Zakaj je jesen najboljši čas za iskanje resne zveze?

Če misliš, da za sezono ljubezni velja poletje, se pošteno motiš.

Vroče poletje je polno zapeljivih pogledov in bežnih strasti, jesen je pa sezona, ko se ustavimo in si zaželimo resne zveze. Zakaj je jesen sezona ljubezni in pravi čas za iskanje pravega partnerja za resno zvezo?

Jeseni se umirimo

Poletja je konec, prišla je jesen in z njo hladnejši, umirjeni dnevi. Konec je potovanj, izletov in neprestanih premikov. Umirjen ritem pomeni, da si vzamemo več časa zase, predvsem pa lahko počasi in umirjeno spoznavamo nove simpatije, ker se nam ne mudi nikamor (kot poleti, ko je spet treba spakirati za tisti vikend skok na morje).

Dnevi postanejo krajši

V jeseni dnevi postanejo krajši, večeri in noči pa daljše. Občutek, da si v temnih nočeh sam, pa ni najlepši. Takrat hitro ugotoviš, da so dolgi večeri prijetnejši v dvoje. Hladnejše vreme pa dodatno spodbudi našo željo po dotikih in toplih objemih.

Jesenske barve so že naravno romantične

Barve imajo na nas svoj vpliv in jesenski zlati, rdeči, rjavi ter rumeni odtenki so povezani z veseljem, strastjo in okrepljenimi čustvi. Zato vse te spreminjajoče barve pripravijo pravo vzdušje za ljubezen ter posledično iskanje resne zveze.

Hladnejši dnevi pomenijo več crkljanja

Dejstvo! Seveda si v hladnejših dneh želimo več dotikov in bližine, če drugega ne, že zato, da se malce pogrejemo. 🙂 Ne le za namene vzdrževanja fizične toplote, crkljanje poskrbi tudi za naša čustva – ko nas zebe, si namreč želimo več čustvene topline in objemi nas čustveno “nahranijo”, pravijo strokovnjaki.

Po poletnem zatišju pridejo ven najboljši filmi

Tako, zmenki so zrihtani. Jeseni pridejo v kina (in še kam drugam) najboljši filmi, zato je jesen pravi čas za filmske zmenke.

Če nisi ravno filmski tip, imaš jeseni na voljo ogromno drugih idej za zmenke. Po vročem poletju, ko se vsi skrivamo v hladni senci ali pod klimo, jesen postreže z normalnimi temperaturami in ogromno dogodki. Od raznih prireditev, koncertov, potepanj po koruznih labirintih, izrezovanj buč ali enostavno sprehodov po čudoviti pokrajini – možnosti je nešteto.

Jesen je uradno t.i. “cuffing season”

Pri nas je ta izraz manj znan, v tujini ga pa že zelo dobro poznajo. “Cuffing season” se nanaša na jesensko in zimsko obdobje, ko so samski bolj nagnjeni k temu, da najdejo resnega partnerja. Razlog za to je, da se jeseni naša energija umiri in se zato povežemo z drugimi, ki nam pomagajo preživeti v hladnejših mesecih. Gre za naravno programiran preživetveni nagon – nekatere živali hibernirajo, ljudje pa se “vklenjajo”, “privezujejo”, “pritrjujejo” – zima je konec koncev temna in dolga. 

Iskalci resne zveze postanejo bolj aktivni

Jesen je začetek obdobja praznovanj in družinskih srečanj – od jesenskih rojstnih dni, praznikov vse do veselega decembra, božiča in novega leta. Takšna druženja na samske pritisk, da najdejo svoj plus ena, le še povečajo. Kdo pa hoče spet priti sam na družinsko druženje ob 1. novembru? 😲

Zato so tisti, ki iščejo partnerja za resno zvezo, na spoznavnih portalih precej bolj aktivni v jeseni, kot v ostalih sezonah. Več aktivnosti pa pripelje do več zmenkov in več možnosti, da spoznaš tistega pravega ali tisto pravo.

Ni komentarjev

Odgovori