Zakaj si pa vi iščete partnerja?

Ste se mogoče kdaj resnično vprašali, zakaj iščete partnerja? Čemu ga potrebujete?

Foto: Canva.com

Mogoče samo zato, ker se počutite sami oziroma osamljeni? Ali zaradi prepričanja, da mora vsak imeti partnerja, ker obstaja nekakšno nenapisano pravilo, da drugače izstopate iz “normalne” družbe?

Lahko pa samo potrebujete nekoga, s katerim se družite med prostim časom? Ali pa nujno potrebujete še en par rok za delo na kmetiji? Iščete mogoče finančno varnost v partnerju? Ali iščete zgolj popestritev ob trenutnem partnerju ali pa celo razmišljate, če najdete boljšega, da ga zamenjate?

Foto: Canva.com

Ali pa zato, ker želite svoje dobrine in svoj prosti čas brezpogojno deliti z nekom in ga imeti preprosto rad?

Iskreno se vprašajte: Zakaj?

Odgovorov na zgornja vprašanja je lahko veliko. Pa ste se vi sploh kdaj iskreno vprašali: “Zakaj?” V kolikor se niste, vam predlagam, da to storite. Saj vam bo vaš odgovor, ki ga imate v sebi, pomagal, da iščete pravo osebo na pravem mestu. In vam tudi omogočil, da ste iskreni do sebe in osebe, ki jo zapeljujete.

Drugače verjemite, boste samo tavali v začaranem krogu, ali tekli na kratke proge. V kolikor ne uspete sami, sem vam na voljo. Uporabljam različne veščine in tehnike, ki pomagajo, da se poglobite v sebe in najdete odgovore v sebi, kajti vedno je pomembno, da sledite svojemu srcu ne črednemu nagonu ali zgolj nasvetom drugih.

Samskost ne pomeni osamljenosti

Mislite, da če ste samski to avtomatsko pomeni tudi, da ste osamljeni? Ne, temu ni tako. Nekateri so samski in niso nikoli osamljeni. Kako to?

Nekateri samski niso nikoli osamljeni.

Ker ste vsi družabna bitja in imate lahko druženj s prijatelji, kolikor si sami poželite. Torej ne rabite biti osamljeni. Občasno seveda godi tudi mir in samota in s tem zagotovo ni nič narobe. Vsekakor je na vas, kako razporejate svoj čas za druženje in čas za sebe. Tu smo si lahko precej različni.

Verjetno nekateri izmed vas enostavno ne znate biti sami? Nekateri mogoče nimate veliko prijateljev ali pa so ti vsi zasedeni in za vas nimajo časa? Ali pa si želite prijatelja, ki bo istočasno vaš partner s katerim si bi delili prav vse? Obstajajo pa tudi takšni, ki si želijo samo res zaupnega prijatelja za druženje brez spolnih odnosov. Največkrat so to starejše osebe. Ni pa pogoj.

Zakaj si pa vi iščete partnerja?

Vsak ima svoj razlog, zakaj se počuti osamljen in kot takemu v njem vzkali srčna želja, da svoj čas preživlja z ljubljeno osebo. Sploh ni važno ali ste že dalj časa samski, ali ste ravno izgubili partnerja ali pa ga še nikoli niste uspeli dobiti. Mogoče pa ste partnerja našli in niste povsem z njo ali z njim zadovoljni?

Foto: Canva.com

Važno je, da se vprašate, če resnično točno veste, kaj potrebujete in kaj pričakujete od ljubljene osebe.

Privlačnost ni dovolj

Če živite od kmetije in zapeljujete lepotico z dolgimi nohti, ki ni nikoli imela stika z zemljo, se vam zdi je to prava odločitev? Pa tudi, če v vas vzburi takojšnje poželenje. Seveda so to lahko tudi lepotci, ki sovražijo delo z zemljo, pa je dekle tisto, ki prihaja iz kmetije, kjer npr. ni moških potomcev in jo namerava prevzeti in sigurno rabi partnerja, ki v tem uživa in je pripravljen se celo preseliti k njej.

Mogoče pa ste strasten jadralec ali jadralka in vaša simpatija ne prenaša guganja na morju. Boste srečni z njo ali z njim potem? Zagotovo ne na dolgi rok.

Ste mogoče pustolovske narave in vam je všeč nekdo, ki se drži samo hotelov in restavracij? Na kampiranje niti ne pomisli. Je to za vas dobra izbira?

Foto: Canva.com

Ni dovolj, da vam je oseba ljubka, strastna, privlačna ali zanimiva, važno je tudi kaj vse želite z njo početi in kaj vse si želite z njo deliti. In zato je pomembno, da najdete v sebi odgovor: “Zakaj iščete partnerja in kakšne namene imate z njim?”

Čas je, da se poglobite vase

Sedaj je idealni čas za razmišljanje in poglabljanje v sebe. Vzemite kos papirja in si odgovore oziroma vaše želje in pričakovanja od novega partnerja napišite. In ko bo vse te norije okoli virusa za nami, boste imeli temelj, na katerem boste gradili novo poznanstvo in nov iskren odnos.

#OstaniteDoma, #OstaniteZdravi in verjemite: #MocSprememb dela čudeže!

Nataša Medved, mocsprememb.si, email: mocsprememb@gmail.com

Ni komentarjev

Odgovori