Sprememba

Vsak dan, ko stopam po poti mojega življenja, me doleti kaj novega, morda nekdo, ki ga dolgo ne vidim in mi pokaže kakšen nov uvid.

Na kavi sem srečala sošolca iz osnovne šole. Začneva pogovor, klasično s: »Kako si?« in povsem iskreno in umirjeno bruhne iz njega. Ločen in ponovno poročen, s štirimi otroci.

iStock-658617514-minObsediva in mi govori, kako je izgledala ločitev od prve žene, kako je našel drugo in kako si je z njo ustvaril lepo življenje, dokler ni … Pa smo pri klasični zgodbi, skozi katero sem šla tudi jaz. Ženske se nekje vmes izgubimo.

Kje izgubimo žar?

 

Kaj je tisto, kar nam zmanjka, da bi vztrajale v odnosih, jih gradile in rasle z njimi, kaj pa vem. Nekaj je. Ali so to otroci, ali je pomanjkanje nege z moške strani, ali so to vsakodnevni stresi. Mi pa je bilo všeč na njem, ker sem videla, kako zelo se bori, kako skuša razumeti in kako še vedno vztraja, da izboljšuje sebe, da bi jima zagotovil lep odnos. Ker še enkrat skozi vse ne zmore več. Utrujen je od razhodov.

Ko poslušam zgodbo, mi vmes v ušesih ostane ključna stvar za moje pojme. Spremenil se je v tem času, zrasel v neki svoji smeri. Pridobil drugačen pogled na odnose in življenje. In morala sem ga vprašati. »Je morda to začetek problema? Da si se ti spremenil in ji v novi obliki nisi všeč, saj se je zaljubila v neko drugo osebo v tebi? « Nasmehnil se je, vendar mislim, da je trenutek tišine povedal vse.

iStock-624873126-minTo se seveda lahko zgodi. Zaljubimo se v svoje ogledalo, v svoje ideale, ki jih pri sebi ne zaznamo. Zaljubimo se v kvalitete, ki nas dopolnjujejo. Če se na poti partnerstva zgodi, da ne rasteva v isto smer, ne teživa za istimi ideali in ne sanjava istih sanj, si morda čez čas ne bova več všeč, ker se prerasteva. Kot bi prepolovili drevo in želeli, da je še vedno zdravo in raste v višave. In zopet se odpravimo na pot iskanja, da najdemo nekoga, ki v novem obdobju ustreza našim idealom in z njim rastemo naprej, dokler se nekje na poti zopet ne prepoloviva.

Kako pa najti nekoga, da bova vedno rasla v približno enako smer? Ne vem še. Najprej pa moram seveda sploh natančno izvedeti, kaj JAZ želim od partnerstva, da bom lahko našla nekoga, ki bo zalival najino drevo skupaj z mano.

Deli
Prejšnja objavaTara Zupančič ~ Poznam par, ki se je spoznal na ona-on.com
Naslednja objavaZakaj te je partner prevaral?
Sem ženska, mama, prijateljica z diplomsko nalogo učenja živeti. Verjamem, da nam je v življenju dano veliko priložnosti, kako pa se jih bomo lotili je odvisno od nas. Sem strastna opazovalka odnosov, dobra poslušalka, da si s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih širim pogled. Verjamem v pot in akcijo in ne želim biti samo opazovalka ampak aktivna igralka na moji poti. Verjamem, da so vse spremembe in pozitivne rešitve mogoče, če se jih lotimo strastno in zavestno. Vse o čemer pišem in predavam preizkusim na lastni koži. Včasih z veliko žlico zajemam znanje in izgleda razdrobljeno, vendar se v nekem trenutku vse sestavi v celoto. Verjamem da je stalna samo sprememba ki je nujna za vsak razvoj....da na koncu poti z nasmehom pogledamo življenje. Prepričana sem, da se v odnosih vse da rešiti v dobro vseh, samo urediti moramo strasti in se lotiti svojih projektov strastno, spontano in z jasnim ciljem. Uživam v tem kar počnem v življenju.

Ni komentarjev

Odgovori