Si želite avanturo ali resno zvezo?

Ljudje imamo v življenju različne želje, nekateri bi se radi vsaj še nekaj časa zabavali, morda kar za vedno. Spet drugi pa komaj čakajo, da pridejo v resno zvezo, da se končno prepustijo partnerju in si ustvarijo srečno življenje, družino, varno okolje.

Od tega je seveda odvisno, kako se obnašamo ob spoznavanju različnih ljudi, ki jih srečujemo na svoji poti, tako v lokalih, klubih, na delovnem mestu, pa tudi na portalih, kjer iščemo sorodne duše. V življenju srečamo različne tipe ljudi. No, če se poglobimo le v tipe ljudi, ki jih običajno ustvarjamo, ko si nekaj želimo … avanturo ali resno zvezo.

Avanture željni

couple-731890_1280-minPrvi so tisti, ki si želijo izključno avanture. Pogosto so ali že v zvezi, ali pa razočarani, pa sedaj odločeni, da se pač ne bodo več vezali. Njihov odnos do nasprotnega spola je lahko zelo ekstremen. Prvi bi naredili vse, da očarajo želeno osebo, ki se jim bo prepustila. Uporabljali bodo vse možne sladke besede, nagovore, jih razvajali … vse dokler ne bodo dobili želenega ali pa se v najboljšem primeru naveličali ter odleteli do druge rožice. Taki bodo tudi sebe predstavljali ali v superlativih ali pa odlično zaigrali na čustva “nasprotnika”, kako ubogi so, da jih drugi ne marajo, da si želijo ljubezni, pa je ne dobijo in podobno.

O ja, taka igra sploh pri damah pogosto pride do živega. Drugi avanturisti pa so tisti, ki se hitro pokažejo, da so pravi “packi” in žensko toliko časa obletavajo s svojimi predlogi, da jim enostavno podleže. Zakaj? Ker so lepim ženskam pač res všeč barabe.

Konča se lahko z zlomljenim srcem, ali …

Saj vam ni treba dvakrat povedati, da bodo takšni moški v vašem življenju res kratek čas, kajne? Pa tudi ženske, ki si želijo samo seksa, najbrž ne bodo iskale vašega objema več kot enkrat, dvakrat … Pač, avanturisti in če niste tudi sami takšni boste končali na dva načina: z zlomljenim srcem ali pa misleč, a so vsi moški barabe in ženske … (izraz si boste najbrž hitro izmislili sami). Pa niso.

banner_smo boljsi-min

Vse za pravo zvezo

Druga skupina so osebe, ki bodo naredile vse, da vas obdržijo v svojem življenju. To so recimo moški in ženske, katerih smisel je najti pravo osebo. Osebo s katero si bodo ustvarili družino in zaživeli srečno življenje. Gre za osebe, ki bodo na začetku poskušale ustvariti vtis, da so najboljši na svetu, da vas bodo vse življenje nosili po rokah, ki bodo namesto vas naredili vse. Dokler ne bodo začutili, da ste se dovolj “ujeli v past”, ko bo čas, da razkrijejo svoj pravi obraz. Da ne bo pomote, tako moški, kot ženske zelo pogosto igrajo to igro – kažejo se v popolnoma drugi luči (pa ne le z make-upom ali darili ampak predvsem odnosom, obnašanjem), kot so v resnici.

Zdaj pa bodite iskreni in se vprašajte: ali si želite biti z nekom, ki je najprej igral osebo, kakršna misli, da bi si vi želeli, da je, ali bi rajši spoznali osebo, ki je ponosna na to, da je kakršna je?

Kaj je bistveno, če si želite partnerja za življenje in ne le za eno noč?

pair-3798371_1280-minSi predstavljate, da spoznate osebo, ki se vam zdi čudovita na prvem zmenku, pa enako na drugem, tretjem. Začnete se zaljubljati, v glavi ustvarjate idealno življenje, nato pa kar naenkrat ugotovite, da:

  • imata oseba čisto drugačne navade, kot vi,
  • je pred vami popolnoma neorganiziran človek, ki uživa v svojem kaotičnem življenju, ves čas zamuja, vi pa ste popolno nasprotje in vas takšno obnašanje vrže s tira,
  • ima ves čas pred vami skrivnosti, ki se vam jih boji razkriti,
  • ne more zaspati, če ni ob njem/njej mačka/pes, vi pa ste alergični na dlako,
  • oba doma goro prahu, vi pa ste obsedeni s čiščenjem,
  • govori, da ni ljubosumne narave, nato pa kar naenkrat niti s prijatelji na pijačo ne morete, brez da bi se skregala,
  • zagotavlja, da si želi z vami ustvariti družino, v resnici pa najde milijon izgovorov, da se o tem sploh ne pogovarjata …

… in še mnogo več.

Morda se zdi kateri od razlogov banalen, a dolgoročno imate samo dve možnosti – slabe navade sprejmete ali pa pač ne greste skupaj naprej. Seveda vam bo veliko lažje, če boste to odločitev lahko sprejeli že na začetku, če vam bo potencialni partner to možnost dal in ne šele nekje na pol poti, ko ne boste vedeli, koga bolj sovražiti – partnerja, ki vas je zavajal ali sebe, ker ste “nasedli”.

Bistveno je, da ste vi, od prvega trenutka. Bodita iskreni drug z drugim. Pokažite partnerju, kdo ste v resnici. Povejte mu, kakšne so vaše slabe navade, kaj imate radi, kaj vas užalosti in česa ne marate. Ne bodite nekdo, ki ne želite biti, najbrž niste tako dobri igralci, da boste to lahko vse življenje. Predvsem pa – sprejmite sami sebe, imejte radi sami sebe in ko boste dosegli to, vas bodo imeli radi tudi drugi.

banner_smo boljsi-min

Deli
Prejšnja objavaVIDEO: Tinkara Fortuna ~ Na prvem zmenku dobila Nacho sir
Naslednja objavaLahkotnost zagotavljanja uspešne zveze
Moje življenje ni nikdar dolgočasno. Imam 20 let izkušenj kot novinarka in urednica, tudi portala Priznaj.si, zadnjih 10 let delam kot vodja dogodkov in sem marketing specialistka. Sem članica različnih odborov in certificirana mednarodna trenerka ter idejna vodja in ustanoviteljica številnih inovativnih projektov, tudi sob pobega Energy Escape Room. Sem avtorica in soavtorica več kot petnajst strokovnih in leposlovnih knjig, od tega jih velik del govori prav o odnosih. Kot podjetnica z več kot 10-letnimi izkušnjami pa spoznavam ne le posel, ampak tudi medsebojne odnose. In prav v razvijanju odnosov vidim poseben čar ter možnosti za raziskovanje …

Ni komentarjev

Odgovori