Svetujemo #8: Z VALÚ-jem po korakih do članarine

Sem Florijan in odslej vam bom na najpogostejša vprašanja in dileme glede uporabe ona-on.com odgovarjal v mesečnem javljanju.

Na ona-on.com se trudim z nasveti pomagati uporabnikom pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujete pri uporabi našega portala. Ker vas je kar nekaj takih, ki ne zberete poguma, da bi mi pisali na podpora@ona-on.com ali me poklicali na 080 64 60, bom tukaj predstavil nekaj najbolj pogostih dilem, s katerimi se srečujete.

Če si eden tistih, ki jim je njihov mobilnik najboljši prijatelj, potem najbrž tudi pri svojih nakupih veliko plačuješ z VALÚ-jem. Ta prispevek v tem primeru ni namenjen tebi. Danes namreč predstavljam aplikacijo VALÚ in kako z njo opraviti plačilo. Zato vsem, ki tega plačilnega sredstva še ne uporabljate, priporočam, da preberete nadaljnje vrstice.

Kako se torej lotiti plačevanja z VALÚ-jem? Enostavno sledi spodnjim korakom.

1. korak – Izberi načina plačila in obdobje članstva

Ko se boš odločil/a, da je že čas, da preizkusiš vse storitve, ki jih ponuja ona-on.com, najprej klikni na gumb “Včlani se“, ki se nahaja pod tvojim uporabniškim imenom.

POZOR! Mobilni uporabnik? Pri plačevanju z mobilne naprave boš moral/a plačilo izvesti preko mobilnega brskalnika in ne preko ona-on.com aplikacije.

Ko prideš na plačilno stran, klikni na ikono VALÚ in nato spodaj izberi obdobje članstva. S klikom na gumb “Naprej” boš preusmerjen/a na stran za vnos tvoje mobilne telefonske številke.

2. korak – Vnesi svojo telefonsko številko

Na tej strani vneseš svojo telefonsko številko. Najprej vneseš svojo izhodiščno številko (031/041/040 ali drugo) in nato preostalih 6 številk tvoje telefonske številke (primer: 031888999). Po potrditvi vnosa prejmeš brezplačni SMS z navodili za potrditev plačila.

POZOR! Z VALÚ-jem lahko članarino plačajo uporabniki aplikacije VALÚ ali uporabniki VALÚ Monete, ki je na voljo pri Telekomu Slovenije, A1 Slovenije in BOB.

3. korak – Potrditev plačila z VALÚ-jem

Potrditev plačila poteka na dva načina – prek aplikacije VALÚ in brez aplikacije VALÚ.

Če imaš aplikacijo VALÚ, plačilo potrdiš prek SMS-sporočila v aplikaciji VALÚ. Za potrditev plačila boš na svoj mobitel prejel/a potisno sporočilo. Plačilo boš nato potrdil/a v aplikaciji VALÚ.

Če aplikacije VALÚ nimaš in uporabljaš samo VALÚ Moneto, plačilo potrdiš z ukaznim nizom *188*PIN# in pritiskom tipke za klic.

Navodila za nastavitev PIN najdeš tukaj.

POZOR! Včasih traja nekoliko dlje, da prejmeš svoj SMS z navodili za potrditev. Tukaj je potrebne malce potrpežljivosti. Pri večkratnem zaporedno oddanem zahtevku za plačilo, se zaradi varnosti onemogoči plačevanje z VALÚ Moneto in je potrebno počakati (nekaj ur) ali pa celo poklicati mobilnega operaterja, da se plačevanje znova omogoči.

4. korak – Uspešno zaključeno plačilo

Po potrditvi plačila se izvede direktna bremenitev za izbrano obdobje članarine, preusmerimo te stran z potrditvijo in ti pošljemo potrdilo o plačilu.

POZOR! Omejitev porabe: Pri mobilnih operaterjih je začetna mesečna omejitev porabe. Omejitev lahko tudi spremeniš – pokliči svojega mobilnega ponudnika.

Ali je VALÚ varen?

VALÚ zagotavlja visoko stopnjo varnosti. Če mobilnik izgubiš ali so ti ga ukradli, lahko mobilni operater glede na tvojo prijavo dogodka in v skladu s splošnimi pogoji operaterja izklopi številko iz omrežja. Tako takoj onemogoči uporabo mobilnika za namene plačevanja. Dodatno varovalo predstavlja varnostna koda PIN za VALÚ Moneto. Uporabe aplikacije VALÚ pa lahko onemogočiš na Moj VALÚ ali s klicem na 041440880.

Nekaj pogostih vprašanj glede VALÚ-ja (vklop, omejitev porabe idr.) si lahko prebereš tukaj.

Če imaš kakšno vprašanje, na katerega želiš odgovor, ga zapiši spodaj in po najboljših močeh bom nanj odgovoril pod samim komentarjem ali pa v naslednjem javljanju.

Srečno!

Florijan


Preberi še ostale nasvete, kako uporabljati ona-on.com.


Ni komentarjev

Odgovori