Zmenki in spoznavanje: Humor je v samem vrhu, ampak …

Raziskave na temo spoznavanja in zmenkov kažejo, da je smisel za humor v samem vrhu na seznamu karakteristik, ki si jih želimo pri bodočem partnerju. A do kam smemo?

V družbi s katero se redno dobivamo že več let je vedno jasno kdo je dežurni šaljivec pa tudi družimo se takšni ljudje, ki nam je humor blizu. Ne zgolj humor. Tudi tisti nekoliko bolj črn in takšen, ki marsikomu ni po godu. Ampak nam je in se vedno od srca nasmejimo.

Smeh je povezovalen faktor, ki združuje ljudi. Prijatelje, pa tudi partnerje. Raziskave, ki se ukvarjajo z zmenki, osvajanjem in iskanjem ljubezni vedno pokažejo, da si ljudje nasproti želimo osebo, ki ima smisel za humor. Še posebej pri moških je to ena izmed zelo cenjenih odlik. A kakšen humor si lahko privoščimo med spoznavanjem in na kakšnem zmenku?

Tipanje terena

Nekoč mi je dober prijatelj dejal: “Če boš na zmenku nasmejal punco si na pol poti do uspeha!”.

In ne gre zgolj v eno smer. Kadar se dva hitro “začutita” in njune pogovore redno prekinja smeh, je to vsekakor dober znak. Vendarle pa je bistvenega pomena, da se vse to zgodi spontano, sicer ima lahko povsem nasproten učinek.

Navadno prve stavke spregovorimo v klepetalnici preko spleta. Tam človeka ne gledaš v oči, ne moreš mu pokazati kakšne grimase in povsem nedolžna šala lahko precej narobe izpade. Tudi ti izpadeš iz igre. Najprej je potrebno vsekakor potipati teren, ugotoviti ali je na drugi strani nekdo, ki so mu šale blizu in o čem se rad pogovarja. Nikakor ni pametno biti dvorni norček.

Črn humor ni za vsakogar

Večina ljudi v spletnih klepetalnicah in tudi kasneje na zmenku se rada izogne debatam o politiki in vremenu. Sploh začeti prvi stavek z vremenom je ena večjih napak, ki jih lahko človek stori pri spoznavanju. Gre enostavno za to, da s tem pokažemo svojo neizvirnost obenem pa postanemo eden izmed mnogih, ki je začel s sončkom, dežjem, mrazom itd.

Seveda odvisno tudi od tega kako komunikativna oseba ste in koliko domišljije premorete. Tudi vreme se da načeloma zapakirati v stavek, ki potegne ustnice navzgor in se prebere na način, da želimo avtorja teh besed nekoliko bolje spoznati.

“Se mi zdi, da tvoje oči sijejo še lepše kot tole sonce danes!”

“Uhh, končno nekdo, ki z lahkoto prežene te oblake danes!”

Gre sicer bolj za komplimente a vsekakor narišejo nasmešek na obraz.

Klovnov ne mara nihče

Seveda, ko govorimo o spoznavanju samskih oseb. Tako imenovani klovni so povsem v redu v zaprti družbi kjer se ljudje tako zelo dobro poznajo, da jim je takšen humor blizu pa čeprav je nekoliko posiljen. Solze tečejo v potokih in za zabavo je poskrbljeno. Vsekakor pa s takšnim pristopom ne moremo uspeti na zmenku.

Sploh ni rečeno, da se debata kasneje ne razvije tako daleč in ugotovimo, da imamo nasproti sorodno dušo, ki obožuje prav enake “traparije” kot mi sami. To je vendarle odlična novica saj iščemo takšno osebo. A nimajo vsi radi heca na vsakem koraku. V tem primeru človek izpade neresno in pojavi se vprašanje ali zna sploh trezno razmišljati o pomembnih rečeh. Smeh je zdrav, a pretiravati na vsak način vendarle ne gre.

Spletno spoznavanje

Smisel za humor ni enako, kot poznati šale

Lahko bi rekli, da se s smislom za humor rodiš ali pa ga privzgojiš skozi življenje. Ogromno komikov se pojavlja v javnosti, ki pa niti približno niso smešni. Včasih človek dobi občutek, da mu je kar malce nerodno namesto nastopajočega, ki je usekal mimo s katero izmed svojih neposrečenih šal.

Ko se to zgodi na zmenku lahko pomeni, da naslednjega ne bo. Na spletu lahko preberemo kopico šal, ki se nam zdijo enkratne, kasneje pa jih ne znamo povedati na način, da bi se smešne zdele tudi sogovornikom. Če nimate tega talenta potem raje ne poskušajte. Držite se svojega šarma in tu in tam narišite nasmešek na obrazu simpatije s kakšno prikupno izjavo, ki je v tistem trenutku naravna in ne posiljena.

Spletno spoznavanje

Zabavni ljudje imajo več zmenkov

Drži! V primeru, da ima nekdo naraven talent za humor in zna iz vsake situacije speljati kaj zabavnega bo vedno bolj priljubljen v družbi kot tudi na trgu samskih. Če te nekdo pošteno nasmeje že v spletnem klepetu si ga vsekakor želiš spoznati še v živo. Tako ali tako so na voljo fotografije, opisi in vse ostalo kar ti da precej dobro vedeti kdo je oseba na drugi strani.

Na zmenku v živo pa pride še do osebnega kontakta, tistega globokega pogleda, mešanice vonjav, glasu, kemije, ki te ali začara do konca ali pač ne. A z zabavnim človekom je vedno lažje prebiti led zato je še kako dobrodošlo, če lahko sami zase rečemo, da imamo smisel za humor. Niti ne zgolj v luči tega, da bomo vedno le nasmejali druge. Humor moraš tudi razumeti.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori