To so stvari, ki jih počneš, ker se bojiš zlomljenega srca

Se najdeš v spodnjem opisu?

Vsakdo, ki je doživel razpad zveze, ve, kako boleče in mučno je to. Poleg tega je potrebno veliko poguma, da se izvlečeš in nadaljuješ z življenjem. Zlomljeno srce močno vpliva na nas in nas pogosto prisili, da ukrepamo tako, da zaščitimo svoje srce. Velikokrat se ta dejanja pojavijo podzavestno, še preden se zavedamo motivov tega, kar počnemo. Vendar je to naravno, saj se želimo samo zaščititi pred nadaljnjo bolečino. Predstavljamo ti pogled na stvari, ki jih počneš, ker se bojiš novega razočaranja.

Čustvena nedostopnost

Tudi če najdeš nekoga, ki ti je všeč, se iz takšnih ali drugačnih razlogov preprosto ne bo izšlo – predvsem zato, ker si čustveno nedostopen/a, ali se ne boš zlahka zavezal/a. To je zato, ker ti je koncept “za vedno” nekaj tujega. Preveč si prestrašen/a, da bi sploh začel/a nekaj, kar bi lahko trajalo.

Potrebuješ stalno potrjevanje

Ko te je strah razočaranja ali zavrnitve, boš čutil/a prisilno potrebo po pridobitvi drugega mnenja o skoraj vsem. Naj bodo tvoje izbire povezane s hrano ali modo, vedno potrebuješ odobritev nekoga drugega. Prav tako se boš verjetno opravičil/a za veliko stvari, za katere ti se sploh ne bi bilo treba.

Želiš, da je vse popolno

Ker se bojiš zlomljenega srca, se ne boš zadovoljil/a z nič manj kot popolnim. To izhaja iz dejstva, da po stiski srca, ljubezen začneš enačiti s popolnostjo. Začneš verjeti, da se je tvoja prejšnja zveza končala, ker stvari niso bile popolne.

Veliko se boš šalil/a

Velikokrat imajo ljudje, ki v svojem osebnem življenju veliko trpijo, največji smisel za humor. Menijo, da jim smeh lahko pomaga pri prenašanju bolečine. Vendar to traja le nekaj trenutkov.

Vir članka na: Planet-lepote.si

Ni komentarjev

Odgovori