Tanjani fotografija – večni spomin

Letos sta si zmagovalca natečaja Najina zgodba – spoznala sva se na ona-on.com za uradna fotografa izbrala vaju. Prav Tanjani fotografija bo tista, ki bo za vedno ostala otipljivi spomin iz poročnega dne Urši in Sandiju.

Kdo sta Tanjani in s čim se ukvarjata?

Tanjani je izpeljanka imen Tanja in Jani.

Sva Tanja in Jani, poročna fotografa, zaljubljena v fotografijo in drug v drugega. Obožujeva potovanja, sva velika ljubitelja psov in ne predstavljava si življenja brez pustolovščin. Izpeljanka »Tanjani« je prvotno nastala kot šala z združitvijo najinih imen. Ker je bila ljudem všeč, sva jo obdržala in tako poimenovala fotografsko podjetje.

Tanja in Jani
Tanja in Jani

Se ukvarjata pretežno s poročno fotografijo ali slikate tudi druge priložnosti?

Trenutno se osredotočava le na fotografiranje porok in parov.

Koliko porok sta do sedaj že ovekovečila?

Hmm…če se ne motiva, se počasi približujeva številki 40.

Je težko ujeti prave momente?

Med fotografiranjem poroke moraš biti ves čas 100% skoncentriran in čakati na prave momente!

Ja in ne. Več kot imaš izkušenj, lažje je. Čeprav je poroka dogodek, kjer so določeni trenutki že pričakovani, je vedno treba biti pozoren, da te kakšen zanimiv trenutek ne preseneti. Ves čas si skoncentriran, opazuješ in čakaš, da lahko ujameš tisto nepredvidljivo. Četudi sva dva, se nikoli ne zanašava drug na drugega v smislu »če bo eden zamudil trenutek, ga bo že drugi ujel«. Oba želiva ujeti pravi moment, vsak s svoje perspektive.

Se pari, ki jih fotografirate med seboj razlikujejo glede želja, kaj vse želite imeti fotografirano? Kaj jim je skupno in kje je največ razlik?

Par Anamarija Valentina in Mitja PohorjeV bistvu ne prihaja do nekih razlik, saj vsi pari, ki naju najamejo, že vnaprej vedo, da na porokah uporabljava dokumentarni pristop. To pomeni, da fotografirava potek in razpoloženje dneva, točno tako kot se naravno odvija, s spontanimi trenutki in pristnimi čustvi. Razlike so mogoče le v tem, da naju nekateri najamejo za ves dan, medtem ko drugi le za nekaj ur. Tako pri enih parih beleživa poročni dan od priprav do razreza torte, pri nekaterih pa le želene dele dneva, recimo obred, portretiranje in del pogostitve.

Je pomembna ‘kemija’ med fotografom in parom? Kako ugotovite, če pašete skupaj?

Kemija je ključna! Tako kot pri ljubezni – za dobre fotografije moramo čutiti medsebojno naklonjenost!

Pa še kako je pomembna! Če se par dobro ujame s poročnim fotografom, sta celotna izkušnja in končni rezultat neprimerljivo boljša. Midva velikokrat že po prvem sporočilu veva, ali nama je pisal par, s katerim bi se lahko super ujela. V kontaktnem obrazcu na najini spletni strani pare spodbujava k temu, da z nama takoj na začetku delijo njihovo zgodbo, pričakovanja, želje in detajle o poroki. Drugi korak za ugotavljanje ujemanja predstavlja najina ponudba, ki jo pošljeva vsakemu paru. V njej niso predstavljene le poročne kolekcije, ampak tudi nekaj dejstev o nama ter najinem načinu dela. Tako lahko vsak par takoj vidi, če jim je všeč najin stil ali ne ter kaj lahko pričakujejo od naju.

Dober test so predporočna fotografiranja, ki so namenjena medsebojnemu spoznavanju. Veliko najinih parov se odloči zanje, saj lahko še pred poročnim dnem v praksi vidijo, kako poteka delo z nama.

Lahko izpostavita kakšen dogodek ali poroko, ki vama je posebej ostal v spominu? Oziroma, ki sta jo s posebnim veseljem fotografirala?

Če morava izbrati eno, potem je to definitivno jesenska gorska poroka v barvah sivke iz leta 2016, ki se je odvijala v prekrasni alpski dolini na Zgornjem Jezerskem. Obred in slavje sta potekala na Šenkovi domačiji, cerkveni del pa v bližnji cerkvi Sv. Ožbolta. Poročne portrete smo posneli ob jezeru in v objemu gora. Poleg čudovite lokacije so naju najbolj navdušili rustikalni detajli v kombinaciji z nežno sivko: senik s kokošmi, žitni šopki, lesna dekoracija, skedenj. Okus in vonj po sivki naju bo vedno spominjal na to poroko, saj so bili posušeni sivkini cvetovi uporabljeni namesto metanja riža, v šopkih, v mafinih, v pijači in v dišečih vrečkah kot darilo za goste.

Fotogalerija Tanjani:

Poroka Kaja in Uroš Štajerska hiša kulinarike
Poroka Emily in Nik Prekmurje
Par Samantha in Patrick Gozo
Par Cristina in Stefan Salzburg
Par Anamarija Valentina in Mitja Pohorje
Fotografiranje po poroki Nika in Davor Štatemberg
Poroka Valentina in Anže Park Loka Krka
Poroka Manca in Domen Vila Podvin
Poroka Manca in Domen Vila Podvin 2
Poroka Katarina in Tobias Rogla 2
Poroka Katarina in Carlos Grad Otočec
Poroka Karmen in Igor Zgornje Jezersko

Ni komentarjev

Odgovori