Oglejmo si nekaj primerov, ko se prikazani zadetki, torej profili, ne ujemajo s tvojimi iskalnimi kriteriji. Četudi si prepričan/a, da si vse pravilno označil/a, ni nujno, da je temu tako, zato je smiselno preveriti.

1. Sem ženska in iščem moškega, pa se mi pod zadetki prikazujejo ženske oz. sem moški in iščem žensko, pod zadetki pa se mi prikazujejo moški.

V tem primeru gre za napačno označen spol pri registraciji. V prvem koraku registracije se ti prikaže vnaprej izpolnjeno polje, kot je prikazano spodaj. Če si moški, pustiš tako kot je in nadaljuješ z vnosom zahtevanih podatkov. Če si ženska in iščeš moškega, moraš izmed ponujenega izbrati pravilno možnost.

Na računalniku:

zmenki

Na mobilniku:

Na izbiro imaš še možnosti: ‘moški, iščem moškega’ in ‘ženska, iščem žensko’.

Pomembno: Ko se enkrat registriraš, svojega spola več ne moreš spremeniti. Če si se slučajno zmotil/a pri označevanju spola, moraš obstoječi profil izbrisati in registrirati novega.

2. Pri Osnovnih kriterijih sem označil/a ‘s fotografijo’, pa se mi med zadetki prikazujejo tudi tisti/e, ki nimajo fotografije.

Če prej še nisi imel/a vklopljenega tega filtra oz. si ga vklopil/a na novo, moraš obvezno klikniti na tipko ‘IŠČI’. Enako velja za ostale filtre, vključno s partnerjevimi lastnostmi. V nasprotnem primeru filter ne bo deloval.

Pozor: Če nimaš izpolnjenih vseh sekcij svojega profila, ne moreš izpolniti partnerjevih in ne moreš uporabljati filtriranja po partnerjevih lastnostih.

Filtri na računalniku: Prijava – Dekleta zame/Fantje zame/Samo zame – Osnovni kriteriji

Filtri na mobilniku: Prijava – Dekleta zate/Fantje zate/Samo zate – meni zgoraj desno

3. Na svojem profilu sem označil/a, da iščem osebo, staro med 50 in 60 let, pišejo pa mi tudi tiste/i, ki so mlajši/e od 30 let.

V tem primeru ti predlagamo, da vklopiš kontaktni filter.

Na računalniku greš na Nastavi – Nastavitve – Kontaktni filter in nastaviš starostni interval oseb, za katere želiš, da ti pišejo (od – do).

Na mobilniku greš na Sporočila in izbereš meni desno. Prikaže se ti Kontaktni filter:

Tukaj lahko vklopiš tudi filter ‘Imajo fotografijo’, kar pomeni, da ti lahko pišejo samo tisti/e, ki imajo objavljeno profilno fotografijo.

Pozor: Če želiš uporabljati ta filter, moraš imeti tudi ti objavljeno profilno fotografijo.

Na izbiro imaš tudi filter ‘Imajo verificiran profil’, kar pomeni, da ti lahko pišejo samo tisti/e, ki imajo verificiran profil.

Pozor: Če želiš uporabljati ta filter, moraš imeti tudi ti verificiran profil.

Zadnji filter ‘Izloči spam’ lahko uporabljaš, če ne želiš, da ti pišejo tisti/e, ki že v prvem sporočilu navajajo svoje kontakte (telefonsko številko, e-mail, ime Facebook profila). Ne pozabi na svojo varnost!

Zaenkrat toliko. Prepričana sem, da te bo upoštevanje zgornjih nasvetov hitreje privedlo do želenega cilja.

Srečno!

Ni komentarjev

Odgovori