Zmenek ni šel po načrtih?

Prvi zmenek pri vseh sproži dokaj podobne občutke. Vznemirjenost, negotovost, pričakovanje, pa tudi nekaj strahu “kaj pa če…”.

Povsem naravno je, da se na zmenek odpravljamo z vso to mešanico občutkov in neko negotovostjo. A ni nobene potrebe, da za morebiten neuspeh krivimo sebe, se zapiramo pred družbo in ne hodimo več na zmenke.

Vedno pač ne gre po načrtih. Sploh ni nujno, da kdo od obeh stori napako. Ni kemije, ne zgodi se tisti preskok, ki potegne v naslednji zmenek. In takrat iskati krivca res nima smisla. Zmenki so namenjeni spoznavanju ljudi, ne le enega človeka.

Ne absorbirajte razočaranja

Ne nosi krivde, če se ne ujameta! Nič hudega, naslednjič bo bolje!

Ok, nekaj je šlo narobe in začutili ste, da se zmenek ne odvija v pravo smer. Konča se dokaj “politično korektno” in oba odideta svojo pot. Sporočil ali klicev kasneje ni, spletna komunikacija ugasne. Največja napaka bi bila, da bi celotno krivdo za to pripisali kar sebi, ker se vam zdi, da nekaj počnete narobe.

V večini primerov sploh nihče ne naredi kaj strašansko narobe. Le potrebne energije se niso povezale. Že naslednji zmenek bo lahko popolnoma drugačen, saj boste imeli nasproti drugo osebo z drugačnim razmišljanjem in čustveno naravnanostjo. Če boste razočaranje s prvega zmenka nosili s seboj bo ogrožen tudi drugi.

Ne spreminjajte svojega “jaza”

Če menite, da nekaj počnete narobe in ste na to napako jezni tudi sami jo odpravite. Potrudite se zase in ne zaradi drugih. Nikakor pa ne spreminjajte tistega kar vas v resnici oblikuje in vam daje pomen. Postati nekdo drug samo zato, da bi ugajali drugim ni dober recept.

V novi koži ne boste všeč samim sebi, pa tudi drugim ne. Prisilno vedenje se opazi na več metrov, v najboljšem primeru šele na nezavedni ravni. Ni pomembno ali nekomu ne prija vaš hobi, morda branje knjig. Če ste nekomu zaradi tega malce dolgočasni še ne smete trditi, da ste akrobat ali plezalec. V nasprotnem primeru boste morali v skale tudi sami.

Ne shranjujte vzorcev

Odpri oči za drugačnost!

Če vam na zmenku ni šlo najbolje, ne krivite za to dejstvo, da ste to vedeli že doma. In ne iščite vedno izgovorov v podobnostih s katerimi orisujete osebe na zmenkih. Da je šlo narobe zaradi tega ali onega. Pozabite na vse vzorce in se posvetite spoznavanju. Razširite svoj pogled in ne bodite prestrogi pri zahtevah.

Težko boste naleteli na osebo, ki bo imela natanko določeno barvo las, oči, pravo višino, živela blizu vas in delila prav vse vaše hobije. Gre za nerealna pričakovanja. Spomnite se, da smo si ljudje različni, in da nas prav to dela privlačne in zanimive. Dovolite si, da vas pritegne nek skrit šarm, kemija, glas, vonj.

Bodite samozavestni

Najboljši občutki na zmenku se porodijo kadar ste samozavestni. Morda tega nimate v sebi po naravni poti oziroma se celo sami prepričujete v nasprotno. A samozavest je mogoče nadgraditi in izboljšati. V prvi vrsti si bodite všeč. Oblecite kar je všeč vam in ne kar naj bi bilo všeč drugim.

Pogovarjajte se o tematikah, ki so vam blizu. Doma si na zalogo pripravite kakšno šalo ali se poučite o tematiki, ki sicer zanima vašega sogovornika. Izražajte se dovolj glasno in jasno. Ne sramujte se nasmeška, saj gre za nekaj najbolj privlačnega na vsakem človeku, a naj bo nasmeh iskren in na mestu. Pogled naj bo usmerjen v sogovornika in ne v tla. Ne koketirajte z drugimi, ker to ne izraža samozavesti, ampak nespoštovanje.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori