Trpljenje ne tako mladega Florijana

Januar in februar sta mimo - preberite, kaj se mi je dogajalo tokrat.

Za januar in večji del februarja bom povzel nekaj zanimivih dogodkov tako na ona-on.com kot v življenju izven spleta.

Opomba: Kakšno ime je spremenjeno, da z osebami, ki sem jih uporabil za ta moj pisateljski navdih, lahko spijem še kakšno kavo tudi v prihodnosti.

Največji zmenek na slepo v S-LOVE-niji 7

Mislim, da si nihče izmed udeležencev tega našega največjega dogodka ne predstavlja, koliko dela je potrebno, da se dogodek spelje. Predstavljam si, da je lažje, ko je tematika dogodka bolj nišno usmerjena in že v osnovi privabi skupino obiskovalcev, ki so tu z jasnim namenom. Res je, dogodek je namenjen vsem samskim, vendar v program ni mogoče zajeti samo tega, ampak je treba zadostiti vsem generacijam. Z nastopi, glasbo, animacijami itd.

Foto: Marko Ocepek
Foto: Marko Ocepek

Na kratko, dogodek je uspel. 1100 udeležencev se je lahko zabavalo, kolikor jim je srce poželelo do poznih jutranjih ur. Nekateri so ga zapuščali v paru, s kakšnim novim kontaktom v žepu ali pa vsaj z neko mero optimizma, da položaj ni tako skrb zbujajoč in predvsem, da nisi edini/a tudi če, si star/a več kot 50 let.

Udeležite se kakšnega izmed naših dogodkov, če se ga slučajno še niste uspeli. Verjemite, odnesete lahko samo dobre stvari.

Matej, babica in krofi

Po dolgem času se mi je preko Facebooka pofočkal dolgoletni prijatelj Matej z udarno trditvijo, da zdaj je pa res preteklo dovolj vode in je čas, da zopet malo obnoviva, kaj se dogaja na posamezni časovnici v najinih življenjih.

Zadnje čase v svoji okolici opažam povišanje uporabe te zame nadvse koristne fraze, s katero si lahko samo polnim svojo že tako ego polno vrečo.

Že nekaj časa sem sumil, da je po resni zvezi postal samski, kako drugače kot po občutni povišanosti aktivnosti na Facebooku. Uskladila sva termin in seveda zraven dodala še njegovo mater Bredo, s katero smo v preteklosti še z vsak z drugim dekletom (drugačni časi za oba) preživeli kratek dopust na morju pri prikupnih sosedih, kjer Slovenci najraje puščamo svoj denar.

Res zanimivo, kako se vsakemu drugače odvija življenje in kakšne posledice prinašajo določene odločitve, tudi kar se tiče izbire partnerice. Ko smo povzeli vse aktualno dogajanje, kako je bilo včasih in kako je danes, zabavne dogodivščine in vse, kar spada zraven, je naneslo tudi na temo samskosti oz. “a ti pa še kar nimaš nobene”.

Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Zadnje čase v svoji okolici opažam povišanje uporabe te zame nadvse koristne fraze, s katero si lahko samo polnim svojo že tako ego polno vrečo. Vedno dobim predstavo babice, ki me bo prehvalila glede mojega izgleda in perfektne osebnosti, medtem ko jem njen 5 krof in za vsakega z lesketajočimi očmi rečem “Hvala, babica”.

Nazaj k Mateju. Oba sva trenutno zelo prepuščena toku in sproščenemu načinu samskega načina življenja, vendar odprta za vse, kar življenje pač ponudi. Že pri najinih letih spoznaš, da nikoli ne veš, kaj bo življenje prineslo in se trdno držiš pravila “nikoli ne reci nikoli”.

Maškare – Idealna priložnost za večerni izhod samskih

Tako kot se pod tridesetim letom spodobi, moramo vsi samski enkrat na mesec zbrati pogum in se podati med neznane ljudi. Pustna sobota je delovala kot idealna izbira za tak podvig. Kdaj v letu pa še lahko z make-upom skrijem tisto polovico obraza, ki jo ocenjujem za manj fotogenično in si jo upam pokazati v polnem soju luči.

Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Tako je naneslo, da sem z najboljšo kolegico Ines po dolgem planiranju le uspel uskladiti vse malenkosti in urediti vse, kar je potrebno, da se kaj takega dandanes izpelje. Čas žuranja po štirikrat na teden je pač za mano in emšo že po enem resnem nočnem izletu vpije in brihtolini “kaj ti je bilo tega treba” še tri dni kasneje.

Ko sem se v soboto zbudil malo pred 20h, sem dobil močen občutek, da mi ob dogovorjeni 19. uri ne bo uspelo priti na končno destinacijo. Spanec pred takim podvigom je pač potreben, da ne iščem klopce v Zvezdi, na kateri bom ob 23h udaril en “power nap”.

Da je bil make-up dober sem izvedel, ko sem zavil na prvi pisuar in je nekdo v vrsti izdahnil “bogi”.

Pridem k Ines in vidim, da sta s Špelo (še ena žrtev v naši družbi) že v polni bojni opremi in da jaz, civilist oblečen, kot da grem na sedmino, nimam visoke možnosti za uspeh, da bom maškara kot ljudje po hitrem iskanju nekaj ključnih fraz po Googlu. Po hitri odločitvi Špele kaj lahko sčara v teh 15 minutah pade odločitev, da bom približek lika Harveya Denta.

Da je bil make-up dober sem izvedel, ko sem zavil na prvi pisuar in je nekdo v vrsti izdahnil “bogi”. Njena kolegica je odrešilno pojasnila, da je verjetno samo make-up in da je še upanje zame.

V detajle, kako je ostala noč potekala, ne bom pretirano rinil. Nekega omembe vrednega uspeha ni bilo, sem pa dvakrat dobro jedel. Sumim, da je bil to tudi moj primarni razlog, da sem se na tak podvig pravzaprav sploh podal. Diskač pač res ni idealen temelj za iskanje potencialne neveste.

Prek ona-on do zmenka oz. kako sem spoznal Alex

Ker sem nekoč nekje zasledil, da je treba najboljše pustiti za konec, se bom tega držal tudi tule. Morda tudi malo izkoriščam, ker se je tudi časovno poklopilo po takem vrstnem redu.

Že ko sem jo zagledal sem vedel, da niti slučajno zadeve ne bodo potekale, tako kot sem si jih zamislil v glavi in da bo moj sistem “srce je kakor kamen” precej na preizkušnji.

Na ona-on.com zagledam profil, ki mi, za zdaj iz še meni neznanega razloga, zbudi pozornost. Kot se spodobi v današnjih časih enakopravnosti spolov, grem takoj pogumno v akcijo in tudi takoj dobim odgovor na moje sporočilo.

Glede na to, da so prvi pogovori z dekleti večinoma namenjeni vremenu, se je tukaj pogovor takoj preselil na sproščeno čebljanje. Ker mi njene objavljene fotografije na ona-on niso bile dovolj (vsega lepega tako vedno hočemo več) je moje navdušenje nad predlogom, da se dodava na Knjigi obrazov z moje strani le še s težavo zadržano.

Sledi 10 dni pogovora preko chata, sms-jev in vseh komunikacijskih kanalov, ki si jih še lahko zamislite, med katerim se nekako izoblikuje ideja, da bi se, kot se spodobi v velikem šovu, splaniralo tudi srečanje v živo.

Fotografija je simbolična. Vir: Shutterstock
Fotografija je simbolična. Vir: Shutterstock

Že ko sem jo zagledal sem vedel, da niti slučajno zadeve ne bodo potekale, tako kot sem si jih zamislil v glavi in da bo moj sistem “srce je kakor kamen” precej na preizkušnji.

Ni padel. Sesul se je v prvih 10 sekundah. Očitno je nekaj na tem, da na vsakih 27 let srečaš nekoga, kjer pamet odpove in streljaš idiotizme ter izumljaš skupine nepovezanih besed in sestavkov, ki jim ne bi mogel slediti niti Kafka.

Vedel sem že od prvega trenutka, ko sem jo videl, da, če je še kaj poguma v meni, moram večer zaključiti s poljubom. Vse lepo in prav, če ne bi vsakič, ko sem jo pogledal v oči, izgubil kontrole nad sabo.

Drugače. Popolno. Ko pogovor teče brez večjih prekinitev, imaš podobne interese, zanimanja in cilje, je vse tako enostavno. Subjektivno? Verjetno. Na tej točki sploh ni pomembno.

Ko je bil res absolutno zadnji čas, da pretvorim fantazijo poljuba v realnost, se je povezava med glavo in telesom popolnoma izgubila. Motorične funkcije so odpovedale. Vem, da sem nekaj momljal, vendar kaj je prihajalo iz mojih ust se pod mojimi lasmi ni zapisalo.

Po 10 minutnem sedenju v avtomobilu sem bil ponovno v zavednem stanju in lahko nadaljeval vožnjo domov.

Prihodnost? Prepuščena toku dogodkov, vendar z mero optimizma, ki je nisem navajen.

1 komentar

Odgovori