Zanimivih 5 dejstev online zmenkov

Statistik na temo spoznavanja v Sloveniji je po zaslugi portala ona-on.com zares veliko. Onkraj Atlantika pa so poiskali še nekaj odgovorov na zanimiva vprašanja.

Preko spleta se spoznavamo že od 90-ih, ko je ta scena počasi našla pot v naše domove. Če je bila takrat tehnika za nas še nekoliko prezahtevna in na voljo ni bilo tako sofisticirane programske opreme in pametnih telefonov pa lahko danes rečemo, da je postalo online spoznavanje nekaj povsem običajnega. Morda v zadnjih leti celo prevladujočega na temo zmenkarij. In kaj pravijo analize raziskovalcev spletnega zaljubljanja?

Sanjska ona-on poroka

1) Ljudje, ki se spoznajo preko spleta se prej poročijo

Ljudje, ki se spoznajo in zaljubijo preko spletnih portalov in aplikacij za zmenke se poročijo hitreje oziroma so prej v resni zvezi kot ostali, ki se spoznavajo na klasičen način, preko prijateljev, v službi, na dogodkih…

Trditev je dokaj logična in jo gre razumeti kot dejstvo, da se preko spleta spoznavamo nekoliko bolj sofisticirano. Prej vemo vsaj do neke mere kakšna je oseba naproti, kaj ima rada, s čim se ukvarja in kaj si v življenju želi. V resnici se spoznavanje pohitri ali skrajša za kar nekaj klasičnih zmenkov s pomočjo katerih sicer počasi spoznavamo drug drugega.

2) Številke naraščajo

Kar 1 od 5 parov, ki se poročijo so se spoznali preko spleta. To je precej konkretna številka, ki veliko pove, obenem pa je treba dodati, da se z razvojem novih aplikacij, orodij in njihovih izboljšav veča tudi sam delež tistih, ki se na ta način spoznajo.

Številke bodo zaradi tega, dostopnosti do spleta in poznavanja modernih tehnologij zgolj še naraščale. Daleč od tega, da je treba na prvo mesto postavljati razmerja preko spleta pač pa le to, da se tam hitreje spoznavamo in najdemo popolnega partnerja.

ona-on-zmenki-ohranjanje-partnerskega-odnosa

3) Pari s spleta zdržijo dlje v zakonu

Morda na prvi pogled smešna trditev a, če pomislimo malo bolje zelo logična. Pari, ki se spoznajo v živo, denimo v kakšnem lokalu na zabavi, se hitro zaljubijo, začnejo resno vezo in se poročijo. Kmalu jih kar nekaj ugotovi, da se pred tem sploh nista dovolj dobro spoznala in nastanejo nepremostljive razlike.

Za razliko od teh pa se pari preko spleta spoznavajo hitreje in bolj analitično, saj je že na prvem koraku na voljo ogromno informacij o posamezniku (želje, hobiji, način življenja…), ki celoten mozaik precej hitreje napolnijo s koščki, ki na koncu pokažejo celotno sliko.

4) Večji je tudi delež srečno poročenih

V luči informacij iz prejšnje točke je logično tudi, da so pari, ki se spoznajo preko spleta tudi bolj srečni. To priznavajo vprašani, ki so se na ta način spoznali, pri čemer pa “klasični” pari, ki so se našli zunaj virtualnega sveta večkrat omenjajo potrpljenje ob nerazumevanju in skušajo nakazati, da niso ravno najbolj srečni čeprav še ostajajo skupaj.

5) Precej manj nerazumevanja

Pari, ki so se spoznali preko spleta pričajo o tem, da se s partnerjem bolje razumeta kot kadarkoli prej k katerim drugim. Dejstvo je, da spletni klepet ne pozna omejitev in tisti, ki se “začutijo” prve dni klepetajo pozno v noč. Informacije letijo hitreje kot na zmenku v živo, do katerega sprva pride morda enkrat na teden. Tudi spletni klepet pa seveda ne sme trajati v nedogled kajti kaj hitro se lahko zgodi, da dva sprva zanimiva sogovornika postaneta spletna prijatelja v živo pa se ne vidita nikoli.

Ni komentarjev

Odgovori