Zakaj pritegneš čustveno nedostopne partnerje?

Kako temu narediti konec?

Ena pogostejših težav v odnosih je, da se zagozdimo v vzorcu izbiranja nedostopnih partnerjev. Kako veš, da to velja zate?

Če te privlačijo ljudje, ki niso tu zate na način, da bi lahko bil/a ti zadovoljen/na in nimaš pojma, zakaj se to dogaja ali kako ta začaran krog prekiniti, potem je to tvoj vzorec.

Ni treba posebej poudarjati, da je ta izkušnja boleča in frustrirajoča na več ravneh.

Morda te privlačijo ljudje, ki niso pripravljeni ustvariti tesnih intimnih povezav ali pa si izbereš ljudi, ki se distancirajo in umaknejo, ko se ustališ v odnosu. Morda ves čas loviš, upaš in prosiš za ljubezen.

shutterstock_549064030-minKakršna koli je tvoja različica tega vzorca, če imaš težave pri iskanju zadovoljivih romantičnih odnosov, ti povem, da za to obstaja razlog. Obstajajo načini, kako to premagati. In to je tisto, kar te tu naučimo.

Spodaj so štirje izmed najmočnejših načinov za prekinitev vzorca izbiranja nedostopnih partnerjev. Tako lahko končno prikličeš resnično, globoko, predano ljubezen. S tem, ko narediš notranje delo – preoblikuješ tvoja prepričanja o odnosih od znotraj navzven – se bo kakovost ljubezni popolnoma preoblikovala.

1. Pomiri se s svojo preteklostjo.

Način, kako delujemo v odnosih danes, je tesno povezan z odnosi iz naše preteklosti. Še posebej z odnosi s starši in družinskimi člani.

Kot otroci, smo razvili sisteme prepričanj o tem, kako odnosi delujejo in ta prepričanja temeljijo na družinski dinamiki. Vtisnjena so globoko v naši psihi in jih nezavedno ponovno ustvarjamo v odraslih odnosih, ki jih čutimo kot odnose iz otroštva.

shutterstock_546242242-minČe ne preučimo in razrešimo teh starih sistemov prepričanj iz preteklosti, nezavedno ustvarjamo partnerstva, ki prinesejo enake vrste konfliktov ter enaka občutja, kot smo jih doživljali kot otroci.

Čeprav se to sliši grozno, zagotavljam, da je to zelo pogost pojav – in tudi normalen. Nihče ni imel popolnih staršev. Nihče od nas nima popolne preteklosti. Stare rane iz odnosov imamo vsi in so priložnost da se razvijamo in rastemo.

Če imamo nerazrešene rane, da nismo bili videni in razumljeni kot otroci, bomo samodejno ustvarjali odnose z ljudmi, ki se prav tako počutijo nedostopni za ljubezen.

Da zacelimo in presežemo stare rane, moramo preučiti svojo preteklost. Bodimo iskreni, kaj nas je prizadelo in bodimo pripravljeni, da razrešimo te konflikte ter odpustimo ljudem, ki so nam zadali bolečino.

Celjenje preteklih ran nas osvobodi prisile, da ponavljamo in odigravamo to dinamiko s partnerji v sedanjosti in prihodnosti.

2. Bodi dostopen zase.

Naši odnosi so ogledalo tega, kar se dogaja znotraj nas. Ljudje nas obravnavajo tako, kot obravnavamo sami sebe.

Če se ujamemo v vzorec, da pritegnemo nedostopne partnerje, lahko to pomeni le, da smo na nekem nivoju nedostopni zase.

Biti dostopen zase, pomeni razvijati tesen, ljubeč, sprejemajoč, povezan, iskren odnos s seboj in svojimi notranjimi procesi.

To pomeni, biti dostopen za svoje misli, čustva in občutke, jih spoštovati in si zagotoviti stvari, ki jih potrebujemo. To pomeni tudi, da si vzamemo čas za raziskovanje kdo smo in kaj nam je pomembno. Da se družimo sami s sabo in da vemo, da ne glede na karkoli, nase se lahko zanesemo!

Ker so zunanji odnosi le zrcalo odnosa s seboj, nam gradnja ljubečega odnosa s seboj, pomaga privabiti tesne, ljubeče, iskrene in predane odnose z drugimi.

3. Verjemi, da čudoviti partnerji, sorodne duše obstajajo.

iStock-660945170-minUstvarimo le tisto, kar menimo, da je mogoče. Na žalost, mnogi ne verjamejo zares, da čudoviti partnerji in sorodne duše za nas obstajajo. Da so taki odnosi za nas zares mogoči.

Verjemi mi, razumem. Včasih je težko verjeti v ljubezen, če smo se v preteklosti opekli. Vendar je pomembno, da vemo, da to, da ne verjamemo v čudovite partnerje in sorodne duše točno tisto, kar nam preprečuje, da jih ne srečamo.

Naša prepričanja se izrazijo v energiji. Naša energija se izrazi v realnosti.

Če naša prepričanja pravijo, »Dvomim, da je nekje pravi zame,« ali »Bojim se, da ne bom spet prizadeta,« bo naša energija privabljala točno takšne vrste izkušenj, znova in znova. Ostali bomo ujeti v vzorcu občutkov, kot da so ljudje nedostopni za ljubezen, vendar v resnici, smo sami odgovorni za kreiranje te realnosti!

Če spremenimo svoja prepričanja in začnemo preigravati možnost, da čudoviti partnerji in sorodne duše obstajajo, se bo naša energija glede ljubezni spremenila. Ko se to zgodi, se posledično spremeni naša realnost.

Da boste pritegnili čudovitega partnerja, morate verjeti, da čudoviti partner obstaja. Odprite vrata možnosti, da lahko pride do vas.

4. Goji ljubezen od znotraj.

Ljubezen je izkušnja, ki jo vsi iščemo. Ljubezen je občutek, ko se počutimo razumljene, videne, slišane, oboževane in ljubljene.

In ljubezen se vedno, vedno, vedno začne znotraj nas.

Kot je čudovito, da lahko delimo ljubezen z drugo osebo, ta oseba nikoli ne bo vir naše ljubezni. Vir naše ljubezni smo mi.

Ko se naučimo, kako gojiti ljubezen in naklonjenost od znotraj, bodo ljudje in izkušnje, ki se ujemajo z našo energijsko frekvenco ljubezni, avtomatično prišle k nam.

Deli
Prejšnja objavaPrvi zmenek I.
Naslednja objava17 pomembnih sprememb - Priprave na partnerstvo
Voditeljica programov Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni, Uživamo v zdravju in hujšanju. Ljudem daje znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Delavnice, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki in spletna stran, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje odnose, zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno. Po vsej Sloveniji vodi vrhunsko transformativne delavnice Priprava na partnerstvo, ki udeležencem pomagajo odpraviti svoje notranje ovire do Ljubezni, da jim ni potrebno ponavljati istih vzorcev. Po delavnici so v roku nekaj mesecev pripravljeni, da pritegnejo in spoznajo točno takšnega partnerja, po katerem hrepenijo in s katerim bodo lahko ustvarili zares srečen partnerski odnos. Predana je, da vam pomaga, da pomagate sebi. Verjame, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami.

Ni komentarjev

Odgovori