okrogel 450px

Za portal ona-on sem se odločil, ker sem smatral, da je dovolj samskega življenja. Želel sem si najti družico, s katero bi lahko preživel nadaljnja leta. Smatral sem, da sem tega sposoben, kljub temu da delam v tujini in sem malo doma.

Nisem pričakoval velike ljubezni, kakšnih eksplozij strasti ali kaj podobnega. Le umirjeno zvezo. Večkrat sem pregledoval portal, nekaterim pisal. Večina sploh ni odgovorila, čeprav so si želele tudi dopisovati (vsaj tako so napisale).

Takoj po božiču sem zasledil objavo, ki me je pritegnila. Kadilka, pa še igra tarok. Tako me je presenetilo, da sploh nisem opazil, da ni bila za dopisovanje, slike pa si tudi nisem ogledal kaj preveč natančno.

Čeprav običajno ne motim ljudi čez praznike, sem ji pisal. Odgovorila mi je in do novega leta sva ugotovila, da imava precej stičnih točk. Videla se še nisva. Dogovorila sva se za zmenek 2. januarja, kajti tretjega sem že odhajal.

FB_IMG_1466972078564

Z vlakom sem prišel v Poljčane, kjer me je pričakala. Na teren (Nizozemska) smo šli s službenimi vozili iz Maribora, sam pa sem iz Bele krajine. Že na peronu pa se mi je začelo dogajati. Preživela sva dan skupaj, zvečer sva odšla v kino, še prej pa sem jo predstavil sinu kot punco. Čudno, ne? 🙂

Tekom januarja sva bila na vezi vsak dan (nagrado izumitelju Skype-a), najin naslednji zmenek pa je bil v Amsterdamu. Izboril sem si prost petek in ponedeljek. Podaljšani vikend je bil odkritje. Po tem sem večkrat za vikend (ali samo soboto) skočil v Slovenijo, le da sva bila skupaj. Tudi ona je skozi pogovore spoznala, da sva par.

V maju sem jo povabil v Pariz, kjer sem jo v trenutku nežnosti zaprosil. Sprva smeh, nejevera, hitro pa tudi pristanek. Poroka bo v naslednjih 30-tih letih, če ne prej. Tak je najin dogovor.

Pri mojem delu se zgodi, da sem doma tudi več časa. Med tem časom krmilim med Mariborom (Rušami) in Belo krajino. Pa tudi ona je vse večkrat pri meni tako, da spoznavava tudi člane družin. Nekateri načini mejijo na fantastiko.

FB_IMG_1466972169571

Klub temu, da jo je moja sestra videla le na spletu, da sem karte za Planico dobil, ko sem bil na Nizozemskem (celo zadnji teden, ko kart ni bilo mogoče kupiti), je med 35.000-imi spoznala mojo Violeto (celo na vlaku so sedeli skupaj!) in jo predstavila moji mami. Pa sploh nima rada velikih prireditev.

Zdaj še vedno potujeva v smeri Maribor – Bela krajina, privoščiva si izlete, terme, kar pač je, kakor se dogovoriva.

Zdaj bi se lahko razpisala in zapisala vse, kar sva doživela v tem času, a je preveč za kratko zgodbo. V vsem podpirava drug drugega, osnova najine ljubezni pa je in bo iskren pogovor, spoštovanje drugega. Zaradi moje odsotnosti je malo težje, z ljubeznijo pa se da premagati tudi to.

Poišči nekoga zase tudi ti ♥

Ni komentarjev

Odgovori