Zakaj je oseba stara 30+ in še vedno samska?

Ženske 30+ so tiste, ki zelo dobro vedo, kaj hočejo v življenju.

Veliko ljudi si ne predstavlja, da bi šli skozi življenje sami. Kdo bo z nami v težkih trenutkih?

H komu se bomo zvečer stisnili? Kdo nas bo poslušal, ko nam bo težko? S kom bomo šli na počitnice? Najhujša pa je misel: Kaj si bodo mislili drugi o meni, če bom sam/a? Ja, mnenje drugih nam veliko pomeni, pa če je to upravičeno ali ne.

30+ in samska?

Kar nekaj žensk poznam, ki so starejše od 30 let in si še niso ustvarile družine. Še vedno niso poročene, še več, drznejo si biti samske in v tem uživati. In potem imam kolegice, ki so stare prav tako 30+, v zvezi, pa v javnosti še vedno hočejo dajati vtis, da so samske. Ženske, spet tiste 30+, ki so v zvezi, se mi zdi, da imajo vedno več ponudb za avanture, pa zanimive dogodivščine, pa veliko več porednih pogledov in nežnih prepovedanih šepetov, kot tiste, ki so samske.

actress-2868705_1280-min

Nekaj mora biti narobe z njo, da se še ni ustalila.

Če je ženska po 30. letu samska, najbrž izpade v očeh (nekaterih, večine?) moških, pa tudi drugih žensk, čudna. Nekaj mora biti narobe z njo, da se še ni ustalila. Zakaj je noben ni hotel samo zase? Zakaj še ni vezana in bezlja sama po svetu?

Razlogi da je ženska pri 30+ samska

  • girls-407685_1280-minMogoče sploh ne ve, kaj hoče, morda se previsoko ceni ali pa enostavno čaka princa na belem konju?
  • Ali jo je preprosto strah se odločiti, izbrati nekoga, ker lahko na ta račun zgreši nekoga, ki bo še boljši?
  • Morda je na prvi pogled simpatična, v resnici pa pravi zmaj in se z njo ne da živeti. Ves čas bi se prepirala – z njo se ne da prebiti več kot eno uro.
  • Mogoče je pretirano samostojna. Navadila se je, da za vse stvari poskrbi sama. Ne želi moškega od katerega bi bila odvisna. Moški pa radi čutijo, da jih nekdo potrebuje. Najbrž je težko najti moškega, ki je takšni ženski kos?

Vsakdo se najprej vpraša, kaj je narobe z njo. NAPAKA!

Se izjemno samozavestnih žensk moški bojijo?

Ženske 30+ so tiste, ki zelo dobro vedo, kaj hočejo v življenju. Mislim, da se jih nekateri moški bojijo, saj niso »tihe miške«, ki bodo samo zaljubljeno kimale, ampak bodo povedale svoje mnenje. Skratka, te ženske niso izbirčne, kot jih večina takoj okarakterizira. Enako pravico do izbire tistega, ki jim je všeč imajo, kot ostale, ki se jim to ne očita. Te ženske preprosto vedo, česar v življenju ne želijo. Želijo si dom, nekoč družino, predvsem pa želijo partnerja, ki ne bo le ljubimec, ampak bo znal biti tudi prijatelj. Tudi same si želijo biti partnerice, ki bodo lahko ne le dobivale, ampak tudi dajale: ljubezen, prijateljstvo, podporo. Želijo biti enakovredne v zvezi, ki bo oba partnerja izpolnjevala in osrečevala.

joy-2483926_1280-min

Dolgo samska ženska = Samostojna ženska?

Ženska, ki je dolgo samska, nikdar ne bo izgubila občutka za individualnost. Prav tako ne bo dopustila, da se njena upanja in sanje razblinijo z namenom, da se prilagodi svojemu partnerju. V resnici takšne ženske znajo biti vse do konca srečne in to je dejstvo – dlje, ko je samska, bolj je srečna. A ne samo takrat, ko je samska, ampak tudi v zvezi.
V čem je skrivnost? Ko je samska, se nauči uživati v svoji samoti. Zvečer lahko zaspi in dobro spi tudi sama. Lahko gre v trgovino in ni ji treba imeti nekoga s seboj. Lahko gre sama v kino, gledališče, celo na kosilo. Sprejema se takšno kot je in ni ji težko biti sama.

Samska ženska se zaveda, da je ljubezen fina, a ni središče vesolja.

Če je samska, je lahko sebična, ima dovolj časa osredotočiti se nase in ugotoviti, kaj ji je zares pomembno. Ohranja prijateljstva tudi potem, ko je v zvezi, saj so del njene identitete. Nauči se slediti svojim sanjam, saj jim je sledila večino svojega življenja in išče, pa skoraj zagotovo tudi najde partnerja, ki je podobnega mišljenja – ki je ne bo želel vpeti v neke tirnice, kjer se ne bo počutila dobro. Všeč mu bo njena osvobojena narava. In nihče je ne bo odvračal od njenih ciljev.

romance-1934204_1280-min

Ženska, ki ima svoje življenje, bo obogatila tudi njegovo

Zadovoljna ženska = zadovoljen moški.

Takšne ženske imajo tisto, kar potrebujejo za osnovno življenje: streho nad glavo (svoje stanovanje/hišo), službo, ki jim omogoča normalno preživetje. Imajo tudi nekaj za užitke, imajo dobre prijatelje in prijateljice, primerne odnose z družino. Imajo torej vse osnovno, kar jim omogoča lepo življenje.

Partner? Ja, saj pogrešajo tudi ta del, a ker imajo vse ostale stvari urejene, si lahko privoščijo nekaj več svobode in poiščejo takega, ki bo z njimi delil razmišljanja, užitke in skupne konjičke. Pa brez skrbi, redkokdaj tem ženskam manjkajo seksi užitki.

Na drugi strani obstajajo tudi moški, ki imajo radi avanture in če se znajo tudi one prepustiti tistim užitkom … zakaj pa ne? Če moški ni pravi za njihovo življenjsko popotovanje, to še ne pomeni, da ne bi mogla kdaj skupaj uživati na kakšnem prijetnem zmenku, kajne?

Srečna ženska, zadovoljna s svojim življenjem, bo lahko dobra partnerica. V razmerje ne bo šla zaradi razmerja samega. Ampak zato, ker bo tako obema življenje še lepše.

woman-2197947_1280-minSamska ženska se zaveda, da je ljubezen fina, a ni središče vesolja. Zato je najbolj srečna, saj to ni edini razlog, da zjutraj vstane in gre zvečer spat, da bo zjutraj spet lahko z nekom dihala kot eno. Namesto, da bi lovila “gospoda pravega” rajši živi življenje in uresničuje svoje sanje. Ne obremenjuje se s tem, kako dolgo bo samska. Navadila se je živeti na ta način. Ne obremenjuje s tem, da se morda nikdar ne bo poročila. Lahko se bo – a ne zato, ker bi se morala, ampak zato, ker bo spoznala tisto osebo, ki bo zanjo vredna tega dejanja.

Ženske 30+ smo zakon. Dobro smo zaživele. Še vedno imamo neverjetno veliko energije. Včasih se mi zdi, da več kot pred tridesetim letom! Točno vemo, kaj želimo in kaj lahko pričakujemo od življenja. In resnično znamo uživati v pozornostih, življenju nasploh in seveda seksi trenutkih.

Menim, da smo ljudje ustvarjeni za sobivanje, da imamo nekoga ob sebi. A naši odnosi so lahko kakovostni le, če smo najprej zadovoljni sami s seboj. To pa je precej težje uresničiti, kot si mislimo.

Sicer pa o tem, ali je biti bolje sam ali v dvoje, lahko preberete tudi TUKAJ.

Moje življenje ni nikdar dolgočasno. Imam 20 let izkušenj kot novinarka in urednica, tudi portala Priznaj.si, zadnjih 10 let delam kot vodja dogodkov in sem marketing specialistka. Sem članica različnih odborov in certificirana mednarodna trenerka ter idejna vodja in ustanoviteljica številnih inovativnih projektov, tudi sob pobega Energy Escape Room. Sem avtorica in soavtorica več kot petnajst strokovnih in leposlovnih knjig, od tega jih velik del govori prav o odnosih. Kot podjetnica z več kot 10-letnimi izkušnjami pa spoznavam ne le posel, ampak tudi medsebojne odnose. In prav v razvijanju odnosov vidim poseben čar ter možnosti za raziskovanje …

Ni komentarjev

Odgovori