Zlata doba zmenkarij

Spletni zmenki in zmenkarije

Sodobna tehnologija nam je odprla tudi vrata v svet zmenkov in iskanja popolne ljubezni

Če so še pred leti (predvsem nekoliko starejši) vihali nosove ob omembi spletnih portalov in aplikacij za zmenke, pa je danes zadeva precej drugačna. Po njih namreč posegajo tako mlajši kot nekoliko starejši in s pridom izkoriščajo vse dobrote, ki jih takšen način spoznavanja prinaša s seboj.

Ljubezen lahko najdeš tudi preko spleta

Eden pogostejših pomislekov je zagotovo tisti, ki cilja na to, da je spletno spoznavanje zgolj virtualno zadovoljevanje lastnega ega in nič kaj več kot to. A resnica ne bi mogla biti bolj drugačna. Predstavljaj si, kolikokrat si moral/a pred prihodom spleta in njegovih dobrot iti ven s prijatelji, da si spoznal/a kakšno zanimivo osebo, s katero si želel/a nadalje razvijati medsebojni odnos. Verjetno bi v vseh teh letih s pomočjo spleta spoznal/a precej več oseb, s katerimi bi delil/a podobne vrednote in pogled na svet.

Spletne strani za zmenke svojim uporabnikom danes omogočajo, da si poljubno nastavijo filtre (hobiji, šport itd.), s pomočjo katerih jih zapleten algoritem v ozadju poveže z osebami, ki jim ustrezajo. Pa se za trenutek vrnimo nazaj k spoznavanju v lokalih in diskotekah. Si predstavljaš, koliko podobnih srečanj in zmenkov bi minilo na način, da bi na koncu ugotovil/a, da imaš nasproti sebe nekoga, s katerim nikakor ne bi mogel/a biti kompatibilen/a?

Virtualno spoznavanje naj ne vodi v virtualno ljubezen

Zagotovo eden od najboljših nasvetov, kar se tiče spoznavanja preko spleta. Spletne strani in aplikacije za zmenke so odlično orodje za spoznavanje večjega kroga ljudi naenkrat. Pogovarjamo se lahko z več zanimivimi osebami in tako ocenimo, ali se z nekom ujamemo ali ne. A tovrstna komunikacija vseeno ne sme trajati predolgo.

Kavica, kosilo, sprehod, izlet …

Znana je težava, ko se virtualno poznanstvo tako zelo zasidra na splet, da je zelo težko preskočiti na spoznavanje v živo. In to je zgolj ena od negativnih točk v primeru, da se na ta način vztraja predolgo. Velikokrat se pripeti, da eden od sogovornikov dobro ve, kam vodi pretirano vztrajanje v digitalnem svetu, zato se želi čimprej spoznati tudi na štiri oči. Če drugi tega ne vidi in si vsakokrat želi še nekaj klepeta preko spleta se kaj hitro pripeti, da komunikacija zamre in se sogovornik ne oglasi več.

Kdaj iti na zmenek v živo?

V resnici takrat, ko sta oba za to. Vsekakor pa je potrebno poslušati svoje občutke in v nekem trenutku reči:

“Ok, spoznala sva se, nekaj časa klepetava, zdi se mi da bi lahko imela zanimiv zmenek ob kavi. Hmm, oba imava rada hribe. Kaj pa, če bi šla za vikend osvojit katerega od njih?”

Na zmenek v živo morata biti pripravljena oba. Tako kot lahko pobuda zanj pride prepozno, pa je lahko tudi prezgodnja. Če sogovorniku že v drugem stavku namigneš kavo, zna postati malce nerodno. Ni pa nujno, da ne gre skozi. Torej, potrebno je prisluhniti svojim občutkom.

Če kdaj, potem danes ni več težko spoznati koga zanimivega

Spletni portali, kot je denimo ona-on.com, se šibijo od obiska uporabnikov, ki si želijo spoznati življenjskega partnerja. Ženske in moški različnih starosti v iskanju prve ljubezni, ali pa tisti razočarani, morda ločeni, v iskanju ponovne srčne radosti ob raziskovanju sveta v dvoje.

Življenje piše čudovite zgodbe in ko jo napiše za nas, je najbolj žalostno, če je nimamo s kom deliti. Človek je družabno bitje, ki si želi topline, ljubezni in pozornosti. Živimo v zlati dobi zmenkarij in v resnici nimamo pravega izgovora, da bi bili sami, če si tega slučajno ne želimo.

Ni komentarjev

Odgovori