata mladoporočenca že tako polno glavo. Zato si želijo, da je načrtovanje dekoracije poroke in izbor samega cvetja, super prijetna izkušnja.

Vsekakor Damjan in Marinka, glavni zvezdi letošnje Sanjske poroke, nista bila prikrajšana za prijetno prvo srečanje z Metko in s svetom poročne floristike.

Marinka in Damjan, zvezdi letošnje Sanjske poroke

Metka prizna: “Marinka je že imela lepo izdelano idejo o barvni kombinaciji cvetja, pa tudi o samem stilu poročne dekoracije. Običajno, da se prepričam, kako zelo so pari prepričani v svoje ideje in vizualizacijo dekoracij, jim postavim kakšno zvito vprašanje. In Marinka se je skozi njih prebila brez zatikanj – kar mi je dalo vedeti, da skupaj z Damjanom točno vesta, česa si na poroki želita in česa ne. Tako smo hitro in brez večjih zapletov izdelali poročni plan njune poroke.”

Kot pri vseh poročnih slavjih, kjer svoj odtis puščajo Metkine spretne kreativne ideje – tudi na Sanjski poroki noben kotiček poročnega prostora ne bo prepuščen naključju. In tako so Metka, Marinka in Damjan, ob načrtovanju dekoracije dotaknili prav vseh detajlov.

Poročna dekoracija Sanjske poroke bo v beli, krem, roza in kapučino barvi / Foto: Nastja Kovačec

Umirjena barvna paleta

V vseh elementih poročne dekoracije se bodo prepletali beli, krem, umazano roza in kapučino odtenki. Ker izbrana lokacija ponuja veliko zelenja, ga v poročnem šopku ne bo veliko. Le toliko, da bo povezal cvetje s poročno lokacijo.

Preprost, a eleganten stil

Že izbor barv govori o umirjeni dekoraciji, ki se bo spogledovala z elegantnim in preprostim stilom. Pridih preprostosti bodo krojile dekoracije iz sezonskega, torej pomladnega cvetja. Vsak cvet posebej se bo tako pokazal v vsej svoji lepoti

Eleganca na preprost način? Vsekakor izziv za florista. A, v Sanjskem šopku obožujejo drzne ideje. S pomočjo pravih tehnik bo eleganco na preprost način, uspelo poudariti tako, kot je treba in seveda, z ozirom na poročne trende leta 2022.

Eleganca na preprost način, vodilo Sanje poroke 2022. / Foto: Nastja Kovačec

Poročni šopek & prostor poročnega obreda

Poročni šopek je vedno šef vseh poročnih dekoracij. Vse se podreja njemu. Narekuje, kakšne oblike, kakšen stil in katero cvetje se bo uporabljalo pri dekoraciji prostora, omizjih, naprsnih šopkih … Oblika šopka se bo res lepo ujemala z obleko in postavo neveste. Šopek bo rahlo padajoč naprej, v njem se bodo prepletale vse izbrane barve.

Poročna lokacija že sama po sebi ponuja veliko. Poročni obred se bo odvijal pod paviljonom vrta restavracije. “Sprednji del tega bomo spremenili v poročni obok s cvetjem. S cvetlično dekoracijo bomo v prostor vnesli eleganco.” izda Metka.

Cvetlična dekoracija, ki v prostor vnaša eleganco. / Foto: Ana Kete

Večerja ob šopku cvetja in soju sveč

Pri načrtovanju namizne poročne dekoracije ob si Metka pogosto zastavlja isto vprašanje: Kako svate po celem dnevu polnem čustev, veselja in solz sreče ponovno navdušiti z dekoracijo? Zaključek je vedno isti: z detajli.

V osnovi bo namizna dekoracija letošnje Sanjske poroke  sestavljena iz ene glavne osrednje dekoracije – to bo centralni šopek, ki ne bo zakrival pogleda gostov na drugo stran mize. Vsakega gosta pa bo presenetila še dekoracija pogrinjka, ki bo povezovala osrednjo namizno dekoracijo in dekoracijo zunanjega prostora.

Sanjska poroka 2022 bo elegantna, preprosta in sproščena.

Metka zaključuje: “V moji glavi je že vse naslikano. Vseh podrobnosti pa vendarle ne izdam. Nekaj zdrave nestrpnosti naj ostane za potem – ko vam pokažemo fotografije poroke. Vem pa nekaj: Sanjska poroka 2022 bo elegantna. Bo preprosta. In najpomembneje, tisto česar si najbolj želita Marinka in Damjan – sproščena.”

Ni komentarjev

Odgovori