Spoznavni portali med 3 top spletnimi mesti, kjer spoznavamo partnerje

Moja zgodba – Izkušnje s spletnim spoznavanjem: Na katerih spletnih mestih najpogosteje najdemo partnerje in prijatelje?

Splet je danes poln priložnosti, kjer lahko spoznamo nove ljudi. Poleg portalov, ki so namenjeni spoznavanju – spoznavni portali, kot je ona-on.com – se spoznavamo tudi na družabnih omrežjih, forumih, klepetalnicah in celo prek spletnih iger!

Kje pa se najpogosteje spoznavamo? Anketirance, ki so sodelovali v anketi Moja zgodba – Izkušnje s spletnim spoznavanjem, smo povprašali, kjer so spoznali svoje partnerje oz. prijatelje. Rezultati pravijo, da se najpogosteje spoznavamo na družabnih omrežjih, spoznavnih portalih ter forumih in klepetalnicah. Poglejmo razloge.

Spoznavni portali med tistimi, ki so na spletu spoznali partnerja, na prvem mestu!

Spoznavni portali so med tistimi, ki so svojega trenutnega partnerja spoznali na spletu, zasedli kar prvo mesto, med samskimi anketiranci pa drugo mesto. Portali, ki so namenjeni iskanju pravih življenjskih partnerjev so boljši, kot denimo družabna omrežja.

Brezplačno preizkusi ona-on.com

Zakaj? Na spoznavnih portalih so ljudje, ki dobro vedo, kaj iščejo in kakšnega partnerja si želijo. Spoznavni portali so namenski in so oblikovani tako, da lahko hitro spoznamo želenega partnerja.

Spoznala sva se po nekaj spletnih zmenkih. Pritegnil me je njegov osebni opis in opis značaja in sem mu poslala sporočilo. Pred prvim zmenkom sva si dopisovala 2 tedna in se potem dobila na pijači. Danes sva srečno poročena in imava 5 letno hčerko. Priporočam spoznavanje partnerja preko spleta, saj se takoj vidi, kdo ima kakšne namene in se vidi, če si za skupaj.
Ne vem več, kdo je prvi kliknil drugega – ampak po nekaj izmenjanih pismih sva se dogovorila za srečanje. Nasmeh, prvi dotik – in oba sva želela nadaljevati s spoznavanjem. Par sva 17 mesecev, nekaj mesecev živiva skupaj in se “učiva” življenja v dvoje.

Na spoznavnih portalih so ljudje, ki so iskanje partnerja ne prepuščajo naključju in točno vedo, česa si od partnerja želijo. To je tudi eden izmed razlogov, da se vse več parov spozna prav na spoznavnih portalih, kot je ona-on.com. Več zgodb parov si lahko prebereš tukaj.

sanjska poroka

Portal ona-on.com vsako leto organizira natečaj Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com, kjer glasovalci izberejo par, ki se nato s pomočjo ona-on.com sanjsko poroči!

Spoznavni portal ona-on.com je enostaven za uporabo – se registriraš, izpolniš svoj profil, dodaš fotko in že po seznamih iščeš partnerja, ki si ga želiš!

Med trenutno samskimi na prvem mestu družabna omrežja

Največ anketirancev je nekoga spoznalo na družabnih omrežjih. Na družabnih omrežjih se običajno povezujemo s tistimi, ki jih poznamo v realnem življenju, a občasno med spletne prijatelje dodamo osebe, ki jih sicer ne poznamo. Seveda z namenom, da se spoznamo.

Veliko anketirancev je svoje prijatelje oz. partnerje spoznalo na družabnih omrežjih po posredovanju prijateljev.

Se je ženitno posredovanje preselilo na splet? Če pri odgovoru upoštevamo zgodbe, ki so jih z nami delili anketiranci, potem lahko na to vprašanje odgovorimo z da. Razlog za to je najbrž v tem, da se na teh omrežjih ljudje lažje povezujejo, zelo pogosto pa ljudi že poznajo v realnem življenju, kar naredi spoznavanje novih toliko lažje.

V številnih zgodbah je bilo zapisano, da so anketiranci svoje prijatelje spoznali po posredovanju prijateljev, ki jih poznajo v realnem življenju. Kot recimo v tej zgodbi:

On je pisal meni, ko mu je skupna znanka omenila eno punco (mene). Ko me je prosil za prijateljstvo, najprej nisem reagirala, šele ko me je znanka dva dni kasneje poklicala in priznala, kaj je ušpičila, sem potrdila prijateljstvo in ugotovila, da mi je napisal že več zelo dolgih zasebnih sporočil, kjer je opisal sebe, svoje hobije, zanimanja ipd.

Vlogo “ženitnega posrednika” so od staršev prevzeli prijatelji, spoznavanje para pa zdaj ne poteka več na osebnih obiskih, kot včasih, ampak prek spleta. Če se par ujame prek spleta, pa svoje spoznavanje preselita v živo.

Zanimive so tudi spodnje zgodbe:

Do poznanstva je prišlo bolj po naključju, saj nimam navade med prijatelje dodajati oseb, ki jih osebno ne poznam. Kliknila me je sedanja partnerka in poslala prošnjo za prijateljstvo bolj “po nesreči”, ker ni bila vešča uporabe FB-ja.
Dodal sem jo, čeprav je nisem poznal, vendar pa je bila njena sošolka moja prijateljica.
Dobil sem prošnjo za prijateljstvo. Pritegnila me je njena slika, namreč zdela se mi je znana in da jo od nekod že poznam, zato sem jo dodal med prijatelje.

Najdemo se tudi na forumih in v spletnih klepetalnicah

Tretje najbolj pogosto spletno mesto, kjer se spoznavamo, so forumi in spletne klepetalnice.

Spoznala sva se preko spletnega klepetalnika Mirc, to je bilo popularno med srednješolci pred 15 leti ali več.
Svojo bivšo sem spoznal preko spletne klepetalnice. Bil sem samski in sem veselo klikal ženska imena v klepetalnici. Velikokrat se je zgodilo, da je pogovor hitro zašel v slepo ulico, ker iz takega ali drugačnega razloga ni bilo obojestranskega zanimanja za kaj več kot samo klepet, ali pa je bil vzrok enostavno radovednost, kako to deluje. No, z njo pa sva se v klepetalnici kar ujela. Našla sva dobro kombinacijo tega, da je oba kaj zanimalo in preko klepeta sva ugotovila, da bi mogoče bi bilo zanimivo se bolje spoznati.

Forumi so namenjeni javni razpravi in marsikdo se danes obrne nanje, ko potrebuje nasvet ali odgovor na svoje vprašanje. Tudi forumi postajajo prostor, kjer lahko spoznamo prijatelje in morda celo partnerje.

Po dolgih letih težav sem se odločila na spletu malo anonimno pojamrat na račun takratnega partnerja. Napisala sem sestavek in šla spat, pa mi nekaj ni dalo miru in sem čez kakšno uro šla preverit, ali je kdo kaj odgovoril. In je! Mnenja oseb, ki so odgovorile so si bila podobna (po pričakovanjih), pa tudi kakšno vprašanje je bilo postavljeno in sem seveda odgovorila. Ena oseba je bila se “online” in sva tako malo podebatirala kar pod objavo, nato pa šla v zasebni klepet.
Ona je na forumu odprla temo o nedolžnosti, saj jo je zelo grizlo, ker je bila pri 20+ letih devica. Pa sem jo kar tako “za foro” kontaktiral, ji poslal zasebno sporočilo.

Nekaj je zagotovo: Splet postaja prostor, kjer se prepletajo življenjske zgodbe in prostor, kjer lahko, brez dvoma, najdemo prave življenjske partnerje.


Preberi še zmagovalne zgodbe ankete Moja zgodba:

Ni komentarjev

Odgovori