V sklopu projekta Učenje za življenje smo tokrat na predavanju Prosti vseh navezanosti lahko poslušali nauke Mance Košir, glavna tema pa so bile takšne in drugačne navezanosti.

Manca Košir je voditeljica pogovorne televizijske oddaje Čas za Manco, v kateri se z različnimi sogovorniki pogovarja o pomembnih življenjskih temah. Še vedno je največja promotorka branja, prostovoljka pri hospicu in avtorica 18. knjig.

Za uvod v predavanje ali bolje rečeno pogovor je poskrbela skladba, ki govori o tem, da je potrebno v življenju včasih izpustiti, da lahko polno živimo. “A vseh navezanosti se v življenju ne moremo osvoboditi,” nam je na srce položila Koširjeva.

Tekom pogovora smo reševali različne vaje, nato pa smo s svojo skupino delili občutke, ki smo imeli ob izpolnjevanju nalog. Beseda je nanesla tudi na strah, ki je eden ključnih razlogov, da ne pustimo za seboj odnosa, ki nas ne osrečuje.

In kako se osvoboditi svojih navezanosti? Koširjeva svetuje, da si zamisliš, da imaš samo še tri mesece življenja. Kateri so tisti odnosi, ki jih v tem primeru ne vidiš več?


Preveri, kaj vse smo še slišali na predavanjih šole Učenje za življenje.


Ni komentarjev

Odgovori