Telesna govorica in zmenki

Na zmenku o uspehu ne odločata zgolj videz in pogovor. Veliko tega je odvisnega tudi od telesne govorice.

Dandanes se največ ljudi spozna preko spletnih zmenkov kjer najprej v oko pade fotografija, nato kratek opis, hobiji in podobno. Ko sta si dva po videnem dovolj simpatična, da se zmenita za zmenek pa se vse skupaj zares šele prične.

Koliko sporočamo z govorico telesa?

Garderobna omara gre na glavo, morda skočimo v trgovino po nova oblačila, se uredimo in poskrbimo za to, da je vse na nas popolno. Nekaj treme seveda obstaja vendarle pa je ne sme biti preveč saj na ta način težko izrazimo sebe, kot osebo kakršna smo. Paziti pa je potrebno tudi na telesno govorico saj z njo sporočamo več, kot bi si morda želeli.

Vir: Shutterstock

Kako vedeti, da smo nekomu všeč?

Že od nekdaj si želimo, da bi znali drugim brati misli. Še posebej nasprotnemu spolu kajneda? Pa ste vedeli, da lahko iz telesne govorice sogovornika sklepamo kdaj smo mu všeč? Ženska v primeru, ko ji je sogovornik všeč podzavestno ves čas popravlja lase čeprav za to ni nobene potrebe. Med prste ujame šopek las in se z njim zapeljivo igra. Tudi prekrižane noge s stopali proti moškemu nakazujejo na to, da ji je všeč.

Moški pa denimo v tistih trenutkih jasno izraža svojo samozavest. To podkrepi z dolgim in globokim pogledom naravnost v oči. Njegove mišice na obrazu izrisujejo poteze odločne osebe, kljub temu pa je videti, da ne gre za prisiljeno mimiko. Večkrat se elegantno presede in skrbi za to, da je njegovo telo čimbolj vzravnano.

Smeh odpira vsa vrata

Dejstvo je, da je smisel za humor pri vrhu želja tako moških kot žensk. Je pa nekoliko bolj zahtevno biti duhovit na način, da si sogovorniku zabaven in ne smešen kot klovn. Iskanje tega ravnotežja utegne biti zapleteno a največji zmagovalci so tisti, ki so takšni spontani in na ustnice izvabijo simpatičen ter iskren nasmeh.

Nasmeh pa lahko poklonite tudi brez tega, da bi sogovornik povedal kaj smešnega. S tem mu sporočite, da vam je v družbi lepo, nevede pa pošiljate še kar nekaj signalov. Oseba, ki se iskreno smehlja sporoča, da je dobrega zdravja in se tudi duhovno dobro počuti. Smeh nakazuje sproščenost ta pa je nujna za dober zmenek.

ona-on-zmenki-podnapisi-za-moske

Spontani dotiki

Oseba, ki ji sogovornik na zmenku ni pretirano všeč se ne bo nikoli znašla v položaju, ko bi se lahko njuni roki vsaj bežno dotaknili. V primeru, ko na zmenku ali med sprehodom večkrat pride do dotikov, magari zgolj zaradi objema, prijem za rame, hrbet, dotikanje s prsti med humornimi vložki itd., je nekaj gotovo. Všeč sta si!

Če želite biti prepričani o tem, da sta si zares všeč se potrudite, da na kavi ali kosilu ne sedita predaleč narazen. Sedenje na isti zofi nekako (še) ne pride v poštev in vendarle je bolje med komunikacijo gledati v oči. Le tako lahko preberemo vse signale in smo prepričani, da gre zmenek v pravo smer.

 

kam na prvi zmenek

Kaj pa slaba znamenja?

Znaki, ki kažejo na to, da ne gre za usodno privlačnost so prav tako lahko povsem nevede izraženi z določenimi kretnjami ali mimiko. Zavijanje z očmi in zehanje med pogovorom ne pomeni, da je oseba utrujena od prejšnjega dne ampak, da jo zmenek dolgočasi. Da ji sogovornik ni po godu pokaže tudi s prekrižanimi rokami kar pa lahko načeloma pomeni tudi, da se počuti nelagodno.

Oseba ves čas sega po telefonu, odpisuje, morda gleda na uro? Tudi to ne pomeni nič dobrega. Enako velja za predolge premore v komunikaciji in opazovanje narave pa naj bo ta še tako enkratna. Seveda kak pogled in komentar o teh lepotah ne škodi, ko pa vse skupaj traja predolgo je čas za račun in pot domov.

Ni komentarjev

Odgovori