Sedem skrivnosti zapeljevanja

Zapeljevanje je še vedno v moški domeni, medtem pa mu dama nakloni ali pa ne nakloni pozornosti.

Vir: Shutterstock

Kljub temu, da obstaja nekaj zadev ter stvari, s katerimi si lahko močno povečaš svoje možnosti za osvojitev partnerja, moraš vedeti, da enotnega recepta za osvajanje ni. Ljudje smo si različni tako na zunaj, kot tudi navznoter. Zato moramo upoštevati, da vsak vidi ter tudi čuti povsem po svoje.

Prave besede ob pravem trenutku.

Preden začneš brati skrivnosti zapeljevanja, si moraš zapomniti še nekaj. Ne glede na to, katero taktiko boš ubral/a in kaj boš rekel/a, pazi na to, kako boš rekel/a. Vsake besede niso primerne za vsak kraj ter vsak trenutek. Pomembno je izbrati prave besede za pravi trenutek ter se na tistem kraju tudi tako obnašati.

Prvi pogled ne traja le nekaj sekund

Znanstveniki so ocenili, da naj bi tisti “prvi pogled” trajal ne le nekaj sekund, temveč kar od ene pa do štirih minut. V tem času se potencialni partner odloči, ali si ji / mu všeč. Po naslednjih petih minutah pa moraš paziti ne le toliko na to kaj govoriš, temveč kako to izgovoriš.

Najbolj pomembna je govorica telesa.

Po nekaterih raziskavah naj bi bila najbolj pomembna prav govorica telesa, medtem ko naj bi bile tiste izrečene besede v primerjavi z barvo glasu ter hitrostjo govora, povsem nepomembne. Sedaj pa dosti teoretiziranja, preidimo na prakso!

Še preden se sploh podaš v zapeljevanje moraš predhodno oceniti situacijo. Osredotočiš se na ženske oz. moške s približno enako stopnjo privlačnosti ter na ženske oz. moške, za katere oceniš, da ti bodo flirtanje vrnili. Moški ali ženske, ki so povsem čustveno otopeli, ti bodo že na začetku dali vedeti, da se za takšno zapeljevanje ne zmenijo kaj dosti.

Vir: Shutterstock

Zapeljevanje še vedno v moški domeni

Zapeljevanje samo pa je težko tako za ženske kot za moške. A kljub temu mislim, da tu prihaja do razlik. Še vedno smo v družbi, kjer velja, da naj bi prav moški pristopil do ženske ter v družbi, kjer se mora prav moški pokazati kot kavalir ter ugleden gospod. Zapeljevati mora zato predvsem moški, medtem ko mu dama le nakloni ali ne nakloni svojo pozornost.

7 skrivnosti

Zato, par nasvetov, nekaj kratkih skrivnosti zapeljevanja za moške. Saj vendar veš, da je prav vsak začetek težak. In tudi tukaj ni nič lažje. Kljub temu se ne smeš prestrašiti takoj. Potreben je le pogum ter malo dobre volje. Si pripravljen? No, pa začnimo!

1. Na začetku se lepo predstavi.

Vljudno ter popolnoma nevsiljivo. V kolikor se še ne poznata, lahko pogovor začneš z besedami: “Sem Janez in ne verjamem, da sva se že kdaj srečala. Sva se?”

2. Kupi ji pijačo.

Kjerkoli si, pa naj bo to bar, restavracija ali diskoteka, dandanes se skoraj povsod da kupiti tudi pijačo. V kolikor ne poznaš njene najljubše pijače, ji naroči tisto, ki jo je pila že prej. Na koncu je ne pozabi vprašati, če ji je bila pijača všeč.

3. Vprašaj jo, če je samska.

Seveda želiš izvedeti nekaj informacij o potencialni partnerki, zato ta korak največkrat pomeni prebitje ledu. V kolikor je samska, ti bo to kaj hitro jasno, v kolikor pa je žal že zasedena, si boš moral izbrati novo tarčo.

Vir: Shutterstock

4. Komentiraj okolico.

Na začetku, ko se s človekom šele spoznavaš ali pa ga sploh še ne poznaš, po navadi tudi ne veš, kaj ga zanima ter kakšno mnenje ima o posameznih stvareh. Ker sta trenutno v nekem prostoru, ki jo skupen obema, je najprimernejša tema za pogovor ravno okolica. Zato komentiraj dogajanje okrog vaju, prav tako ji daj vedeti, da si zainteresiran zanjo. Tukaj je pomemben tudi pravi čas in kraj.

Komentiraj dogajanje, a ji prav tako daj vedeti, da si zainteresiran zanjo.

Če vidiš, da ima za sabo naporen dan v službi, se predaj lažjim temam za pogovor. Po napornem dnevu se nobenemu ne da še kaj veliko razmišljati ter razglabljati o globokih filozofskih temah. Pogovor lahko začneš tudi tako: “Tole glasbeno skupino sem pa slišal že nekje drugje. In zvenijo odlično. Zares so mi všeč. In tebi?”

5. Pogovor začni z odprtimi vprašanji.

Na vprašanja odprtega tipa se pogovor najlažje odpre in nadaljuje. V kolikor sogovornica lahko odgovori le z “ja” ali “ne”, se pogovor ne nadaljuje. Primerni vprašanji sta na primer: “Torej, in kaj počneš v prostem času?” ter “In, kako kaj preživljaš vikende?”

6. Najpomembnejša stvar pri vsem je vsekakor smeh.

Rek, da je smeh pol zdravja, ni zaman. Zato se od doma nauči kakšen vic, kakšno frazo ter ji daj vedeti, da nisi le naključen tip, temveč si poleg tega tudi zabaven. Vedno delujoč stavek je: “Grem stavit, da te lahko nasmejem v petih sekundah.” In po navadi se zasmeji že takoj po izrečeni povedi.

Vir: Shutterstock

7. Pokloni ji kompliment.

Zdaj je pravi trenutek, da ji pokloniš kompliment. Nobena skrivnost ni, da prav vsaka ženska uživa ob prejemanju komplimentov. Zato ji pričaraj nasmeh v ustnicah ter ji povej, da se prav sladko smeji. Ali pa jo prepričaj le s preprostimi besedami: “Zares si lepa.”

Sedaj si pripravljen na prehod iz branja v dejanja. Ne odlašaj ter se odpravi po morebitno partnerko ali partnerja. Naj omenim le še nekaj: Nekateri pravijo, da je pri zapeljevanju pomembno izkazovanje naklonjenosti, dajanje komplimentov, ne hvaljenje samega sebe, vodenje pogovora ter pridobivanje povratnih informacij.

Jaz pa mislim, da vsega pač ne moremo upoštevati. Če bi imel v glavi toliko stvari, na katere moraš paziti, bi se ti še zmešalo. Pomembno je le, da si naraven ter čim bolj nasmejan. Saj veš, smeh je pol zdravja!

Srečno!

Ni komentarjev