Ultimativni vodnik po poročnih prstanih

Marinka in Damjan, zmagovalca in prejemnika Sanjske poroke 2022 sta izbrala Zlatarno Holc.

Za najlepši dan vajinega življenja je potrebno ogromno planiranja, izbir, kompromisov in odločitev: kje se poročiti, koga povabiti, kakšno obleko izbrati …

Zelo pomembna izbira so tudi poročni prstani, saj jih bosta nosila kot spomin in simbol vajine zaobljube.

Pri izbiri zaročnega prstana dekleta pogosto nimajo besede (če je zaroka presenečenje), prav zato pridejo na račun pri izbiri poročnih prstanov.

Da vam to izbiro olajšamo, smo pripravili nasvete, kjer najdete popolnoma vse informacije, ki jih potrebujete za nakup popolnih poročnih prstanov, ki jih bosta oboževala vse življenje.

SIMBOLIZEM POROČNIH PRSTANOV

Prstana, ki si ju natakneta na poročni dan, ovekovečita vajino združitev.

Simbolizirata ljubezen, zvestobo in pripadnost. Predstavljata vajino obljubo, da bosta vedno predana drug drugemu, si stala ob strani in služita kot opomin na zaobljubo, ki sta si jo dala na poročni dan.

SPREHOD PO ZGODOVINI POROČNIH PRSTANOV.

Prstani so postali del poročnega rituala v starem Egiptu, saj so simbolizirali večnost in vrata v skupno življenje in srce ljubljene.

Kot zanimivost: Moški so poročne prstane začeli nositi šele v prvi svetovni vojni, ko so odšli zdoma in so želeli nekaj, po čemer bi se spominjali svoje žene.

Se pa po svetu razlikuje položaj poročnega prstana.

Pri nas smo vajeni, da poročni prstan nosimo na levem prstancu, kar prav tako izhaja iz egipčanskih časov, zaradi prisrčne strani.

Ponekod po svetu pa prstan nosijo tudi na desni.

Mladoporočenci v določenih poklicih, kjer nakit ni priporočen, prstan pogosto obesijo na verižico in ga nosijo okrog vratu. Romantično kajne?

NAJPREJ … KATERI MATERIAL IZBRATI?

Plemenita kovina, ki je pri poročnih prstanih najpogosteje izbrana, je prav gotovo zlato. Prednost zlata je, da ne potemni kot srebro, je precej trpežno, praske in napake zlahka odpravimo, prav tako pa lahko tekom let spremenite in prilagodite velikost prstana.

Izbirate lahko med tremi barvami zlata, na voljo so vam namreč prstani iz rumenega, belega ali rdečega (rose gold) zlata.

V Zlatarnah Holc, s 50 letno tradicijo, najdete ogromno modelov zlatih poročnih prstanov, prav vse pa vam lahko izdelajo v poljubni kombinaciji rumenega, belega in rdečega zlata.

Manj pogosta izbira za poročne prstane je srebro. Dobra značilnost srebra je, da je za razliko od zlata ugodnejše, je pa tudi bolj dovzetno za obrabe in praske, z leti tudi rahlo potemni.

Novosti in pravi hit na trgu pa so tudi poročni prstani iz titana in karbonskih vlaken. Največjo izbiro le teh najdete v Zlatarnah Holc.

Gre za vzdržljive in moderne materiale, ki prinašajo pridih svežine med trende poročnih prstanov.

Dobra značilnost titana je, da je izjemno trpežen, zato se ne obrabi toliko kot zlati in srebrni prstani, je anti-alergen in je primeren za ljudi z aktivnim načinom življenja.

Karbonska vlakna se prav tako ponašajo z izjemno trpežnostjo, prske so tako rekoč skoraj nevidne, za dodatek pa so še izjemno lahki in vas ne bodo motili pri vsakdanjem življenju.

KOMBINACIJE, KOMBINACIJE, KOMBINACIJE!

Poročna prstana boste gotovo kupovali v kompletu, zato je pomembno, da se s partnerjem pogovorita, kakšne prstane želita. Pri tej izbiri je nujno upoštevati videz, stil, način življenja, delovno okolje in pa seveda vaš okus.

Mnogi pari se odločijo za stilsko usklajene prstane, podobnih značilnosti in materialov, vendar to vsekakor ni obvezno.

Pri Zlatarnah Holc vama omogočajo, da je vajin par poročnih prstanov sestavljen iz poljubne kombinacije različnih modelov.  Obiščite jih v poslovalnicah v Mariboru, Lenartu ali na spletu.

Izberita poročna prstana, ki sta vama pri srcu, predstavljata vaju in ju bosta s ponosom nosila prav vsak dan vajinega življenja.

Poročni prstan z diamantom ali cirkonom?

Če se odločita za prstane z bleščečim kamenčkom, imate na izbiro dve možnosti: Lahko se odločite za diamant ali cirkon.

Diamant nastaja globoko v zemeljski skorji in je visoko cenjen že več tisočletij. Spada namreč v kategorijo dragih kamnov.

Ko govorimo o diamantih, imamo v mislih naravni material, pri nakupu prstanov pa boste pogosto zasledili briljant, ki predstavlja že obdelan in obrušen diamant.

Cirkonu pravimo tudi kubični cirkonij, gre pa za poldragi kamen, ki ga umetno ustvarimo v laboratorijih kot kvalitetno alternativo diamantov.

Kakšna je razlika in kako se odločiti?

Prva in najočitnejša razlika je gotovo v ceni. Cirkon je cenejša alternativa diamanta, ki pa zaradi svojega videza in podobnosti še vedno navduši! Za prstan z diamanti boste gotovo odšteli več, vendar je kvalitetna izbira, ki se dolgoročno izplača.

Diamant je veliko trši od cirkonija in posledično bolj trpežen.

Poročni in zaročni prstani so kos nakita, ki ga nosimo vse življenje, med športom, opravili, ki lahko nakit poškodujejo in obrabijo.

Diamanti ohranjajo globok sijaj, saj velja diamant za najtrši material, medtem ko cirkoni z nošnjo rahlo izgubijo sijaj in so potrebni več pozornosti, da jih ohranjamo lepe in svetleče kot na poročni dan.

Kot pika na i, pa diamanti simbolizirajo večnost in neuničljivost, tako kot vajin zakon.

PRSTANA, KI PREDSTAVLJATA VAJU IN VAJINO LJUBEZEN

Preglejte ponudbo poročnih prstov in izberite tiste, ki si jih lahko predstavljate na svojih prstih.

Veliko vlogo tukaj igra vaš stil in okus, prav tako pa tudi način življenja. Lahko sta minimalistična, avanturistična, zaupata tradiciji ali pa rahlo odštekana …

Prstan bo ogledalo vaju kot para in vajine ljubezni.

Brezčasna klasika: Tradicionalno par poročnih prstanov sestavlja moški širši obroček iz zlata, ter ženski ožji, ki ga poudarimo z kakšnim detajlom, kamenčkom, linijo v drugi barvi ali vzorcem. Takšen komplet je z razlogom »klasičen« saj je navdušil že generacije in ni nikdar iz mode.

Blišč, ki ne razočara: Ne glede na to, ali se odločite za cirkon ali briljant, prstani z kamenčkom navdušijo znova in znova! Lahko se odločite za enega velikega, več manjših ali pa kar linijo kamenčkov okrog prstana. Gre za eleganten in povzdignjen videz, ki ga je preprosto kombinirati.

Rožnate sanje: Prstani iz rdečega zlata predstavljajo nežnost in se bolj zlijejo s kožo in celotno podobo. Rose gold prstani so trend, ki je presenetil s svojo popularnostjo, prav tako je rdeče zlato izjemno popularno v kombinaciji z belim zlatom.

Drzni in unikatni: Prava senzacija in novost med prstani so prstani iz karbonskih vlaken in/ali titanija. Presenetijo tako s svojim videzom, kot z mnogimi pozitivnimi lastnosti materialov! Priljubljeni so med pari, ki se želijo odmakniti od tradicionalnih lastnosti poročnih prstanov. Bi si upali?

Koščki zgodbe na prstanu: Prstani, ki izdajo svoje skrivnosti šele od blizu. Odločite se za majhne detajle, ki prstan popestrijo, a je na daleč še vedno tradicionalen, gladkih linij in vendar se ne obrabi hitro in vas ne moti pri vsakodnevnih opravilih. K tem detajlom gotovo spada tudi gravura na notranji strani prstanov.

GRAVURA NA POROČNEM PRSTANU – KO SE LJUBEZEN VTRE V PRSTAN

Mnogo parov se odloči personalizirati poročne prstane in jim dodati tisto osebno noto, ki bo prstana naredila samo vajina.  Bodoča zakonca tako prelijeta svojo ljubezen na kovino, ki ju bo povezala za vse življenje.

Najpogosteje se pari odločijo za graviranje imen in datuma poroke, vendar lahko pustite domišljiji prosto pot.

Lahko se na primer odločite za graviranje znakov in simbolov ljubezni (neskončnost, srček), lastnoročne pisave ali pa celo prstne odtise. Kako prisrčno kajne?

BREZMEJNA IZBIRA

Ni se treba oklepati okvirjev. Ste pregledali že vso ponudbo parov poročnih prstanov, mnogi so vam pri srcu, a se ne morete odločiti? Noben ni tisti pravi? Brez skrbi!

Pri Zlatarnah Holc vam omogočamo, da popolni poročni par sestavite iz dveh različnih parov. To je še posebej priročno, če imata s partnerjem različne okuse in želje, ter tako ugodite obema!

Če pa ste bolj kreativne narave, pa lahko svoj par sestavite sami! Iz nabora kovin – iz belega, rumenega ali rdečega zlata lahko dizajnirate svoj par prstanov, ki bo unikaten kot vajina ljubezenska zgodba.

Ni komentarjev

Odgovori