Open/Close Menu
Spoznala sva se na ona-on.com

Anja Cakes

Sem Anja. Od kar vem zase, rada pečem. Seveda se je vse začelo ljubiteljsko, ko s svojo mami prvič spekla marmorni kolač, zadnjih 9 let pa imam to srečo, da se s tem ukvarjam tudi profesionalno.

Nisem šolana slaščičarka, me je pa k učenju novih tehnik in receptov vedno vodila moja strast do peke in želja po novih znanjih. Ravno zato sem se po zaključenem študiju mednarodnih odnosov odpravila  v London in zaključila kar nekaj tečajev pri svetovno priznanih slaščičarkah, nekaj pa tudi v Sloveniji. V tem času sem ugotovila, kaj naredi dobro torto – naravne sestavine in ljubezen do peke.

Od takrat jih tudi izključno uporabljam. Izogibam se kakršnih koli praškov in predpripravljenih mas in se držim kvalitetnih sestavin. Izdelujem butične dobrote po naročilu, vsaka unikat. Vsaki torti se individualno posvetim, izdelava torte od prvega do zadnjega koraka, od biskvita do krem in prelivov mi omogoča vzdrževanje visoke kvalitete na vsaki stopnji, pušča mi tudi prosto pot pri kreativi in novih receptih (ki že skorajda po pravilu nastanejo naključno, brez priprav, v momentu navdiha), dekoracija pa kreativnosti v celoti razpre krila.

Najraje ustvarjam, ko mi stranke dekoracijo prepustijo v celoti. Takrat se lahko prepustim čutom in navdihu – seveda le ta izhaja iz para, njune energije, barv. Tako tudi nastanejo torte z najlepšo energijo – torte, ki so samo za in od mladoporočencev, za katere je narejena. Na koncu dneva je zadovoljna stranka vedno najlepša nagrada za ves trud.

Najraje ustvarjam poročne in otroške torte. Poročne zato, ker simbolizirajo romantiko, ljubezen in eleganco, poroka pa kot eden najlepših dnevov vsake zveze, ko je z usodnim “da” sklenjena za vedno. Z otroškimi tortami se lahko prepustim otroški igrivosti, brezskrbnosti in barvam, s katerimi rada packam in pustim ustvarjalnosti prosto pot.

Rada si mislim, da imam svoj stil, a to naj oceni vsaka stranka pri sebi. Na Instagramu in Facebooku imam že kar nekaj slik, kjer si jih lahko ogledate in všečkate, če vam je kaj všeč. Se vidimo, do takrat pa.. Izdelajte nekaj sladkega!