VIDEO: Natalija Verboten ~ V ljubezni ne smemo iskati idealov, ker jih ni.

Tibor Golob

Natalija Verboten vedno znova preseneča s svojim glasom in stasom. Občudovanja vredna ženska, ki izžareva pozitivno energijo. Je srčna, srečna in v veliko veselje jo je poslušati, kako pozitivno gleda na svet! Tako jo vidimo mi. Preveri, kaj vse nam je zaupala v pogovoru.

Med drugim nam je zaupala, kako jo je prvi fant, ki jo je povabil na zmenek, kar samo pustil sedeti v kinu!

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Službeno trenutno pospešeno promoviram novo pesem in videospot V srce, ki je izšla na prvi pomladni dan, z ekipo natečaja Volkswagen špila se pripravljamo na veliki finalni koncert, ki bo 16.5. v Ljubljani, zasebno pa je še večja akcija, hahaha… sem namreč mama dvema sinovoma, osem in pol letnemu Maxu in štiriletnemu Oskarju.

 

Pred kratkim ste izdali novo pesem in videospot z naslovom V srce, ki ima v enem tednu skoraj 300.000 ogledov. O čem govori besedilo? Kako dolgo je nastajal videospot?

Tibor Golob
Tibor Golob

Skladba V srce je sveže plesno pomladno presenečenje – takoj, ko jo zaslišiš, namreč udari: dvigne temperaturo, te premakne z mesta, z udarnim ritmom in tekstom vabi na plesišče in kliče, da jo zapoješ. Že odkar sem skladbo prvič slišala, sem komaj čakala, da jo delim s poslušalci, saj ti takoj zleze pod kožo. Ko sem prebrala besedilo Roka Lunačka za pesem V srce, so mi v trenutku stopile solze v oči. Besedilo me je prevzelo s svojo preprostostjo, in nežnim pozitivnim življenjskim sporočilom, ki si ga od svojega ljubljenega zagotovo vsak želi slišati oz. mu ga povedati. Brez osladnosti, a zadane direktno v srce.

Z možem imava podjetje Bumerang, ki se ukvarja s celotno tehnično opremo prireditev, tudi nekaterih največjih v Sloveniji. In ravno zato, ker je skladba ‘V srce’ moderna, sva želela najboljšo tehniko, kar se danes lahko dobi, uporabiti pri snemanju mojega novega videa. Tako sva k sodelovanju povabila najboljše tehnike, lučkarje, najboljšega vizualnega ‘DJ-ja’. Skratka najboljšo ekipo, ki jo premoremo. Zaradi številne tehnike se je en dan le ta samo postavljala, vse skupaj pa je bilo posneto v naslednjem dnevu. Videospot je res nekaj posebnega. To je moj prvi videospot v 19 letih, odkar sem na glasbeni sceni, ki je poln tehničnih in vizualnih efektov, animacij, posnet na modernem ozadju z led zaslonom, z ekipo elitnih slovenskih profesionalnih plesalcev Žiga Sotlarja in še bi lahko naštevala.

Nastal je pod vodstvom odličnega mladega režiserja Nika Kara. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila celotni ekipi za predano delo ter Volkswagnu, podjetju Lux Factor in podjetju Bumerang za podporo. Vesela sem, da je poslušalcem in gledalcem zelo všeč. Ogledate si ga lahko tukaj:

 

Natalija VerbotenDejali ste, da je pesem ‘V srce’ poklon ljubezni, ki je gonilna sila sveta. Kaj za vas pomeni ljubezen?

Ja, ljubezen je moja gonilna sila, tako v zasebnem življenju kot službenem. Ljubezen do družine, najbližjih, ljubezen do dela, glasbe, vodenja…

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih… Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Nekoč sem rada pela žalostne ljubezenske pesmi.

Že od nekdaj je ljubezen tista, okoli katere se vrti tudi moje poklicno življenje, s to razliko, da sem včasih izredno rada pela žalostne ljubezenske pesmi, zdaj pa več niti ne… Ponosna in vesela sem, da me po vseh teh letih prepevanja ljudje še vedno radi poslušajo. Radi obiskujejo moje nastope, saj sta prepevanje in vodenje po vsem tem času še vedno moji veliki ljubezni, ki ju obožujem, le da je na prvem mestu zdaj družina. In velik kompliment mi je, ko po nastopih ljudje pogosto pristopijo do mene in mi rečejo: »Vam se pa vidi, da svoje delo opravljate z ljubeznijo!«

Natalija VerbotenVaša prva asociacija na ljubezen?

Moja družina.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Svojo družino, najbližje, delo… Mislim, da je biti zadovoljen, srečen v življenju stvar odločitve. Vedno imaš možnost biti zadovoljen/srečen ali videti vse stvari tako, da si nesrečen in nič narediti, da bi bilo drugače. Vsi ljudje doživljamo najrazličnejše preizkušnje, vsi imamo vzpone in padce, seveda sem tudi sama na trenutke žalostna, razočarana, jočem, se jezim, počutim nemočna,…

Odločila sem se, da bom živela zadovoljno, srečno!

Ampak, to je del življenja in velikokrat se iz tega na koncu izcimi kakšna dragocena življenjska modrost. Na splošno sem se sama že pred mnogimi leti odločila, da bom živela zadovoljno, srečno življenje, sproti delala na tem in se malih ter večjih zadovoljstev sproti tudi zavedala, jih uživala… živela polno življenje, saj tako ali tako prehitro mine.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Leto ali dve pred svojim tridesetim rojstnim dnem sem končala dolgoletno zvezo in bila skoraj leto dni samska. V tem obdobju sem veliko razmišljala o tem, kaj si želim v življenju, kakšnega partnerja, … Imela sem resen pogovor sama s sabo, če lahko tako rečem, in ko sem ugotovila, kaj si želim, se mi je zdelo, da bom najverjetneje ostala sama, ker nisem poznala nikogar, ki bi imel podobne poglede na življenje. No, potem pa sva se našla z možem Dejanom.

Tibor Golob
Tibor Golob

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

No, v srednji šoli se je fant, ki me je prvi v življenju povabil na zmenek, res zelo potrudil in sploh ni prišel… hahaha… sem v kinu kar sama gledala film Bodyguard z Whitney Houston.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Zanimivo!

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Razveseljivo! 😀

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Zagotovo da!


Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

V nobeni vezi ne tečeta le med in mleko!

Da ne smemo iskati idealov, ker jih ni. Ni popolnosti. V nobeni zvezi ne tečeta samo med in mleko. Zveza je trdo delo in to sproti, vsak dan. Pa ogromna mera razumevanja, spoštovanja, prilagajanja, potrpljenja.

Tibor Golob
Tibor Golob

Z možem sva skupaj 13 let, od tega 10 let poročena. Imava podoben pogled na svet, skupne vrednote. Zelo pomembno se nama zdi tudi, da se skupaj smeješ in zabavaš. Pa tudi skregaš. Nikar ne mislite, da je vedno vse le v rožicah. Tudi midva sva imela obdobja, ko sva pozabila na vsakodnevne drobne pozornosti.

Ugotovila sva, da partnerja nikoli ne smeš jemati kot samoumevnega. Če pride do tega, se bosta oddaljila. Tudi nama se je kaj podobnega že zgodilo. Pridejo otroci, stres, preveč dela, utrujenost, hormonske spremembe in posledično slabo počutje. A sva na srečo nekega trenutka doživela razsvetljenje. Na primer: z otrokoma smo se odpravili v trgovino, kjer se je Dejan na blagajni momigrede pohecal z blagajničarko. Takrat me je prešinilo, da je moj mož v bistvu zelo zabaven. Ker sva bila oba tako zasedena, sva se zelo malo videla in pogovarjala, kaj šele, da bi se zabavala. A Dejan je že od nekdaj takšen, zelo zabaven, v teku vsakdanjih težav in obveznosti sva pa pozabila na to. No, ta prigoda naju je opomnila, da si morava načrtno vzeti čas zase in sproti vsak dan negovati odnos.

Ni komentarjev

Odgovori