Marko (29)
Smiley
Romana (29)

»Spoznala sva se marca, ko sva prišla v stik preko ona-on.com. Kar hitro sva si izmenjala Facebook kontakt in začela ogromno čvekati. Nikoli nama ni zmanjkalo besed, nekoliko kasneje sva si izmenjala telefonski številki in kmalu odšla na prvi zmenek. Oba sva bila brez pričakovanj. Najin skupni čas je minil tako hitro, da so naju nagnali iz bara, kjer sva se dobila«, razlaga Romana.

Preden sva se spustila v zvezo, sta minila dva meseca, ker sva bila oba zelo previdna. Iskric pa je bilo čedalje več. Pritegnila naju je medsebojna preprostost in odkritost.

Ker sva oba čutila da je to to, sva kar hitro začela planirati skupno prihodnost, kmalu pričakujeva naraščaj.

Da dokončno potrdiva najino ljubezen nama manjka samo še pika na i – poroka.

Več
Borut (44)
Smiley
Monika (34)

Ona: Kot že velikokrat do sedaj, sem se tudi tokrat najedla zarečenega kruha …
Nikoli si ne bi mislila, da bom spoznala svojega bodočega moža preko spletnega portala. Vedno se mi je zdelo, da moraš biti res obupan, da iščeš partnerja preko spleta. No, danes imam povsem drugačno mnenje.

Seveda je tudi mene (kot najbrž mnoge izmed vas) sestra (Hvala, Ana!) prijavila na ona-on. Samo za hec, je rekla. Sploh še nisem bila pripravljena na novo zvezo, ker sem bila v stanju »prebolevanja« prejšnje zveze.

Bilo je v nedeljo zvečer, ko sva ležali v postelji z računalnikom na trebuhu in se zabavali. Takrat sem dojela, da se v tej nepregledni množici moških najde celo kakšen pameten … in to ne samo eden. Kar nekaj je bilo čisto simpatičnih, luštnih, dejansko »normalnih« moških.

Še tisti teden, natančneje v torek, mi je pisal Borut. Vse do nedelje, ko sem ga prvič v živo videla, sva si vsak dan dopisovala po več ur. Z vsakim sporočilom sem bila bolj zaljubljena vanj.
Nikoli nisem verjela tistim »pravljicam«. No, vse do trenutka, ko sem zagledala Boruta. Zdelo se mi je precej trapasto, ampak nekaj v meni je reklo: »Pred tabo stoji tvoj bodoči mož.« To najbrž razloži tudi ogromno mojega zardevanja, ki ga je Borut gledal v naslednjih urah. Si morate misliti, kako se mu je zdelo fajn in kako nerodno je bilo meni!
Prvi zmenek je trajal 8 ur. Ne bom posebej opisovala, kako krasnih 8 ur …

Potem se je najina zgodba začela hitro odvijati.

Ne verjamem v naključja, verjamem pa, da se vse zgodi tako, kot se mora. Ampak človek mora narediti svoj del, ostalo pa »se zgodi«. Ni naključje, da je imel Borut poškodovan prst (Hvala, Gregor!) in da je bil »prisiljen« več časa preždeti za računalnikom in se celo prijaviti na ona-on.

Točno 2 leti po tem, ko sva se spoznala (na dan Ljubljanskega maratona), se nama je rodil najin največji čudež – najina prekrasna deklica Karina.
Hvaležna sem za ona-on, saj sem preko tega portala spoznala krasnega moškega, ki ga močno ljubim.

Verjamem v pravljice. Ampak tiste resnične, za katere je treba vsak dan vložiti svoj del. Srčno si želim, da bi najina – naša pravljica trajala še dolgo …

On: Po razpadu prejšnje zveze sem si vzel čas za šport in druženje s prijatelji. Skoraj vsak vikend smo raziskovali nočno življenje v Mariboru. Meseci so kar bežali. Imeli smo se fino, ampak meni je nekaj manjkalo in prav kmalu sem spoznal, da na takšen način ne bom kmalu spoznal svoje princeske.

Ko sem tuhtal, kje bi na najbolj naraven način srečal sebi primerno deklino, sem kaj kmalu ugotovil, da kot prvo moraš biti sam pripravljen na novo zvezo, kot drugo pa moraš nekako spoznati svojo sorodno dušo. Lahko hodiš v hribe, tečeš na maratonih, plešeš v lokalih, hodiš na raznorazna srečanja …, ampak še vedno moraš imeti kanček sreče, da bo tudi ona tam …
Razmišljal sem, da bi bilo najlažje nekako prefiltrirati vse in dobiti »kandidatke«, ki imajo podobne življenjske cilje, navade, poglede na življenje …, na drug strani pa imajo verjetno tudi punce enake probleme in bi nam vsem bilo olajšano spoznavanje.

Kaj kmalu zatem sem videl reklamo za ona-on in se včlanil. Prvih nekaj dni sem samo malo tipal in si na kratko dopisoval. Po nekaj dneh sem zagledal profil nasmejane simpatične punce. Spontano sem ji napisal sporočilo in kaj kmalu mi je odgovorila. Že isti dan (pozno v noč) sva ugotovila, da imava podobne poglede na ta čudovit svet.
Najina dopisovanja so postajala vse daljša in daljša in kaj kmalu se je ponudila priložnost za najino snidenje, Monika je šla teč na Ljubljanski maraton, jaz pa sem šel zaradi poškodbe samo opazovat.

Popoldne po maratonu sva se dogovorila za srečanje. Ko sem jo zagledal hoditi proti meni, vso nasmejano in s soncem obsijano, sem samo dobil potrditev, da bom končno spoznal svojo princesko.
Po par skupnih korakih sem jo objel in ji povedal, da sem zelo vesel in presrečen, da sva se našla. Najin prvi zmenek je bil nekaj nepozabnega, vsa Ljubljana je plesala z nama dolgo v noč.
Ob slovesu me je kar naenkrat resno pogledala in dejala, da če ne mislim resno, je to najin prvi in zadnji zmenek. Ko sem se vozil proti Mariboru, sem jo poklical in dejal, da se kmalu vidiva.
Naslednje vikende sva bila ves čas na relaciji Ljubljana – Maribor. Vedno bolj sva verjela v naju in kmalu se je porodila ideja o skupnem gospodinjstvu. Uspešno sva se preselila na pol poti (žal je bila Monika uspešnejša pri pogajanjih, kam se preseliti) in kaj kmalu tudi postala starša čudovitemu bitjecu.

Tako se najina pravljica nadaljuje, se moram popraviti, kajti sedaj je naša pravljica in vem, da je Monika tista prava, s katero si želim preživeti življenje.
Večkrat sva se tudi že pogovarjala o poroki, ki si jo oba želiva, in morda je pa to priložnost, da si še na takšen način izkaževa ljubezen.

Več
Anže (34)
Smiley
Nina (24)

Oba sva se na ona-on prijavila zgolj iz radovednosti. Prvi stik je vzpostavil Anže, ko je komentiral psa na moji fotografiji. Tako se je razvil dolg pogovor o vseh življenjskih stvareh, ki si jih prvih nekaj dni pripovedujejo ljudje, ki so se na novo spoznali. Najini pogovori so vedno bili polni smisla in humorja.

Na prvi zmenek sva šla po nekje tednu dni. Na valentinovo sva se dobila na drsališču v Tivoliju, kjer sva se prvič videla v živo in tako glasovoma dodala tudi obraza :) Od tistega trenutka naprej so se stvari odvijale precej hitro …

Najini dolgoletni zvezi sva dala piko na i, ko sva se preselila skupaj. Zdaj živiva skupaj že skoraj eno leto, pred kratkim pa se nama je pridružila še psička Lira, ki je pomembna članica najine družine. Konec koncev je bil prav štirinožni prijatelj krivec, da sva se spoznala.

Več
Ivan (34)
Smiley
Natalija (38)

Na ona-on sva se prijavila, ker sva oba končala dolgoletno vezo, vsak po svoji strani. Težko je v taki množici ljudi najti sebi sorodno dušo. A nama je uspelo.

Spoznala sva se v mesecu ljubezni, v mesecu maju. Prvi kontakt je vzpostavil Ivan. Po dolgih pretipkanih nočeh se je le opogumil in me povabil na pijačo. Tisti dan nama je obema ostal v spominu – on v modri srajčki, jaz v oranžni majčki … igriv nasmeh in zapeljiv pogled je v obema zbudil ogenj ljubezni, ki še danes gori.

Po kratkem druženju sva šla vsak svojo pot. Najina pot se je ponovno združila čez nekaj mesecev, ko mi je Ivan čestital za rojstni dan in tako je najina zgodba ponovno oživela in se še danes srečno nadaljuje. Ljubezen naju je združila, ker sva oba verjela vanjo.

Sedaj sva skupaj že dobra tri leta. Vesela sva, da sva se našla preko vas in upava, da se bo na ta način našlo čim več parov.

Kaj naju je potegnilo skupaj? Oba sva “na izi”, za hece, imava pozitivno energijo, gledava optimistično na prihodnost, tudi vsak že po dva otroka iz prejšnjih vez, s katerimi se odlično razumemo, hodimo na izlete in se družimo.

Poroka? Z veseljem se bova poročila, če dobiva sanjsko poroko, pa še toliko rajši.

Več
Srečko (51)
Smiley
Branka (56)

Po težki izgubi moje drage mame, s katero sem živela z otrokoma po ločitvi v skupnem gospodinjstvu, skrbela zanjo, jo negovala do zadnjega, je po njeni smrti kar na lepem ostala praznina, ki sem jo želela zapolniti.

Že pred tem, sem šla nekajkrat na kavo in doživela slabe izkušnje. Potem sem nekaj časa mirovala. Kot sem že dejala, po izgubi mame, pa me je nek notranji glas po druženju v juniju 2013 ponovno »pripeljal« do ona–on.com.

Imela sem nekaj pošte tam, pa nekaj kontaktov, a niti nisem prišla nazaj z namenom, da najdem partnerja; bolj iz radovednosti in želje po klepetu. Iz radovednosti sem »brskala« po profilih, ko sem našla Srečka. Ker se sama ukvarjam z ezoteriko, me je pritegnilo pri njem, da ga, tako kot mene, zanimajo meditacije. Sem si rekla: »S tem človekom se bova imela o čem pogovarjati.« In sem mu napisala nekaj stavkov.

No, Srečko se ni odzval in bila sem nekoliko razočarana, ker pa sem nekoliko starejša od njega, pa še slike nisem imela na profilu, sem menila, da je to tisto, kar ga je zmotilo in se ni odzval. Večinoma vsi moški želijo videti, s kom si dopisujejo, čeprav lepota izhaja od »znotraj«, pa marsikdo tega ne ve .

Konec junija 2013 sem odšla na dopust, se vrnila … Srečko ni odpisal, pa sem nekje v septembru 2013 ponovno napisala mail. Ni moja navada, da »tiščim« z glavo v zid, sploh, če ne dobim nobenega odgovora. In spet ni bilo nič. Pa tako mi je bil kot človek zanimiv … ko ti nekaj ni takoj dosegljivo, je še bolj zanimivo.

In sem poizkusila še tretjič: V začetku novembra 2013 sem mu napisala še enkrat in si rekla, zadnjič. »Zbudil« ga je moj stavek, ki je vseboval besedo: Škoda.

Končno se je odzval, nisva si na veliko dopisovala, ampak sva se zmenila za kavo in klepet kar v živo. Ne jaz ne on nisva nič pričakovala od tega zmenka. Še vprašal me ni, če mu pošljem sliko preden pridem na kavo.

To se mi je zdelo tako čudno, a mi je kasneje povedal, da sem ga prepričala z glasom, ko sva se pogovarjala prek telefona . Malo je bil skeptičen glede let; pravi, da je pričakoval nekaj povsem drugega, kot se je potem zares pojavilo pred njim . Ko sva se dobila, se spoznala, sva že na prvem srečanju imela veliko teme za pogovor. Pogovarjala sva se, kot da se poznava že vrsto let.

Oba z težkimi preizkušnjami življenja, nisva želela ničesar prehitevati. Videvala sva se, hodila na sprehode, na kavo, tudi v kino sva šla, pa čeravno tam nisem bila pred tem že vrsto let. Počasi sva se spoznavala. Vedno bolj sva si bila všeč, iskrica je najbrž preskočila že mnogo prej. In sedaj sva par že skoraj dve leti in pol.

Ne živiva še skupaj, videvava se, kolikor nama dopušča čas, se vsakodnevno slišiva. Vikende preživljava skupaj, tudi kakšen dan med tednom. Najini otroci so odrasli in medsebojno razumevanje je dobro; družimo se, praznujemo skupaj in lepo nam je.

V tem času se nisva sporekla: Lepa beseda lepo mesto najde.

Poroka: Resno se o tem nisva pogovarjala, hecala sva se pa že na ta račun. Morda pa tudi, zakaj pa ne? Saj, če je razumevanje, ljubezen, sreča in zadovoljstvo, je lahko poroka tista pika na i, ki lahko popestri lepo partnerstvo.

Več
Miha (46)
Smiley
Marija (41)

Na ona-on sem se prijavila na pobudo moje sestre, ki je preko vašega portala spoznala svojo ljubljeno osebo. Po pravici povedano sem si dva meseca samo ogledovala in zavračala ponudbe, saj mi je bilo neugodno iti na zmenek z neznancem. Nato pa me je ogovoril Miha.

Miha se je na ona-on prijavil, ker je bil že tri leta vdovec in je v reviji prebral oglas. Sprva ni imel veliko sreče z izvoljenkami, nato pa je opazil mene in mi napisal sporočilo. En teden sem rabila, da sem mu odpisala, potem pa je vse kar hitro potekalo. Izmenjala sva si telefonski številki in se dogovorila za sprehod okoli blejskega jezera.

Čas je hitro minil, saj sva si imela veliko povedati in ugotovila sva, da imava veliko skupnih interesov. Kmalu je Miha prišel k meni na obisk in spoznal moja dva sinova, čez čas pa smo še mi spoznali njegovega sina in odšli skupaj na morje.

Trenutno smo skupaj za vikende, ki jih izkoristimo za potepe v naravi in uživamo vsak trenutek. Čez čas pa si želiva ustvariti skupni dom.

Zelo sva hvaležna vašemu portalu ona-on saj se brez vas ne bi spoznala. Veliko ljudem priporočava vaš portal in nekateri izmed njih so ravno tako našli svojo ljubljeno osebo.

Več
Žiga (30)
Smiley
Sara (31)

Na portalu ona-on sta se našla precej hitro. Sara je bila tam prijavljena 14 dni, Žiga pa en mesec. Ona je pri spoznavanju potencialnih partnerjev v ospredje želela postavi sebe kot osebo in ne videza, zato si je ustvarila profil brez fotografije. In izkazalo se je za dobro potezo. Dopisovanje z Žigom se je odvijalo hitro in kmalu jo je povabil na tisto ‘usodno’ kavo.

Danes znata povedati precej hecno zgodbo, in sicer, da je na njunem prvem zmenku prišlo do manjšega nesporazuma. Dogovorila sta se pred vhodom v trgovski center in tam menda oba bila, pa čeprav drug drugega nista videla. V šali si zato še danes postavljata vprašanji kot sta »Kje si bil/-a?« in »Ali si kje kukal/-a izza vogala in me opazoval/-a?«.

Njuna ljubezen je stopničko višje naredila po treh letih in pol, ko je Žiga Sari na morju ob romantičnem sončnem zahodu poklonil prečudovit zaročni prstan. Oba sta tudi poslovno uspešna na svojem področju, razvila sta blagovno znamko parfumi MySpirit, 22. maja 2015 sva se poročila. Poroka je bila sanjska, kljub temu da je deževalo, so nama na posestvu Brdo pripravili nepozabne trenutke.

In katere so tiste stvari, ki jih obožujeta drug pri drugem? Za Saro so to Žigove modre oči, da je njen dober prijatelj in hkrati tudi ljubeč partner, zanj pa je ona najbolj prijazna oseba na svetu, ki ima enake vrednote in ga v vsem razume.

Več
Gašper (35)
Smiley
Katra (27)

Katra je bila na ona-on.com že kar nekaj časa, preden sva se spoznala. Za prijavo na portal jo je povabila njena sestra. Katra ni iskala resne zveze, prijavila se je zato, da spozna nov krog ljudi. Izkazalo se je, da je spoznala skoraj enako število novih ljudi kot že izgubljene prijateljice in znance iz šolskih dni. Sam sem se prijavil zaradi zanimanja za način delovanja sistema, ki je postavljen za komunikacijo med člani portala. Če sem hotel videti, kako deluje, sem se moral prijaviti. In če sem se že prijavil, sem vpisal tudi svoj pravi profil. Bil sem tisti, ki je poslal prvo sporočilo Katri na valentinovo leta 2007. Na zmenek sem šel edino s Katro, pred tem sva se pa dodobra spoznala prek različnih ON-LINE načinov komuniciranja. Na koncu je bil telefonski pogovor tisti zadnji korak za dokončni prestop iz virtualnega v pravi zmenek. Že isti dan sva se srečala in iskrica je preskočila 19.2.2007.

Več
Uroš (31)
Smiley
Tanja (31)

Po prvem virtualnem srečanju na ona-on.com sta sledila dva tedna dopisovanja preko elektronske pošte in “chat-a”. Nato je padla odločitev, da se srečava še v živo in odpravila sva se na sprehod na Celjsko kočo, zvečer pa še v kino in na pijačo. Čez tri mesece od prvega srečanja sva že živela skupaj ;) Za poročno destinacijo sva kmalu po tretji obletnici izbrala prelepi Mauricius, priporočava!” Več o tem na: http://blog.gruber.si/2007/08/16/mauritius-i/

Več
Cvetka (50)
Smiley
Cvetko (55)

Vse skupaj se je začelo kot zabava, bolj se je hecala, zabavala, brez kakršnih koli pričakovanj.

Cvetka je po ločitvi ostala sama z otroki in zelo zasedena v službi. Sama ve, da ne bo nihče potrkal na vrata in jo vprašal, ali je slučajno samska, zato se je po priporočilu prijateljice prijavila na ona-on.com.

Cvetko je šel na ona-on, ker je iskal partnerko. Potuje veliko, zato mu je bila to istočasno zabava, preživljanje prostega časa na poslovnih potovanjih, sprostitev in spoznavanje novih ljudi. Na začetku je bil le kot obiskovalec, kasneje je plačal članarino in postal stalen član. Pred letom in pol je šel v Korejo na službeno pot, za zabavo in klepet je pisal 50-im ženskam, s pričakovanjem, da se jih bo nekoliko oglasilo in s katerimi bo lahko zapolnil prosti čas, med potovanjem.

Naneslo je, da se je Cvetka oglasila, s katero sta klepetala celih 6 tednov, kolikor je bil Cvetko v Koreji. Zaradi časovne razlike sta imela veliko dela pri prilagajanju, saj sta morala vstajati zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Na koncu ga je Cvetka že prišla iskat na letališče, ko je prišel v Slovenijo.

Občutek ob srečanju je bil zelo prijeten za oba, saj sta bila oba skeptična zaradi preteklih izkušenj. Po prvem srečanju sta se preselila skupaj in tako je ostalo vse do zdaj.

 

Več
Brezplačna registracija! Registriraj se!