Top 5 nasvetov za samske!

Zmenki & zasebni stiki

Biti samski ne pomeni nič groznega. Nekateri v svojem samskem stanu močno uživajo in potrebujejo zares dober razlog, da bi ga zapustili. Če želite prepričati takšno osebo, da ste vi “tisti”, upoštevajte spodnjih 5 nasvetov.

Ni dovolj nekoga preko spleta prepričati, da ste vredni zanimanja in s tem kakšnega zmenka v živo. Na zmenku se je potrebno držati nekaterih zlatih pravil, sicer ga bo konec še preden se bo dobro začel.

1) Ne zamujajte

Biti samskiZamujanje na zmenek je prvi in morda zadnji žebelj v krsto vašega zmenka. Gre za izkazovanje nespoštovanja in zamuditi že na prvi zmenek je verjetno največja mogoča napaka kar se zmenkov tiče. Seveda obstaja višja sila, a je to potrebno zelo dobro in argumentirano pojasniti.

Predstavljajte si kako bi bilo vam, če bi vaša simpatija na prvi zmenek zamujala, vam ob tem ničesar sporočila in se prikazala s kakšnim obrabljenim izgovorom. Vsekakor pa ne gre enačiti vseh zamujanj. Če so posredi dobri razlogi in gre zares zgolj za nekaj minut ni dobro biti preveč dlakocepski. Ponavljajoči vzorec v tem pogledu pa je kljub vsemu precej moteč faktor in ne pomeni nič dobrega.

2) Ne sprostite se pretirano

Sproščenost na zmenku je seveda zelo dobrodošla, a do neke mere. Nekateri se znajo sprostiti celo preko vseh meja in takrat nastane neka prelomna točka, ki lahko na zmenek vpliva precej negativno. Kaj pomeni pretirano sproščen? Denimo, ko pozabimo na manire in v stavke vpeljemo kletvice.

V ožjem krogu prijateljev morda nekaj običajnega in s pomenom, ki ga vsi razumejo, na zmenku pa vendarle zelo slaba ideja. Pretirano sproščen je tudi nekdo, ki na zmenku uživa alkoholne pijače in dovoli jeziku, da govori namesto možganov. Verjemite, vašega sogovornika niti najmanj ne zanimajo vaši osebni podvigi in neslane šale.

3) Počakajte z namigi o seksu

Seksualna revolucijaKo se dva že dovolj dobro poznata, uživata v družbi in se tudi pošalita, je povsem na mestu, da se zapleteta v kakšno intimno debato, drug drugega pohvalita ali pa denimo zapeljujeta na nekoliko bolj provokativen način. Na prvem zmenku pa to vsekakor ni dobra ideja.

Tako, kot ne pretirano direktni komplimenti glede postave in določenih atributov. Pa ni rečeno, da to nekomu ne bi bilo všeč, a vendarle je bolje ostati na varni strani in s tem pričeti, ko med obema steče neka kemija. Prav tako ni priporočljivo na prvem zmenku omenjati svojega “sušnega” obdobja, sicer bo videti kot bi se smilili sami sebi.

4) Tišina o bivših

Veliko ljudi se zaveda, da delajo napako, ko spregovorijo o svojih bivših, a jim to vendarle nekako vedno uide z jezika. Čeprav je sogovornik na drugi strani morda videti empatičen in prisluhne, pa se je potrebno zavedati, da si pri sebi verjetno misli, da bo potrebno še na kak drug zmenek.

Ljudje ne želimo biti psihologi samskim, ki ne zmorejo pustiti starih zgodb za seboj pa naj bo to kakšna grenka izkušnja ali pa kaj drugega. Zgodi se namreč, da gre kdo celo tako daleč, da svojega bivšega partnerja hvali kako dober je bil v seksu, se pa žal nista razumela po ostalih plateh.

5) Ne prikrivajte namenov

Če ste na spletni strani za zmenke označili, da iščete tako romanco kot resno zvezo, prijateljstvo in dopisovanje, pomeni, da ste za vse mogoče opcije. V primeru, da oseba s katero ste na zmenku išče zgolj resno zvezo bodite pri tem zelo iskreni. Nekdo, ki išče resnega partnerja za celo življenje si vsekakor ne želi nekoga za eno noč.

Prav nič ni narobe niti s tem seveda, a le v primeru, da se oba tega zavedata in se strinjata. Prihranite razočaranje obema in že takoj na začetku jasno povejte kakšni so vaši nameni. Seveda so nekateri morda celo za odtenek preresni in bi se že po dveh ali treh zmenkih selili pod skupno streho. Tudi to ni najboljše, a tisti, ki iščete zgolj romanco, to tudi jasno povejte. Morda pa se iz nje kasneje razvije tisto lepo in resno razmerje.

Ni komentarjev

Odgovori