Svetujemo #5: Iskanje partnerja glede na želene lastnosti in skupne interese

Sem Florijan in odslej vam bom na najpogostejša vprašanja in dileme glede uporabe ona-on.com odgovarjal v mesečnem javljanju.

Na ona-on.com se trudim z nasveti pomagati uporabnikom pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujete pri uporabi našega portala. Ker vas je kar nekaj takih, ki ne zberete poguma, da bi mi pisali na podpora@ona-on.com ali me poklicali na 080 64 60, bom tukaj predstavil nekaj najbolj pogostih dilem, s katerimi se srečujete.

Ogledali smo si že, kako se uporablja osnovno iskanje in čemu je namenjeno. Tokrat ti predstavljamo novost, ki ti bo pripomogla k boljšemu iskanju: iskanje partnerja z uporabo partnerjevih lastnosti in skupnih interesov.

Iskanje partnerja glede na skupne interese

Skupni interesi so običajno dober povezovalec, saj gre za vajino skupno točko, nekaj skupnega, kar vaju veseli. Poleg tega so interesi vedno dobra izhodiščna točka za pogovor, zato imaš na ona-on.com možnost iskanja glede na skupne interese.

ona-on

Iskanje partnerja glede na skupne interese deluje tako, da poišče uporabnike, ki imajo v svojem profilu označene iste interese kot ti.

Če tebe zanimajo avtomobili, živali in tuji jeziki, se ti bodo pod zadetki iskanj pojavili samo tisti uporabniki, ki imajo označene enake interese.

Vse, kar moraš narediti ti, da bo iskanje delovalo, je, da izpolniš razdelek Moji interesi v svojem profilu in pod kriteriji klikneš na drsnik poleg Skupni interesi.

Iskanje partnerja glede na njegove ali njene lastnosti

Kriterij Partnerjeve lastnosti deluje enako kot Skupni interesi – glede na tvoje želene lastnosti partnerja, ki si jih izpolnil/a v svojem profilu, ti iskanje vrne uporabnike, ki tvojim kriterijem ustrezajo. Vse nastavitve lahko kadarkoli tudi spremeniš.

Kako in kje nastavim partnerjeve lastnosti?

Partnerjeve lastnosti nastaviš na svojem profilu (klikni tukaj) na levi strani “Lastnosti partnerja”. Uredi vse tri sekcije (videz, osebnost, stil).

Za upoštevanje nastavitev odpri seznam Dekleta/Fantje zame in nato na desni strani vklopi (klikni na drsnik, da se obarva temno modro) partnerjeve lastnosti in pritisni išči. Tako se ti bodo prikazali zadetki direktno na podlagi nastavitev v tvojem profilu.

Torej, če si želiš modrookega vitkega rjavolasca ali atletsko rdečelasko, ki ima doma psa, potem to izpolniš v svojem profilu, klikneš na drsnik (in tako vključiš kriterij) in prikazali se ti bodo samo takšni fantje ali dekleta.

Da se ti bodo prikazovali samo uporabniki, ki ustrezajo tvojim kriterijem, nujno v celoti izpolni svoj profil.

Svoje iskanje lahko shraniš

ona-on

Da ti teh kriterijev ne bo potrebno vedno znova vnašati, si lahko iskanje shraniš. Pod oknom se ti izpiše “Zanimivi rezultati? Shrani si iskanje!“, nato v polje za vnos besedila zapišeš vneseš ime oz. naslov, pod katerim bo seznam shranjen. Seznam potem shraniš s klikom na gumb Shrani. Bližnjica do shranjenega iskanja se bo pojavila nad seznamom zadetkov.

Če si vnesel/a preveč specifične kriterije in zadetkov ni, se ti bo prikazalo opozorilo “Uups, tvoje iskanje ni obrodilo rezultatov! Preveri spodnje predloge uporabnikov ali spremeni svoje kriterije iskanja.

Kaj lahko storiš v takem primeru, si preberi spodaj.

Dobim (pre)malo zadetkov, kaj naj storim?

Najprej se prepričaj, da si do konca izpolnil/a svoj uporabniški profil.

Druga možnost je, da so tvoji izbrani kriteriji preveč specifični. Predlagam, da spremeniš svoj profil in razširiš iskalne kriterije (npr., če iščeš samo osebe stare točno 31 let, skušaj nekoliko razširiti ta iskalni kriterij).

Kako to, da moj profil ni viden, kadar iščem po zadetkih?

V iskanjih ne moreš najti svojega profila, seveda pa te lahko vidijo vsi drugi uporabniki ona-on.com. Svoj profil si lahko ogledaš s klikom na Kako me vidijo drugi, ki je poleg tvoje profilne fotke.

Če imaš kakšno vprašanje, na katerega želiš odgovor, ga brez strahu zapiši spodaj in po najboljših močeh bom nanj odgovoril pod samim komentarjem ali pa v naslednjem javljanju.

Srečno!

Florijan


Preberi še ostale nasvete, kako uporabljati ona-on.com.


 

4 Komentarji

  1. zelim spoznat zensko osebo od pedest do 56 let starosti ceje mlajsa ni nic zato radbi dabi bila ali imela postene lasnosni dabi skupaj prezivela lepr trenutke zivlenja zelim dabise razomela i imela rada znam spostovat i biti zascitniski do svoje partnerice toje moj komentar avtobus 1

  2. Kaj delam narobe? Trije kandidatiso pozitivno potrdili simpatije z GO in me dali med simpatije za zmenek je da iz moje strani in iz njegove . Jaz se jvljam z sporočilom. večkrat, vendar ne dobim nobenega odgovora, vidim da so moje sporočilo prebrali in da so prisotni vsak dan. Se dogaja tudi to? Tu so uporabniška imena: eumen1, djokoplumi in portoz 20

Odgovori