Zastavi ta vprašanja pred zmenkom

Vir: Shutterstock

V spletni aplikaciji pride do nekaj ujemanj, na prvi pogled se ti zdi nekaj oseb zanimivih, steče komunikacija in kmalu prvi namigi, da bi se morda dobila na zmenku.

Ker lahko preko spleta klepetaš z več osebami naenkrat, se bo treba nekako odločiti, katera je tista, ki je vredna tvojega časa. V tistem trenutku si bo treba zastaviti nekaj pomembnih vprašanj.

Odgovori bodo poskrbeli, da bo izbor bolj optimalen in ti po koncu zmenka ne bo žal za izgubljenim časom. Hitenje s prvim zmenkom lahko vodi v težave, čeprav tudi prav dolgo ne gre čakati.

Ožji izbor

Pred zmenkom preveri, če se s simpatijo ujameta v pogovoru.

Ker je samskih, na spletnih portalih, kot je ona-on.com, veliko, najprej izberi nekaj najbolj zanimivih. Veliko pogovorov preko spleta poteka nekako podobno. O vsakdanjih temah, vremenu, samskem stanu in podobno. To pa ne pomeni, da izveš kaj posebej zanimivega o sogovorniku.

 

V nekaterih primerih se pogovor sicer lahko razvije do te mere, da si brez kančka dvoma o tem, da gre za zanimivo osebo. Kaj pa, če ti doslej ni kaj dosti povedala? Vsekakor pomisli na nekoliko bolj neobičajna vprašanja, ki so lahko do neke mere zelo zabavna, a ponudijo tudi precej več vsebine v prejetih odgovorih.

Na voljo imaš 24 ur v katerih lahko počneš karkoli. Kaj?

V odgovoru na takšno vprašanje se lahko skriva precej zanimivih informacij, samo vprašanje pa ni postavljeno na vsiljiv način. Še več, je precej zabavne narave in lahko sprosti potek pogovora. Če oseba na drugi strani pravi, da bi teh 24 ur preživela z družino ali s teboj, to ni ravno nek nepričakovan odgovor.

Bolj te bo zanimalo ali bi morda povsem impulzivno sedla na letalo in odpotovala v kakšne lepe kraje. Se morda udeležila kakšne adrenalinske pustolovščine. Morda ves dan preležala na plaži. V resnici bo odgovor pokazal ali si morda delita kakšne skupne, skrivne želje. Hrepenita po podobnih rečeh v primeru, da bi vama bilo dano karkoli? S takšno osebo bosta seveda precej lažje navezala stik, ustvarila kemijo in načrtovala prihodnost.

Kako kaj »ubijaš« čas te dni?

Zgoščen prerez tedna lahko pove marsikaj. Gre za osebo, ki živi samo za službo in kavč, ali se morda v njej skriva kaj več. Kaj jo navdušuje, kaj v tem ponorelem svetu opazi in s čim se najraje ukvarja? Zapisani hobiji v profilu so eno, realnost pa marsikdaj nekaj povsem drugega.

Sta kompatibilna.

Gre za življenjski slog posameznika, ki ti pove ali sta kompatibilna. V resnici je tako, da ni nujno deliti povsem enake hobije in vrednote, je pa dobro vedeti ali imata morda kaj takšnih, ki so v celoti nezdružljive. Če nekdo vsak dan preživi kakšno uro v telovadnici, eno ali dve na kolesu oziroma teče, ti pa si bolj zapečkarski tip in raje bereš knjige, bosta bolj težko prišla skupaj.

Se lahko prej slišiva?

V svetu zmenkov je še kako pomembna kemija, ki dve osebi poveže do te mere, da to povezanost v sebi čutita. Velikokrat pa se kemijo razume preveč enostavno. Dve osebi na zmenku, pijačka, smeh in zabava, konec zmenka kasneje, kot je bilo morda načrtovano, in celo poljub v slovo.

Kemijo zapakiramo v nekaj, kar zajema vse to, pozabimo pa, kaj v resnici je kemija. Gre za vonj, glas, mimiko obraza med pogovorom, način izražanja in različne gestikulacije, zaradi katerih ti je nekdo lahko simpatičen ali pač ne. Odlično bi bilo, če se pred prvim zmenkom vsaj slišita, če že ne kar vidita s pomočjo video klica. Veš, da lahko to na ona-on.com storiš, ne da izdaš svojo telefonsko številko?

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori