Ven Jemeršič je slovenski režiser in glasbenik. Sam se je opisal takole: “Pravijo, da sem režiser, direktor fotografije, producent, glasbenik, pesnik in oče. Ne bom oporekal ničemur. Več o meni boste izvedeli, če poguglate.”

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Trenutno sem v ustvarjanju nove komične televizijske nadaljevanke za Planet TV. Čaka nas nekaj mesecev garanja, a bo zato produkt toliko bolj sladek. Ob tem še s svojo skupino Central Problem končujemo svoj drug studijski album, s katerim se letos vračamo na sceno.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Vedno je na prvem mestu zdravje. Brez tega si človek ne predstavlja ničesar drugega. Ne predstavljam si mirnega popoldneva z okvarjeno vranico. Ali družinskega kosila ob zamaščenih jetrih. Nato je na lestvici prioritete tukaj moja številčna družina in prijatelji. Vsekakor pa si svojega življenja ne morem predstavljati brez ustvarjanja in konzumiranja ustvarjenega.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubim življenje samo. Ljubim vesolje. Ljubim sleherni kvark. Ljubim človeško neumnost. Ljubim neznano.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Sex. Druga asocijacija bi bila kisik.”

Vir: Ven Jemeršič
Vir: Ven Jemeršič

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“Prvega francoza mi je primazala sošolka Jasmina pred lastnim liftom. Ostal sem brez sape in brez besed. V prvi sex pa me je vpeljala Lisa iz Danske. To je bila ena tistih 80’s morskih ljubezni, o katerih so snemali mladinske filme. Danes tega več ni.”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Prigod je ogromno. Lahko bi napisal neizčrpno knjigo samo o temu. Seveda, če pod ljubezen smatramo tudi sex. Vsekakor ne bom pozabil tega, ko sem eni punci presnel neko romantično glasbo na kasete, pa mi je čez nekaj mesecev pisala pismo, da ne more več biti v takšni vezi, da jo morava prekiniti. Imela pa nisva nič. To me je naučilo, da ljubezen nima meja.”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Človek je vedno sam. To, da ima življenjskega sopotnika je samo dejstvo, da se skozi samoto ne prebija sam. Kot oče treh otrok s tremi ženami, bi lahko marsikaj povedal o obdobju samskosti ali kako ste ga imenovali. Jaz ženske imam preprosto rad. Začelo se je z mojo mamo že prvi dan mojega obstoja.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Življenje je krog. Takšni zakoni veljajo za celotno vesolje in prav tako tudi za partnersko zvezo. Kjer je konec nečesa je vedno blizu začetek novega. Kot potrošniki boste ‘novo’ razumeli kot dobro. Vsekakor je pa nujno potrebno, da se razideš prijateljsko in da ostaneš v dobrih odnosih celo življenje. Jaz z nobeno simpatijo, ljubimko, punco in ženo nisem na bojni nogi. All you need is love.”

Vir: Ven Jemeršič
Vir: Ven Jemeršič

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Danes za mnoge prezasedene ljudi deluje ta način kot edini možen način. Nimam nič proti temu, je pa res, da je treba ‘žrtev’ čimprej videti v realnosti. Le takrat začutiš pravo energijo človeka, ki se skriva na drugi strani. On-line sem spoznal ogromno ljudi, s katerimi smo še danes odlični prijatelji in sodelavci.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Mislim, da noben ne obeša na klin, da se je spoznal na spletu. In zato so mi vprašanja ‘Kje pa sta se spoznala?’ totalno odveč. Mislim, da so ljudje še vedno mnenja, da se na spletu išče zgolj sex. Ampak če je to res, zakaj so vsi tako potrebni?”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Pazite na spolno-prenosljive bolezni. O inteligenci se prepričajte v živo. On-line so vsi wow. Ne obljubljajte nič. Dajte si poskusno obdobje z nekom. Šele ko z nekom zaživiš vidiš pravo sliko o tem, kaj te bo čakalo celo življenje. Moja babica Vera je sicer mnenja, da je pravi partner tisti, ki skuha, opere in skrbi zate, ko si bolan :).”

Piarovka, urednica, radijska in TV voditeljica, Health coach in umetnica, ki jo vodi vodilo 'Drugačnost nas bogati!' Prepričana je, da sta ljubezen in energija najpomembnejša elementa za človeško rast in razvoj ter da mora biti vsak dan poseben in ekskluziven.

Ni komentarjev

Odgovori