VIDEO: Saša Einsiedler ~ Raven samopodobe prinese temu primernega partnerja.

Saša Einsiedler je licencirana trenerka uspešnosti. V intervjuju nam je zaupala kako pomembna je samopodoba pri iskanju partnerja ter kako jo spremeniti v kolikor posameznik ni zadovoljen sam s seboj.

Samskim sporoča: Bodite najboljša verzija sebe, imejte se radi in se spoštujte!

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Pomembno je vlagati vase!

Moja pomembna naloga je, da usklajujem delo, družino, partnerstvo, prosti čas. Sicer pa veliko izobražujem druge in se izobražujem tudi sama. Mislim, da je to ključna pot uspeha, da ostajaš v stiku z novim znanjem, da ti ni žal časa in denarja za to, da vlagaš vase.

Te dni začenjam s ciklom sedmih delavnic, ki sem jih poimenovala Akademija za celostni uspeh. Na njih bom z udeleženci predelala vse, kar vodi k občutku uspeha, ki je seveda zelo relativna stvar. Pa vendar – vsaka pot do uspeha ima skupne ključne točke. In te bomo spoznavali na delavnicah. Drugače pa sem ravno ta hip, ko tole pišem, na poti iz ZDA, kjer sem bila na izobraževanju, ko pridem domov, me čakajo podjetja, ki so se odločila, da bodo stopila na višji nivo poslovanja in bom za njih izvajala treninge komunikacije… Veliko vsega…

Pomembno mi pa je, da ob vsem tem ne izgubim sebe.

Ste licencirana trenerka uspešnosti. Lahko posplošimo, da je uspeh nekaj, kar iščemo in si želimo vsi oziroma večina med nami. Kako uspeti, so kakšni posebni triki/bližnjice?

DSC_2016-minSeveda, uspeh je nekaj, kar si želimo vsi, je pa za čisto vsakega med nami nekaj drugačnega. Za nekoga je uspeh najti pravega partnerja, za drugega preživeti s plačo brez minusa, za tretjega znebiti se bolečin, za četrtega zaslužiti milijon, …

Vsi ti uspehi pa imajo nekaj skupnih temeljev in ja, lahko rečem, da obstajajo določeni triki, kako doseči, kar si želim. Bolje rečeno, obstaja določen način razmišljanja in delovanja. Ko to razumemo, nam gre vse bistveno lažje.

Uspeh je dosegljiv vsakomur med nami!

Vse, o čemer govorim, sem preizkusila na sebi. Po dveh ločitvah, po občutku, da nisem sposobna imeti lepega partnerstva, po finančnih stiskah, v katerih sem se znašla in skrbi za pet otrok, sem danes dosegla skoraj vse, kar sem si želela. Imam prekrasnega partnerja, posel, v katerem neskončno uživam in zaslužim dovolj za lepo življenje, potujem vsaj dvakrat na leto, tudi z vsemi otroki, veliko se izobražujem. Sem zdrava in zadovoljna s seboj. Uspeh torej in dosegljiv je vsakomur med nami.

Kakšen pomen ima samopodoba pri iskanju partnerja?

knjigaOh, najbolj pomembna je! Raven moje samopodobe mi prinese partnerstvo, ki mi potrjuje to mojo raven. Kaj hočem reči? Včasih gledam ženske, ki se razidejo s partnerjem in že hitijo v novo zvezo. Vmes pa ničesar ne naredijo zase. Potem pa se zgodi, da je naslednji partner celo še slabši od prejšnjega. In ženske rečejo :«Vsi moški so enaki.«

Pa to seveda še zdaleč ni res. Ženska, ki ima dobro samopodobo pač ne bo v zvezi z moški, ki ne bo spoštljiv. In obratno seveda. Moški, ki ima sebe rad, ki se spoštuje, ne bo izbral ženske, ki ga bo zaničevala.

Kako spremeniti svojo samopodobo v kolikor je ta slaba, kako najti voljo, da nekaj spremenimo v svojem življenju?

Za spremembe se odločimo, ko nas stanje v katerem smo dovolj ‘tišči’.

Rada rečem, da ko nas stanje, v katerem smo in z njim nismo zadovoljni, dovolj »tišči«, takrat se odločimo za spremembe. Na žalost je to velikokrat zelo pozno. Šele ko zbolimo, se ločimo, izgubimo službo ali nam nekdo umre so trenutki, ki nas potisnejo iz kavča udobja. Je pa zato dobro vsake toliko kam na kakšno delavnico, da se napolnimo z voljo, da ugotovimo, da smo vredni mnogo več, kot mislimo da smo in da se je vredno malce potruditi!

sasa_bigimageLahko samopodobo o sebi spremeni vsak?

Vsak zdrav človek, ja. Vsak, ki je odločen, ki mu ni žal časa in včasih denarja zase, ki sluti, da je življenje vrednota samo po sebi in vsak, ki si želi.

Kaj za vas pomeni ljubezen?

Oh, ljubezen je ena mojih top vrednot!

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih… Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Pesmi o ljubezni so največkrat bolj prevara kot resničnost. Sploh tistim, ki so nesrečno zaljubljeni ali so doživeli kakšno razočaranje, odsvetujem poslušanje ljubezenskih pesmi. Včasih so tako pesimistične, tako krepijo žalost, izgubo. Ljudem, s katerimi delam kar prepovem melanholične skladbe, haha. Boljše je poslušati kaj bolj spodbudnega takrat.

Sicer pa ja, ljubezen povezujem tudi s poklicem, predvsem pa z otroki in partnerjem, pa z zaljubljenostjo v življenje samo.

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Življenje.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Ljubim svoje življenje in vse, kar mi je prineslo. Ljubim biti mama, partnerka, ljubim svoje delo, naravo, smeh. Vse to je zame ljubezen.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Samski, zajemajte življenje z veliko žlico!

Oh, sama sem okusila samskost za kar nekaj let in precej sem uživala v tem času. V bistvu je to čas, ki ga zares lahko posvetiš sebi. Seveda, če nisi v stalnem koprnenju po odnosu. Potem je to bolj mučenje. Ampak izsiliti se tako ali tako ne da ničesar. Zato predlagam vsem samskim, da zajemajo življenje in vse lepo, kar prinaša z veliko žlico. Pravzaprav je obdobje samskosti lahko mnogo manj stresno kot obdobja, ko smo v partnerstvu. Sama se spomnim svojih začetkov novega partnerstva pred nekaj več kot petimi leti in priznam, da je bilo kar zahtevno obdobje. Če ne bi prej toliko skrbela zase in za svojo samopodobo, mi verjetno ne bi uspelo.

Foto_ Ziga Culiberg RTV SLO (87 of 132) (2)Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Res nisem vedela tega… Super, da obstajajo takšne možnosti povezovanja ljudi. Se mi pa ob tem poraja vprašanje, če ni ta tehnologija ravno tista, ki nam je onemogočila, da se spoznavamo več v živo.

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Čestitam! Jaz sem do spletnih zmenkov malo bolj zadržana, ampak verjamem, da je to odličen način, da srečaš sebi podobnega. Še vedno pa zagovarjam osebno srečanje – če ti človek »ne paše« v živo, če ne začutiš povezave, potem je vse zaman.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Ne, poznam pa kup samskih in jim bom predlagala, da se včlanijo!

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Od partnerja ali partnerke lahko pričakujete samo tisto, kar dajete in ste sami. Zato – bodite najboljša verzija sebe, imejte radi sebe in se spoštujte, pa boste pritegnili prav takšnega partnerja oz. partnerko.

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori