Vrnite nam moške!

Ženske neizmerno ljubijo moške. Z vsemi njihovimi malimi in velikimi napakami. Depilirana, mlahava telesa ter debate o modi jih plašijo.

ona-on-zmenki-moski

Iz dneva v dan srečujemo moške, ki imajo vse manj moških lastnosti. Ne gre metati vseh v isti koš. Še vedno je nekaj predstavnikov moškega spola, ki vedo, da so moški. Zaskrbljujoče je le, da jih je vse manj.

Neskončno urejeni obrazi, rjava polt, ki je plod poležavanja v solariju ali, še huje, samoporjavitvenih krem. Koža na bradi bolj negovana kot dojenčkova rit, nikjer nobene kocine, gole, piščančje prsi in frizura, vredna svojega imena. Dobro, ne rečemo, da bi morali moški naokoli hoditi kot poraščeni in smrdljivi neandertalci, ne rečemo, da so nam všeč moški s povešenimi, kosmatimi trebuhi in zobotrebcem med zobmi, ampak, kar je preveč je pa preveč.

Te zanima tudi članek o čustvih?

Kje so pravi moški?

Moški, ki se zavedajo svojega spola, moški, ki v svoji koži uživajo? Taki, ki jim ni nerodno, če jim na prsih požene kaka kocina. Moški, ki jih en dan neobrita brada ne vrže s tira, moški, ki z veseljem dvignejo utež ali dve in se zapodijo po nogometnem igrišču?

Kakšne so kvalitete pravega moškega?

Namesto moških, ki bi z veseljem pogledali za lepo žensko ritjo, medtem, ko v roki držijo steklenico piva in s prijatelji komentirajo boksarski obračun, srečujem hladna bitja, ki pri frizerju in kozmetičarki prebijejo več časa kot povprečna ženska. Srečujemo moške, katerih telesa so bleda in mlahava kot mrtvi purani. Teh moških ne zanima več šport, pojma nimajo o politiki ali nekajurnih pivskih debatah. Taki moški uživajo v umetnosti in alternativni kulturi, so redne stranke nakupovalnih centrov in namesto, da bi komentirali šport, komentirajo modne revije.

Kaj vse gre narobe?

ona-on-zmenki-moskiKar naenkrat je glavni problem moške populacije puljenje kocin. Če so dekleta še pred nekaj leti s plaž podili tipi, ki bi si iz dlak na hrbtu lahko ‘pletli kitke’, danes moški raje vidijo, če jih osvajajo ženske.

Za piko na i se on namaže še s kremicami vseh vrst, nase zlije več parfuma in toaletnih vodic, kot jih ima povprečna ženska v življenju, obleče srajco iz materiala, primernega za edino zmrzovanje zrezkov in ajde, gremo v akcijo. Morda malenkost pretiravamo, vendar ne zelo.

Kakšno akcijo, lepo vas prosim? Osvajanje žensk? Ženske pred takimi moškimi bežijo. Bojijo se njihove (vsaj) navidezne krhkosti. Plaši jih njihovo poznavanje kozmetike in mode, bojijo se, da bodo na njihovem telesu odkrili kocino, ki se je med včerajšnjim bitjem izmuznila njenemu budnemu očesu. In nenazadnje – ob takih moških ženske hitro dobijo vtis, da jih ženski spol tako ali tako ne zanima.

Takim moškim v vednost

Moško telo je lepo telo in ženske neskončno uživajo v opazovanju napetih riti, širokih ramen, odločnih rok. Sanjarijo, kako se izgubljajo v močnih objemih in fantazirajo, kako s prsti drsijo po trebuhu, celem telesu.

Če to telo, bolj kot na telo moškega, spominja na žensko telo, domišljija usahne. Če pa se nam namesto širokih moških ramen v mislih prikazuje depilirano piščančje bedro, odpovemo. Mlahava telesa nas ne privlačijo, še manj – mlahave osebnosti.

Ženske želijo nazaj svoje moške iz dveh razlogov

ona-on-zmenki-moski

Prvi je čisto preprost: Ker so ženskam moški všeč prav zaradi svoje moškosti.

Drugi pa je precej sebične narave. Pustite ženskam, kar je ženskega. Pustite jim modo in kozmetiko, pustite jim puljenje kocin in javkanje zaradi neurejenih nohtov. Pustite jim trgovine, frizerje in da so one tiste, ki so nežne, krhke in ranljive.

Lepo je, da se moški želijo približati ženskam in razumeti ženske, ampak nikar s pretiravanjem. Moški ostanite moški. Čeprav s kako kocino in vso svojo robato nerodnostjo – taki so ženskam všeč. Moški. Moški in še enkrat – moški. Ne pa ženske s ’tistm’ med nogami. 

Ni komentarjev

Odgovori