Spletni zmenki in intuicija

Spletni zmenki in intuicija (2)

Spletni zmenki so dan danes nekaj povsem običajnega. Čeprav smo vajeni spoznavanja, da se gledamo v oči in na ta način lahko upoštevamo tudi “šesti čut”, ki nas marsikdaj opozori na težave ali pa zgolj potrdi, da smo na pravi poti. Kako pa je s šestim čutom na spletu?

Koliko nam lahko pomaga intuicija, ko govorimo o spletnih zmenkih?

Ko gremo z nekom na prvi zmenek, smo seveda na trnih. Kako bo šlo, o čem bo tekel pogovor, kako se obleči, kako vedeti ali sem mu/ji všeč in podobno. Vendarle pa je pri zmenku v živo jasno vsaj nekaj. Dobili bomo tisti občutek, ki bo ali dober ali pač ne. Nekateri temu rečemo šesti čut, drugi enostavno “izkušnje”.

Toda, kako za vse na svetu uporabiti ta čut, ko se spoznavamo preko spleta in spletnih aplikacij za samske? Spletni zmenki in intuicija – je to dvoje sploh povezano? Do neke mere vsekakor! Obstaja nekaj indicev kam vse skupaj vodi, kot tudi opozorilnih znakov, da nekaj ni v redu, le prepoznati jih je potrebno.

PREBERi TUDI: Katera je “najboljša” starostna razlika za dolgotrajno zvezo? (1. del)

Sogovornik je “fajn” ampak …

Spletni zmenki in intuicija

Med klikanjem po profilih opazite osebo, ki vam je na prvi pogled simpatična. Ima tudi zgledno urejen profil, označenih nekaj hobijev med katerimi so nekateri blizu tudi vam. Super! Stečejo prve aktivnosti v smeri tega, da se malce bolje spoznata kar pomeni tudi, da spregovorita nekaj besed v klepetalniku.

Pogovor vas navduši, oseba na drugi strani je pismena, se lepo izraža in oddaja vtis medsebojnega spoštovanja. Končno nekdo, ki ne odreže vsakega stavka in ne ponudi vseh svojih hvalospevov samemu sebi že v drugem ali tretjem stavku. Pogovor poteka izvrstno, dan za dnem sta v stiku, potem pa vas od nikoder preseneti črv dvoma, ki vrta v vas. Zakaj?

Izmikanje zmenku v živo

Spletni zmenki in intuicija

Seveda vsi nimamo vedno časa, a samski, ki iščejo ljubezen in partnerja si ga za zmenek morajo vzeti. Malce nenavadno je, da se po uvodnem spoznavanju preko spleta in klepetu pozno v noč, ter vseh šalah, ki sta si jih povedala, kar nekako ne moreta dobiti v živo. Občutek izmikanja zmenku je v tem primeru seveda popolnoma na mestu.

Glede na to, da je oseba na drugi strani zgovorna, vas nasmeji in je videti, da se res dobro ujameta, je nekoliko nenavadno, da se izmika srečanju v živo. Človek takrat posumi na nekaj reči. Najprej na to, da na drugi strani morda ni oseba za kakršno se izdaja. Morda uporablja 15 let stare fotografije in se ne želi predstaviti v živo.

Ljudje smo radovedna bitja

Spletni zmenki in intuicija Na spletu boste seveda našli tudi osebe, ki si obupno želijo kontakta z nasprotnim spolom, morda samo nekaj klepeta, smeha in vsega lepega česar doma ne dobijo. Tako je, v mislih imam poročene oziroma vezane osebe. Zato je najbolje s tovrstnimi vprašanji opraviti že povsem na začetku. Takšni ljudje se izogibajo tudi povezovanju na socialnih omrežjih, kjer bi lahko razkrili njihovo skrito resnico.

Povsem normalno je, da pri spletnih zmenkih postavimo kar nekaj vprašanj. Sprva zgolj nekaj osnovnih, kasneje pa morda tudi kaj bolj intimnega. Če ste le vi tisti, ki sprašuje se morate vprašati ali vašega sogovornika res nič ne zanima o vas. Seveda si ne želite občutka, kot bi bili na zaslišanju na policijski postaji, a nekaj vprašanj vendarle.

Kaj prašati?

Za začetek je dobro ugotoviti ali je oseba introvertna ali ekstravertna. Če ste vi navdušeni nad potovanji, spoznavanjem različnih kultur, nori na ples in druženje, oseba na drugi strani pa je bolj zapečkar, ljubitelj samote, branja … verjetno ne bosta najboljši par. Takole na daljavo morda povsem v redu funkcionirata in komunicirata, v živo pa bi jo s svojo živahnostjo povsem utišali.

Zelo pomembno je pridobiti nek osnoven vpogled v prihodnost, oziroma kako si jo oseba s katero klepetate zamišlja. Če se preveč razlikuje od vaših idej, to verjetno ne bo najbolje. Kaj pa otroci? Že imata svoje, oziroma imate družino šele v planu? Seveda se teh vprašanj ne lotite že v prvem stavku, po nekem času pa vendarle. Čeprav jih je morda še najbolje postaviti takrat, ko se že nekajkrat vidita v živo.

Vsekakor pa nemudoma prekinite pogovor z osebo, ki vas na kakršenkoli način žali, vam grozi ali pa si želi od vas izbrskati osebne podatke kljub temu, da ste že jasno povedali, da tega ne boste storili. Spletni zmenki so vsekakor zelo priročen način iskanja partnerja, z nekaj spretnosti pa se lahko izognete vsem, ki vam zagotovo ne bi ustrezali.

Ni komentarjev

Odgovori