Svetujemo #2: Nazaj k osnovam

Sem Florijan in odslej vam bom na najpogostejša vprašanja in dileme odgovarjal v mesečnem javljanju.

Na ona-on.com se trudim z nasveti pomagati uporabnikom pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujete pri uporabi našega portala. Ker vas je kar nekaj takih, ki ne zberete poguma, da bi mi pisali na podpora@ona-on.com ali me poklicali na 080 64 60, bom tukaj predstavil nekaj najbolj pogostih dilem, s katerimi se srečujete.

Ker veliko uporabnikov ni seznanjeno z določenimi funkcijami, ki jih ponuja portal, si bomo v tem prispevku ogledali razliko med Registracijo, Prijavo, Odjavo, Izbrisom in Zamrznitvijo profila.

1. Registracija profila

registracija

Registracija je popolnoma enostavna in brezplačna. Registracijo opravljaš samo enkrat in ti jo po tem, ko že imaš ustvarjen profil ni potrebno več uporabiti. V primeru, da nisi več prijavljen/a oz. si se odjavil/a (odjava NI enaka izbrisu) se samo prijaviš z svojim uporabniškim imenom in geslom.

Registracija poteka v nekaj enostavnih korakih:
1. korak: Klikneš na “Začni tukaj“, vpišete svoje osnovne podatke, izbereš koga iščeš, izbereš uporabniško ime in geslo.
2. korak: Potrdiš registracijo preko povezave, ki ti jo pošljemo na domači e-naslov (op. Ta korak preskočiš, če uporabiš Facebook registracijo).
3. korak: Dodaš svojo fotografijo.
4. korak: Označiš, kakšno vrsto razmerja iščeš in se z nekaj besedami predstaviš.
To je vse in takoj lahko začneš z iskanjem partnerja.

2. Odjava

Če po uporabi portala klikneš na gumb “Odjava”, pri naslednjem obisku uporabiš Prijavo. Odjava NI enaka izbrisu profila. Odjava se največkrat uporablja na računalnikih, ki so na javnih mestih ali pa jih uporablja več oseb.

3. Prijava

index-ona-on-nova-grafika-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki1

Prijava je namenjena vsem, ki ste svoj profil že registrirali. Torej, če si uporabil/a funkcijo odjava, ali drugo napravo za dostop do ona-on.com, vneseš uporabniško ime in geslo levo zgoraj na vstopni strani ona-on.com in klikneš gumb “Prijava”.

4. Zamrznitev profila

Z izbiro Zamrzni profil se tvoj profil za nedoločen čas “skrije”. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih ona-on.com obvestil. Če želiš, lahko profil enostavno ponovno aktiviraš s ponovno prijavo na ona-on.com – z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš, ali Facebook prijavo.

Zamrznitev profila je preprosta. Za zamrznitev profila na strani Nastavitve klikneš na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas ‘skrije’.

POZOR: Če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.

5. Izbris profila

Izbris profila je dokončna akcija, ki je ni mogoče preklicati. Vsi podatki tvojega profila bodo izbrisani in profila ni mogoče ponovno aktivirati, niti registrirati novega profila z istim imenom.

izbris

Izbris profila je preprost. Za izbris profila na strani Nastavitve klikneš na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze ona-on.com.

 

POZOR: Pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (ona-on maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Upam, da sem razjasnil vse pojme in dileme, ki se vam pojavljajo v povezavi s tem. Če imate kakšno vprašanje, na katerega želite odgovor, ga brez strahu zapišite spodaj in po najboljših močeh bom nanj odgovoril pod samim komentarjem ali pa v naslednjem javljanju.

Srečno!

Florijan


Preberi še ostale nasvete, kako uporabljati ona-on.com.


 

Ni komentarjev

Odgovori