Vprašanja, ki jih moraš postaviti spletni simpatiji

Pet ključnih vprašanj, ki ti lahko razkrijejo, ali se ujemata.

Iskanje in spoznavanje prek spoznavnih portalov, kot je ona-on.com, je enostavno in prijetno. Tam lahko hkrati klepetaš z več ljudmi in odkrivaš vedno nove zgodbe. Nekatere ti ustrezajo, druge ne. A kaj kmalu pride tudi do nekoliko resnejših vprašanj, skozi katere poskušaš razbrati, ali bi lahko bil tvoj trenutni dopisovalec oziroma dopisovalka tisti “pravi”.

Če on oziroma ona vidi partnerstvo isto kot ti, kakšne odnose že ima in ali se je že ob prvem kliku malce potrudil/a, lahko izveš s spodnjimi vprašanji.

A preden se spustiš v poizvedovanje, premisli, kako boš ta vprašanja zapakiral/a, da ne bo vse skupaj izpadlo kot zasliševanje. Nikar ne pošlji seznama vprašanj prek ona-on klepeta – raje jih naključno navrzi med pogovorom.

“Kaj na mojem profilu te je spodbudilo, da si mi pisal/a?”

Vprašanje, s kateri ločiš zrna od plevela. S tem vprašanjem boš ugotovil/a, ali si bil/a tarča “kopiraj-prilepi” sporočila ali pa je tvoj potencialni kandidat za zmenek le prebral tvoj profil in v njem našel tisto, kar se mu je zdelo tako zanimivo, da te želi spoznati.

Kdo ve, morda pa se je njemu oz. njej zdelo zanimivo nekaj, kar se tebi zdi povsem običajno. Tako boš dobil/a informacijo o tem, kako te na portalu dojemajo drugi. In ali te tvoj dopisovalec dojema, kot si želiš, da bi te tvoj bodoči partner.

“Kateri je tvoj najbolj neprijeten trenutek, ki si ga doživel/a?”

Zanimivo vprašanje, ki razkrije, ali ima tvoj dopisovalec smisel za humor in če zna povedati šalo tudi na svoj račun. To je sproščeno vprašanje, ki lahko odpre zanimivo življenjsko zgodbo in ustvari dobro podlago za nadaljnji pogovor.

Če ne želiš naravnost vprašati, pa lahko najprej sam/a razkriješ tvoj trenutek in nato vprašaš. Vse skupaj pa naj deluje zabavno in malce spogledljivo.

“Kaj iščeš pri svojem fantu / dekletu?”

Dobil/a boš vpogled v to, kakšno osebo si želi tvoj dopisovalec oziroma dopisovalka. A ne se zadovoljiti le z naštevanjem kvalitet, kot so: smisel za humor, prijaznost itd. Naj ti poleg tega pove še, kako si predstavlja odnos in kaj si želi od njega. Kaj pravzaprav želi od svojega partnerja oz. partnerke? In razmisli, ali se ti najdeš v povedanem.

“Kaj običajno počneš ob nedeljah?”

Iste oziroma zelo podobne navade so lahko odločilni faktor, da nekoga spoznaš še v živo. Če imata podobne navade, potem se najbrž ujemata.

Če pa je tvoja simpatija bolj mirne narave, ki rad/a svojo nedeljo preživi v postelji do 12.00, ti pa že ob sončnem vzhodu pohajkuješ po bližnjih planinah, potem je verjetnost, da si ustrezata, nekoliko manjša.

Kar pa ne pomeni, da bo vajina morebitna zveza obsojena na prepad. Marsikdo ima drugačne navade kot partner in je njuna zveza kljub temu dobra. Premisli le, ali si pripravljen/a to sprejeti in tako živeti.

“Se pogosto vidiš s svojo družino?”

Hmm, družina partnerja. Vsi jo dobimo zraven, pa če hočemo ali ne. Zato je to vprašanje tako pomembno. Se tvoj dopisovalec redno sliši z družino? Ali sploh nima stikov z njo? Ti njeni ali njegovi stiki bodo zagotovo vplivali na vajin odnos, zato morda ni slabo, če veš te stvari že pred prvim zmenkom.

Postavi ta vprašanja na ona-on.com

Iz tega vprašanja boš lahko razbral/a, ali ima iste vrednote kot ti. Če je tebi družina na prvem mestu, on oziroma ona pa sploh nima stikov s svojo, potem moraš razmisliti, ali ti to ustreza ali ne. Lahko se zgodi, da boš ti želel/a vsako drugo nedeljo na kosilo k staršem, on oziroma ona pa se s tem ne bo strinjal/a. Kar pa sploh ne bo v redu.

Seveda pričakuj, da bo tvoja simpatija želel vedeti iste stvari o tebi, zato tudi ti razmisli o teh vprašanjih in si pripravi odgovore.

Česa absolutno ne smeš spraševati?

Čeprav ti bodo zgornja vprašanja oz. odgovori nanje pomagali razkriti, ali ima tvoj kandidat za prvi zmenek podobne poglede na partnerstvo kot ti, pa so tukaj tudi vprašanja, ki jih absolutno ne smeš postavljati. To so vprašanja, ki se navezujejo na:

  • pretekla razmerja,
  • višino plače,
  • morebitno nezvestobo v njenih oziroma njegovih prejšnjih razmerjih, …

Če se bosta ujela, bo za ta vprašanja še dovolj časa. Če pa bosta ugotovila, da nista za skupaj, potem pa te to sploh ne zanima, kajne? 🙂

Srečno!

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

2 Komentarji

Odgovori