Znaš brati njene misli?

Ne, ne bomo govorili o znanstveni fantastiki, pač pa o signalih, ki naj bi jih vsak moški znal prebrati. Pa jih res?

V medijih lahko zasledimo bolj ali manj šaljive zapise o kompliciranosti ženskih možganov, ki mislijo eno, medtem ko one same pokažejo nekaj povsem drugega. Daleč od tega, da bi lahko vse metali v en koš, a vendarle obstajajo določeni vzorci, ki jih je potrebno zaznati in razbrati. Pa da ne bo pomote, enako velja tudi za nasprotni spol in danes bomo morda malce bolj šaljivi, zato brez zamere.

Se ti zdi, da se nekaj kuha?

Seveda se. Vse je jasno. Njena drža telesa, uraden izraz na obrazu, vsaka še tako drobna gubica se napne in izgine, tebi pa nič jasno. Takrat se vsekakor nekaj kuha. In moški, ki je lepo vzgojen in vedno pripravljen pomagati, pač vljudno vpraša:

“Je kaj narobe?”

Sledi odrezan, kratek in jedrnat:

“Nič!”

Uh, super, samo da ni. Mhm … v želodcu je vsakomur jasno, da to ne drži in pogumni vprašajo še nekajkrat, odgovor pa je navadno povsem enak. Vse dokler ni. Najbolj vztrajni na koncu prejmejo pravo salvo “municije” in realnosti naravnost v obraz. Kar iščeš, to dobiš, pravijo. Vprašanje je le, ali je pametno vztrajati do te točke, ali pa je bolje končati pri prvem “Nič!” in pustiti da se zadeva ohladi. Velikokrat sploh ni kriv moški, ampak kakšna zadeva iz službe, morda tečna blagajničarka v trgovini, ali pa kdo drug. Rezultat pa bo enak.

Bi šel s prijatelji na rekreacijo?

Petek je, prijatelji se menijo za rekreacijo in seveda obvezno pivo po njej. Človek pač potrebuje gibanje, saj je to zdravo za telo in duha. To bo verjetno razumela, kajne?

“Danes bi šel s frendi na rekreacijo.” Seveda je v podtonu zaznati prošnjo za dovoljenje.

“Prav.”

Khm, pa je res? Občutek bo podoben kot na lep sončen dan, ko se odpraviš kolesarit, pa nedaleč naprej na nebu zagledaš grozeče črn oblak, ki napoveduje velike, velike težave. Seveda že sediš na kolesu in boš preizkusil svojo srečo. Dejstvo pa je, da ti je popolnoma jasno, da te bo močno zalilo in zeblo na poti nazaj, če ne že prej.

Tisto prej se nanaša na SMS, ko si na poti proti družbi: “Pa fajn se mej!”

Končno se o nečem strinja

Imata dolgo debato, prepričuješ jo s svojimi argumenti in seveda si želiš, da bi končno enkrat imela skupen pogled na določeno reč, ki ti veliko pomeni. Ona pristavi zadnjo besedo in potrdi z OK. Je to-to? Navadno moški še naprej debatiramo in sprašujemo, če je res ok.

Napaka! Njena je zadnja in nadaljevanje “vrtanja” ne bo pripeljalo nikamor. Včasih so tudi kratki, odrezani odgovori točno tisto, kar naj bi bili. Potrditev in pika na koncu stavka. Zakaj iskati težave tam, kjer jih ni? Je že v naši naravi, da se temu težko upremo, a včasih se je enostavno treba.

Branje misli in govorice telesa

Moškim se velikokrat zdi, da si njihove boljše polovice želijo, da bi jim znali brati misli. Seveda si tega neznansko želimo tudi sami, hehe. O tem večkrat stečejo tudi pogovori v družbi in jasno je, da se s podobnimi težavami soočajo vsi. Največ problemov nastane, ko ona pričakuje, da jo bo na nekem mestu objel, poljubil, kaj podaril, še več branja misli pa si seveda želijo doma v intimnem ozračju in seveda v postelji. Vse fino in fajn, ampak tega žal ne znamo. Morda se komu tu in tam posreči, a dejstvo je, da se brez odprtega pogovora pred tem ne bo zgodilo prav nič pravljičnega.

Partnerja, ki si zaupata, si želita drug drugega, si izpovesta tudi svoje skrite misli in pričakovanja. Takrat njun partnerski odnos zares zaživi na polno. Večina žensk si še vedno po tihem želi, da bo ON tisti, ki bo naredil prvi korak. Kljub vsemu pa ne bi bilo napak vsaj z mezincem pokazati, da je bil ta korak storjen v pravo smer. V nasprotnem primeru se kaj lahko zgodi, da bosta zgolj še hodila drug ob drugem, se čakala in na koncu obupala.

Pa še nekaj malenkosti o branju telesa:

  • Če so njene mišice napete in telo v krču, potem skoraj zagotovo nekaj delaš narobe.
  • Je sproščena, se smehlja in ves čas nekaj počne s svojimi prsti? Na pravi poti si.
  • Sta na zmenku, pogovor teče, ona pa je naslonjena nazaj kolikor je mogoče in roke stiska ob telo, ali jih celo prekriža. Čeprav občasno pokima in kaj reče, je jasno da stvari ne potekajo kot bi morale.
  • Govori hitro? Navadno je to znak navdušenja, pa tudi živčnosti, a večinoma v pozitivnem smislu.
  • Njen nasmešek te pusti v dvomih. Ko se nasmehne in pri tem ne odpre ust, njene oči pa ostanejo enako odprte, pomeni da je zgolj ljubezniva.
  • Se med pogovorom toplo smehlja in si ves čas navija lase okoli prstov? Super, kar tako naprej, a spet ne v nedogled. Potreben bo nov korak, sicer lahko priložnost odpelje z naslednjim vlakom.

Ni komentarjev

Odgovori