VIDEO: Kako izvedeti več o financah simpatije, da ne bi bilo neprimerno?

Odgovarjamo na vaša vprašanja o odnosih in zmenkih. Nanje odgovarja Eva Erpič, strokovnjakinja za odnose in intimo, zakonska in družinska terapevtka. Vprašali ste nas:

“Kako izvedeti več o financah simpatije, ne da bi bilo neprimerno?”

@ona_on.comVprašanje bralcev: “Kako izvedeti več o financah simpatije, da ne bi bilo neprimerno?” 💕 @evaerpic odgovarja na vaša vprašanja. Če imaš vprašanje za Evo, napiši v komentar. #finance #odnosi #evaerpic #onaon #resnezveze #zmenek #zmenki #resnezveze #tiktokslovenija #kakonajtipartnerja #vprasanje #vprasanjainodgovori #vprasanjezaevo♬ original sound – ona-on.com

Odgovor Eve Erpič:

“Finance so samo finance, res pa je, da vsak izmed nas pripiše tem financam različno čustveno konotacijo in prav zaradi tega postanejo pogovori o financah zelo zahtevni.

Jaz vam priporočam, da na enem izmed srečanj začnete govoriti o financah skozi svoje oči. Da vi poveste, kako zelo so finance za vas pomembne.

Na primer: Poglej, jaz pričakujem, da sem sposobna preživeti sama sebe in da je to sposoben tudi moj partner. Zdaj me pa zanima, kakšne imaš pa ti poglede na finance? Kako ti doživljaš finančno varnost? Si trenutno zadovoljna s svojo plačo in s tem, kar trenutno imaš, oziroma s tem, kar si si trenutno ustvaril/a?

Tako odprete en čisto sproščen prostor, da lahko govorite o financah, tudi če ne govorite točno o znesku.”

Imaš vprašanje o odnosih, zmenkih? Pošlji ga na vprasanja@ona-on.com s pripisom Vprašanje za Evo.

Preberi še druge odgovore na vaša vprašanja TUKAJ.


Ni komentarjev

Odgovori