Zmenki & spoznavanje po slovensko ~ 2. del

Raziskava Zmenki & spoznavanje po slovensko: Spoštovanje, pogovor in sladoled na plaži.

Kje iščemo potencialne partnerje? Kje se spoznavamo? Kam svojo simpatijo peljemo na prvi zmenek? Kako bi izgledal naš idealni prvi zmenek in katere lastnosti bi moral imeti idealni partner?

Namen spletne raziskave Zmenki & spoznavanje po slovensko je bil dobiti odgovore na zgornja vprašanja in ugotoviti, kje Slovenci iščemo in spoznamo, kam najraje gremo na prvi zmenek, zanimalo pa nas je tudi, kako vzdržujemo dobro partnerstvo.

Preberi si 2. del ugotovitev: Kakšne lastnosti mora imeti idealni partner, kako bi moral potekati idealni zmenek, zakaj se pari, ki se spoznajo prek spleta, prej poročijo in kaj je potrebno za vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa.

Idealni partner in prvi zmenek

Katere lastnosti bi imel naš idealen partner? 28% vezanih moških in kar 25% vezanih žensk na prvo mesto postavlja spoštovanje, po mnenju 23% vezanih moških in 24% vezanih žensk pa je druga zelo pomembna lastnost idealnega partnerja njegova zmožnost, da vodi dober pogovor.

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-spostovanje

Iste lastnosti idealnega partnerja navajajo tudi samski – idealni partner mora svojo boljšo polovico spoštovati (tako meni 27% samskih moških in 31% samskih žensk) in mora se znati pogovarjati (26% samskih žensk in 26% samskih moških).

Idealni prvi zmenek bi tako po mnenju 42% moških in 42% žensk, ki so trenutno v zvezi, kot samskih (59% moških in 64% žensk) potekal na sproščeni pijači. Idealni prvi zmenek bi po mnenju 23% žensk, ki so v zvezi, kot 8% samskih žensk potekal na plaži, kjer bi se hladila s sladoledom, moški, ki so v zvezi, (18%) in samski moški (10%) pa bi na idealni prvi zmenek povabili v svoj dom, kjer bi skupaj skuhala večerjo.

S spletom hitreje do poroke

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-zaroka

Da je splet odličen prostor za spoznavanje novih ljudi in iskanje prave ljubezni, se strinja večina sodelujočih (42% žensk in 58% moških). Mnogi menijo, da se pari, ki so se spoznali prek spleta, hitreje poročijo, ker se na spletu pravi par brez težav najde, saj splet omogoča selektivno iskanje glede na kriterije posameznika (41% moških in 43% žensk).

Da se pravi pari res najdejo, dokazujejo številni, ki so se spoznali na ona-on.com, in nekateri so že dahnili usoden da. Ker vemo, da gre za prave ljubezenske zgodbe, ki so lahko v navdih tistim, ki na svojo zgodbo še čakajo, vsako leto organiziramo natečaj Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com, kjer želimo izvedeti za čim več lepih romantičnih zgodb parov, ki so se spoznali na ona-on.com.

romana-in-marko-ona-on-com-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki

Letos bomo v sklopu natečaja Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com poročili Romano in Marka, simpatičen par, ki bo maja svojo ljubezensko zgodbo okronal s Sanjsko ona-on.com poroko. Spremljaj njuno zgodbo od prvega klika do usodnega da!

Iskreni pogovori = Dober partnerski odnos

anketa-zmenki-spoznavanje-po-slovensko-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-pogovor

Kar 83% žensk, ki so trenutno v zvezi, in 58% moških, ki so trenutno v zvezi, se strinja, da je dober partnerski odnos najbolj odvisen od pogostih in iskrenih pogovorov. A vse le ni odvisno od odkrite in pogoste komunikacije, ampak tudi od, po mnenju 23% žensk, ki so trenutno v zvezi, pogostih zmenkov izven doma, kjer sta sama. Na drugi strani pa 39% moških, ki so trenutno v zvezi, meni, da je dober partnerski odnos odvisen tudi od deljenja gospodinjskih del.


Preberi vse prispevke:


 

Ni komentarjev

Odgovori