Ula Furlan je zelo dejavna na medijskem področju – kot novinarka, fotomodel in kot piska scenarijev za dogodke, ki jih tudi povezuje. Z njo smo se pogovarjali o prvem poljubu, odštekanih ljubezenskih pripetljajih in ljubezni prek spleta.

Poglej si, kaj Ula meni o ona-on.com in kaj svetuje samskim:

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Trenutno sem novinarka informativnega programa Planet TV in oddaje Planet Danes, modna navdušenka in poznavalka novih trendov oddaje Planet Zvezde, sicer pa sem pravkar oddala v tisk tudi svoj prvi intervju za revijo Stop.

Sicer pa še vedno hodim na kastinge, snemam reklame, sem fotomodel in ambasador modne trgovine Omara, pišem scenarije za dogodke in povezujem prireditve, z navdušenjem čakam na kakšen nov igralski izziv ali ponudbo.”

Vir: Ula Furlan
Vir: Ula Furlan

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Letos poleti se je nekako tudi uradno zaključilo neko mladostniško, sanjaško obdobje, čeprav sem po naravi še vedno velik optimist, navihanec in lovilec sanj, … ampak, priznam, da sem se trenutno kar zelo zapodila v delo. Je še nekaj neuresničenih talentov, želja. Kolikor se le da, v prostem času lovim prijatelje, naravo, dober klepet, doma skuhano večerjo, objeme.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Enega imam zelo zelo fejst rada. In mu brez težave lahko večkrat na dan povem, da ga ljubim. Sicer pa ljubim občutek svobode, ljubim trenutek in občutek mini zmage, adrenalina, ki se sprevrže v užitek, moment, ko se za hip zavem, da znam, zmorem, da sem dobra.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Držat se za roke.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

“Bolj kot lepi so hecni, nerodni, najstniški, sramežljivi.”

Vir: Ula Furlan
Vir: Ula Furlan

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Najbolj ‘odštekana’ in emocionalno razburljiva so bila srednješolska sanjarjenja, ko je vse ultimativno, zapisano v usodo, hrepenenj polno in ti brez ljubezni živeti ni. Pa romance na počitnikovanjih, šolah v naravi, izmenjavi v tujini itd. Mogoče je najbolj hecno dejstvo to, da sem se v življenju že parkrat poročila. Pri tabornikih. :P”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Nikakor. Vedno se mi je v življenju mudilo. Slišala sem se celo reči, da je v življenju lažje, če si v dvoje, delat, pospravljat, kuhat, gledat filme, hodit ven. Potem sem si pa po dolgi, intenzivni ljubezni, a razburkanosti polni zvezi, privoščila eno lepo, suvereno samsko obdobje.

Kakšen balzam, kakšna svoboda, kakšen občutek miru se lahko zgodi, ko se sprejmeš, ko sam sebi določaš čas, želje, ko več ur v vikendu ne spregovoriš besede, ko imaš celo srednješolsko ‘plejlisto’ na ves glas, medtem ko obešaš perilo.

Vir: Ula Furlan
Vir: Ula Furlan

Imeti rad sebe – je sicer blazno zlajnan kliše – ampak resnično edino izhodišče, da si lahko dober, sam do sebe in do drugih.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“To me je pa vedno zmlelo. Težko je, ker si neizmerno navezan na osebo, ki te ali jo zapuščaš. Ker se v vsem tem času življenja prepletejo, ker izgubljaš svojega najboljšega prijatelja, ker na nek način zapuščaš tudi krog prijateljev, družinske navezanosti. Žal je čas in nekaj emocionalne distance res tisti recept, ki počasi pomaga stvari spet osmišljat in jih postavljat na mesto.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“O, verjamem. Že po sebi vidim koliko ur mi pobegne v služni in koliko časa preždimo na družbenih omrežjih. Starejši, ko smo, težje je tudi najti fino, romantično obarvano, novo spoznavno prizorišče. Ni več jedilnice na srednji šoli, glavnega odmora, knjižnice, študiranja in predavanj na faksu, predolgih in preplesanih noči … so izobraževanja, seminarji, hitre poslovne poti, tam, kjer delamo, pa včasih veliko težje preskoči iskrica.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Prav na ona-on.com, ne vem, poznam jih pa kar nekaj, ki so svojo realno ljubezensko srečo našli na spletu.”

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori