Zakaj bi šla po partnerja na splet?

Naj ti odgovorim: zaradi številnih prednosti, ki jih spletno spoznavanje prinaša.

Danes je internet tako vpet v naša življenja, da si sploh ne moremo predstavljati, kako bi bilo, če bi ga na celem svetu za eno uro zmanjkalo. Splošna panika, najverjetneje.

Internet nam je povsem samoumeven, uporabljamo pa ga povsod in – vedno. Izkoriščamo ga tudi za spletno druženje preko družabnih omrežij in mrežimo se z ljudmi, ki so nam na tradicionalen način spoznavanja nedostopni.

Kje spoznati partnerja?

In prav tukaj je srž težave; spoznati koga na tradicionalen način je oteženo, saj naša družba ni več tradicionalna. Delovniki so daljši, na krajih, kjer bi lahko koga ogovorili, pa vsi buljimo v mobilnike, zato je začeti pogovor precej težko.

Naši starši so se spoznavali na morju, na plesih, v lokalih; ne rečem, da se na tak način tudi danes ne da spoznati koga – seveda, se da – povedati hočem le to, da ljudje pri takem tempu življenja enostavno nimajo časa iti v družbo in širiti svojih poznanstev.

Če si cele dneve v službi, zraven pa imaš še resne hobije, potem ima teden enostavno premalo dni. In internet nam je na vseh področjih olajšal življenje. Zakaj nam ne bi tudi pri spoznavanju potencialnega partnerja?

Drug razlog za iskanje partnerja na spletu je ožji socialni krog. Običajno je pri nas, puncah, takole: Imamo prijateljice, ampak so vse po večini že v resni zvezi, zato je majhna verjetnost, da bi potencialnega partnerja spoznale z njihovo pomočjo.

Prijateljica, ki ima resnega partnerja, pač ne bo pogosto svoje boljše polovice pustila doma, zato da bo šla s tabo ven. “Pravi” pa na tvoja vrata ne bo potrkal sam od sebe in rekel: “Tukaj sem!”. Nekaj moraš dati od sebe in minimalni vložek je registracija na spletni spoznavni servis, kot je denimo ona-on.com, tam pa se lahko pogovarjaš z več kot 80.000 mesečno aktivnimi uporabniki.

Preveri zanimive fante na ona-on.com in brezplačno preizkusi vse spoznavne storitve!

Spoznavanje preko spleta ima številne prednosti

Prav zaradi zgoraj naštetih razlogov! In vseh prednosti, ki jih spletno spoznavanje ponuja. Dr. Tjaša Žakelj v svoji knjigi Sodobna partnerstva (Založba FDV) pravi, da je ena izmed glavnih prednosti spletnega spoznavanja časovna fleksibilnost, kar pomeni, da lahko sama odločaš, kdaj boš komunicirala s svojo simpatijo. A ne le to, hkrati se lahko pogovarjaš z več ljudmi in tako preveriš, kako se z njimi ujemaš.

Glavne prednosti spletnega spoznavanja so časovna fleksibilnost, lažje vzpostavljanje stikov, varnost pred zavrnitvijo in anonimnost.

Pomembna prednost spletnega spoznavanja je tudi lažje vzpostavljanje stikov. Bodimo realne: Kolikokrat smo v lokalu naredile prvi korak in moškemu, s katerim smo si cel večer izmenjavale zapeljive poglede, kupile pijačo? Zase lahko rečem, da tega nisem storila nikoli. Enostavno sem preveč sramežljiva in se bojim zavrnitve.

Kar me pripelje do naslednje prednosti: Splet ti ponuja določeno mero varnosti pred zavrnitvijo. Vse smo že kdaj izkusile zavrnitev in verjetno vemo, da ni ravno prijeten občutek, ko te nekdo v živo, po možnosti še pred prijatelji, zavrne.

Zato je spletno okolje super. Na ona-on.com vidiš njegov profil in ker ti je všeč, mu pošlješ GO?. Če odgovori GO, potem je to lahko lep začetek čudovite ljubezenske zgodbe, če pa reče NO GO, pa pač greš dalje. Glavno je, da ne obupaš!

Se bojiš, da bi te na spletu prepoznali?

Tvoj strah je povsem odveč, saj ti spletna komunikacija omogoča anonimnost. Če se nočeš izpostavljati, si lahko anonimna, tako te nihče ne prepozna, ti pa lahko brez zadržkov svoji simpatiji poveš vse, kar želiš. Če te zanima, kako lahko zavaruješ svojo identiteto, si preberi prispevek Ključni pomisleki pri uporabi ona-on.com & rešitve zanje!

Se še vedno sprašuješ, zakaj bi se registrirala na spletni spoznavni portal? Potem pa naj te vprašam naslednje: Kaj pa imaš za izgubiti? 😉

Preveri zanimive fante na ona-on.com in brezplačno preizkusi vse spoznavne storitve!

 


Knjigo Sodobna partnerstva: spoznavanje po spletu je izdala Založba FDV.

 

Ni komentarjev

Odgovori