Že na poti smo vzpostavili prve stike, ki smo jih še poglobili ob prihodu na prvo ogledno točko. Preko celega dne so se udeleženci razvrstili trikrat v dve skupini, saj so se tako lahko spoznali vsi, se vključili v dogajanje in se preko tekmovanja in reševanja nalog – izzivov, še posebej lepo povezali.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Razgled, da se ti zvrti

Ogled Goriških Brd smo pričeli na razglednem stolpu Gonjače. Po izstopu iz avtobusa so nas najprej pozdravile domačinke, ki so prodajale sočne češnje in druge lokalne izdelke. Udeleženci so takoj dobili prvo nalogo, pri kateri pa si niso smeli pomagati »stricem Googlom«.

Seveda so se znašli in za pomoč pri reševanju prosili domačine. Tudi za to je bilo potrebnega nekaj usklajevanja in poguma. Nekaj ustvarjalne žilice in iznajdljivosti pa so kljub temu morali pokazati. Ko so opravili naloge, so imeli še dovolj časa za druženje, oglede, nakupe in sprostitev v senci.

Vinska klet Goriška Brda preprosto navdušila

Pot smo nadaljevali v Vinsko klet Goriška Brda, ki je največja izvoznica vina v Sloveniji. Klet slovi po tem, da povezuje 400 vinarjev iz regije, zato je vino visoko kvalitetno in zgodba kleti dovršena.

spoznavni-dogodki-za-samske-goriska-brda-praznik-cesenj-ona-on-zmenki (16)

V spremstvu vodnice kleti Brda smo se sprehodili skozi zgodovino kleti in izvedeli zelo veliko novega in zanimivega. Ogledali smo si ohranjeno staro opremo in spoznali, zakaj so njihove vinogradnike poimenovali »Junaki vinogradov«.

Najbolj smo seveda uživali v degustaciji vrhunskih vin in ob tem se je med udeleženci porajalo veliko tem za pogovore ter ogromno vprašanj o vinih.

Po ogledu kleti smo si vzeli čas za okusno malico. Opazovali smo prihod kolesarjev na kolesarskem maratonu, plesalce in godbo ter ostalo dogajanje, ki je popestrilo naše druženje in nam dalo ogromno iztočnic za pogovor.

Sprehod po romantični vasici Šmartno

V osrčju Goriških Brd smo si za konec prihranili obisk romantične srednjeveške vasice Šmartno. Do Šmartnega smo se peljali po eni najlepših poti, s čudovitimi razgledi na strme terase vinogradov in okoliških krajev. Vasica s tipičnimi hišami, počasnim tempom in ohranjeno tradicijo je bila še zadnja lokacija, kjer so morali udeleženci skupaj rešiti nalogo.

spoznavni-dogodki-za-samske-goriska-brda-praznik-cesenj-ona-on-zmenki (20)

Ob koncu obiska Šmartnega je bilo še dovolj časa za obisk treh najbolj s tradicijo obogatenih hiš. V prvi smo bili, še posebej gospe, navdušeni nad čudovitimi keramični deli, slikami in nakitom.

V drugi je močno dišali po sivki in številnih naravnih izdelkih, v tretji pa smo se prepustili omamnemu vonju kave in potešili težnjo po sladkem s sladicami. Seveda ob tem ni manjkalo pogovorov med udeleženci, ki so se zdaj že dodobra spoznali. Pred odhodom smo v osrčju Goriških Brd nakupili vabljive rdeče češnje.

Razvajanje na Turistični kmetiji Valentinčič

Da bi lahko kar najbolje doživeli lokalni utrip Goriških Brd, smo si za konec našega izleta izbrali Turistično kmetijo Valentinčič, kjer smo si ogledali njihovo klet in ob tem degustirali njihova vina.

Brda slovijo tudi po odlično hrani – po ogledu smo se predali kulinaričnim užitkom morske hrane in bele polente.

spoznavni-dogodki-za-samske-goriska-brda-praznik-cesenj-ona-on-zmenki (27)

Nadvse okusna morska hrana – brodet in polenta z žara – je navdušila vse, ki so se odločili poskusiti kulinarično specialiteto. Poleg uvodne jedi smo uživali še v popečeni teletini iz žara, popečenem kruhku, parmezanu in oljčnem olju.

Posebno navdušenje je požel tudi pršut v kleti, ki so si ga udeleženci lahko rezali kar sami. Izkazalo se je, da gentlemani še obstajajo, saj sta dva udeleženca prevzela rezanje pršuta in tako prejela vidno hvaležnost ostalih udeležencev, posebej s strani dam. Poleg pršuta smo si privoščili še sivi pinot.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Ob čudoviti kulinariki, vrhunskih vinih in umirjeni glasbi je bilo dovolj časa za zabavne pogovore, obilo smeha in tkanja novih prijateljstev, opazili pa smo tudi prve iskrice.

Slovo Goriškim Brdom v znamenju novih poznanstev

Po čudovitem dnevu, novih doživetjih in poznanstvih smo se v večernih urah podali proti Ljubljani. Na avtobusu se je po vsem avtobusu slišalo živahno kramljanje, smeh in petje.

Podelili smo tudi lepo nagrado: Druženje na enodnevnem izletu Biseri Dolenjske. Na izletu se je zbrala lepa skupina čudovitih ljudi s podobnimi interesi in odprtostjo za novosti.

Te ni bilo z nami? Če še oklevaš, ali bi se nam pridružil/a, svetujem, da da si ogledaš fotografije in vidiš kako sproščeno in prijetno vzdušje pričaramo na dogodkih in izletih. Prihajajoče dogodke si lahko ogledaš TUKAJ.
Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

Ni komentarjev

Odgovori