Jan (31)
Smiley
Ines (31)

Avgusta bo minilo 5 let, odkar mi je prvič pisal. Jaz tega portala nisem jemala resno, ker sem si ga enkrat naredila za šalo, ne pa, da bi koga tam spoznala.

Ko mi je Jan prvič pisal, mi je pripisal tudi svoj e-naslov, ker ni bil uporabnik z članarino. Malo za šalo malo za res, sem mu na e-naslov tudi odgovorila. Potem me je vabil na kave, ja, bil je vztrajen, ampak jaz sem si mislila, da fanta že ne bom dobila na internetu.

Tako so tekli meseci, dokler se nisva z eno prijateljico pogovarjali o tem in sem ji povedala, kako vztrajno me vabi na kavo. Ona mi reče: »Kaj pa imaš za izgubit, če gresta na kavo?«

In sva res šla, najina kava se je zavlekla pozno v noč. Pogovor se ni in ni hotel končati. Preden sva šla vsak proti svojemu domu, me je vprašal, če je preveč predrzen, če bi me povabil v kino. Po premisleku sem mu rekla, da sprejmem vabilo. In sva šla v kino.

Takrat se je začela najina ljubezen, ki traja že več kot 4 leta. Najino ljubezen sva nadgradila z najino punčko Žano. Ja, tudi na internetu lahko spoznaš ljubezen svojega življenja in se naješ zarečenega kruha.

Več
Anže (34)
Smiley
Nina (24)

Oba sva se na ona-on prijavila zgolj iz radovednosti. Prvi stik je vzpostavil Anže, ko je komentiral psa na moji fotografiji. Tako se je razvil dolg pogovor o vseh življenjskih stvareh, ki si jih prvih nekaj dni pripovedujejo ljudje, ki so se na novo spoznali. Najini pogovori so vedno bili polni smisla in humorja.

Na prvi zmenek sva šla po nekje tednu dni. Na valentinovo sva se dobila na drsališču v Tivoliju, kjer sva se prvič videla v živo in tako glasovoma dodala tudi obraza :) Od tistega trenutka naprej so se stvari odvijale precej hitro …

Najini dolgoletni zvezi sva dala piko na i, ko sva se preselila skupaj. Zdaj živiva skupaj že skoraj eno leto, pred kratkim pa se nama je pridružila še psička Lira, ki je pomembna članica najine družine. Konec koncev je bil prav štirinožni prijatelj krivec, da sva se spoznala.

Več
Žiga (30)
Smiley
Sara (31)

Na portalu ona-on sta se našla precej hitro. Sara je bila tam prijavljena 14 dni, Žiga pa en mesec. Ona je pri spoznavanju potencialnih partnerjev v ospredje želela postavi sebe kot osebo in ne videza, zato si je ustvarila profil brez fotografije. In izkazalo se je za dobro potezo. Dopisovanje z Žigom se je odvijalo hitro in kmalu jo je povabil na tisto ‘usodno’ kavo.

Danes znata povedati precej hecno zgodbo, in sicer, da je na njunem prvem zmenku prišlo do manjšega nesporazuma. Dogovorila sta se pred vhodom v trgovski center in tam menda oba bila, pa čeprav drug drugega nista videla. V šali si zato še danes postavljata vprašanji kot sta »Kje si bil/-a?« in »Ali si kje kukal/-a izza vogala in me opazoval/-a?«.

Njuna ljubezen je stopničko višje naredila po treh letih in pol, ko je Žiga Sari na morju ob romantičnem sončnem zahodu poklonil prečudovit zaročni prstan. Oba sta tudi poslovno uspešna na svojem področju, razvila sta blagovno znamko parfumi MySpirit, 22. maja 2015 sva se poročila. Poroka je bila sanjska, kljub temu da je deževalo, so nama na posestvu Brdo pripravili nepozabne trenutke.

In katere so tiste stvari, ki jih obožujeta drug pri drugem? Za Saro so to Žigove modre oči, da je njen dober prijatelj in hkrati tudi ljubeč partner, zanj pa je ona najbolj prijazna oseba na svetu, ki ima enake vrednote in ga v vsem razume.

Več
Gašper (35)
Smiley
Katra (27)

Katra je bila na ona-on.com že kar nekaj časa, preden sva se spoznala. Za prijavo na portal jo je povabila njena sestra. Katra ni iskala resne zveze, prijavila se je zato, da spozna nov krog ljudi. Izkazalo se je, da je spoznala skoraj enako število novih ljudi kot že izgubljene prijateljice in znance iz šolskih dni. Sam sem se prijavil zaradi zanimanja za način delovanja sistema, ki je postavljen za komunikacijo med člani portala. Če sem hotel videti, kako deluje, sem se moral prijaviti. In če sem se že prijavil, sem vpisal tudi svoj pravi profil. Bil sem tisti, ki je poslal prvo sporočilo Katri na valentinovo leta 2007. Na zmenek sem šel edino s Katro, pred tem sva se pa dodobra spoznala prek različnih ON-LINE načinov komuniciranja. Na koncu je bil telefonski pogovor tisti zadnji korak za dokončni prestop iz virtualnega v pravi zmenek. Že isti dan sva se srečala in iskrica je preskočila 19.2.2007.

Več
Uroš (31)
Smiley
Tanja (31)

Po prvem virtualnem srečanju na ona-on.com sta sledila dva tedna dopisovanja preko elektronske pošte in “chat-a”. Nato je padla odločitev, da se srečava še v živo in odpravila sva se na sprehod na Celjsko kočo, zvečer pa še v kino in na pijačo. Čez tri mesece od prvega srečanja sva že živela skupaj ;) Za poročno destinacijo sva kmalu po tretji obletnici izbrala prelepi Mauricius, priporočava!” Več o tem na: http://blog.gruber.si/2007/08/16/mauritius-i/

Več
Srečko (52)
Smiley
Cecilija (53)

Ime mi je Srečko in prihajam iz Kočevja. V prejšnjem zakonu sem imel nekaj težav in se ločil. Prijavil sem se na ona-on, da spoznam novo ljubezen in svojo srečo.

Po nekaj iskanjih sem spoznal Cecilijo iz Šmarij pri Jelšah. Že ko sva si pisala in klepetala sem imel občutek, da imava nekaj skupnega. Pisala sva si dva meseca in se pogovarjala o vsemu in nasploh. Po dopisovanju sodeč sva si bila oba privlačna, saj sva imela podobne težave v prejšnjih zakonih.

Po toliko pisanjih in spoznavanju prek spleta je prišel tudi čas za prvo srečanje. Če sem samo pomislil, da bi se moral voziti iz Kočevja do Ljubljane, sem se potil, kaj šele, da bi šel v Podčetrtek na prvo srečanje. Samozavest mi je toliko zrastla in sem komaj čakal, da vidim njo v živo. Končno Podčetrtek in ona.

Kot pravi gentleman sem ji prinesel tudi vrtnico v znak spoštovanja. Podala sva si roko in predstavila eden drugemu ter odšla na kavico in klepet. Potem sva se sprehodila še po Rogaški Slatini in si ogledala to lepo mesto.

Po dolgi hoji po mestu sva si našla svojo klopco in posedela ter klepetala na široko in dolgo. Povedal sem ji svojo zgodbo, kaj se mi je zgodilo in tudi ona mi je povedala svojo, ki sem jo pozorno poslušal. Vmes sva se malo objela in poljubila.

Dan je minil prehitro in bil je čas slovesa. Njo je prišel iskat njen sin z avtom. Ob slovesu sva se poljubila, kar je videl tudi njen sin in je potem povedal vsem v njeni hiši: »Lupčka mu je dala«.

Med potjo proti domu sem razmišljal ali sem zanjo samo avantura ali misli resno z menoj. Končno sem prišel v Kočevje in takoj so me hčerke zaslišale, kako je bilo na zmenku. Seveda nisem povedal vsega. Povedal sem jim tisto, kar je bilo zame pomembno – da je prijazna in luštno dekle, saj mi je bila takoj všeč.

Naslednji dan presenečenje – poklicala me je in sva nadaljevala pogovor prek mobitela. Moja račun je vidno narasel. Bilo je dokončno, za skupaj sva in všeč eden drugemu.

Naslednja poteza je bila, da ona obišče mene, tokrat v mojem kraju, v Kočevju. Morala je iti z vlakom do Ljubljane, kjer sem jo pričakoval jaz. Odpeljal sem jo na svoj dom in predstavil vsem domačim. Vsem je bila všeč.

Odšla sva na izlet na reko Kolpo in ogled mojih domačih krajev in spet se je med nama razil pogovor, ki se je zavlekel še dolgo v noč. Nisem verjel svojim očem ali sanjam, ko sem jo videl na postelji poleg sebe.

Na vrsti je bil zajtrk, ki so ga pripravile moje hčerke in tudi moja pomoč jim je prav prišla. Cecilija je bila srečna, kajti kaj takega še ni doživela, da bi ji kdo tako stregel.

Čas, ko je morala oditi nazaj domov, se je hitro bližal. S solzami v očeh sva se poslovila, ko je odhajala na vlak in proti svojem domu.

Še sva se srečavala in živela dve leti v Kočevju. Nato sva se odločila, da se preseliva k njej in tukaj sva si ustvarila manjšo kmetijo.

Skupaj sva in srečna, da imava drug drugega. Še danes se odlično razumeva in se imava rada. Moram se zahvaliti portalu ona-on, kajti tam sva se našla in tam zaljubila in ta veza traja še danes.

Več
Cvetka (50)
Smiley
Cvetko (55)

Vse skupaj se je začelo kot zabava, bolj se je hecala, zabavala, brez kakršnih koli pričakovanj.

Cvetka je po ločitvi ostala sama z otroki in zelo zasedena v službi. Sama ve, da ne bo nihče potrkal na vrata in jo vprašal, ali je slučajno samska, zato se je po priporočilu prijateljice prijavila na ona-on.com.

Cvetko je šel na ona-on, ker je iskal partnerko. Potuje veliko, zato mu je bila to istočasno zabava, preživljanje prostega časa na poslovnih potovanjih, sprostitev in spoznavanje novih ljudi. Na začetku je bil le kot obiskovalec, kasneje je plačal članarino in postal stalen član. Pred letom in pol je šel v Korejo na službeno pot, za zabavo in klepet je pisal 50-im ženskam, s pričakovanjem, da se jih bo nekoliko oglasilo in s katerimi bo lahko zapolnil prosti čas, med potovanjem.

Naneslo je, da se je Cvetka oglasila, s katero sta klepetala celih 6 tednov, kolikor je bil Cvetko v Koreji. Zaradi časovne razlike sta imela veliko dela pri prilagajanju, saj sta morala vstajati zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Na koncu ga je Cvetka že prišla iskat na letališče, ko je prišel v Slovenijo.

Občutek ob srečanju je bil zelo prijeten za oba, saj sta bila oba skeptična zaradi preteklih izkušenj. Po prvem srečanju sta se preselila skupaj in tako je ostalo vse do zdaj.

 

Več
Irena (31)
Smiley
Študent (33)

Partnerja sem spoznala preko interneta oz. preko strani ona-on.com. V bistvu moj namen ni bil, da iščem partnerja, ampak da se pogovarjam z ljudmi in da jih spoznavam. Imela sem predavanja, ki sem jih “špricala” in namesto tega šla v eno javno knjižnico. Tam sem se prijavila na Ona-on.com in po pogovoru z nekim fantom. Ko sva se začela pogovarjati, sva oba ugotovila, da sva v istem prostoru, tako da sva potem pogovor nadaljevala v živo. Mislim, da sva se pogovarjala kakšni dve uri. No in od tistega popoldneva naprej sva postala neločljiva.

Več
Danijel (31)
Smiley
Tanja (26)

Ona: Ko sem prejela prvo sporočilo od uporabnika piratkf1, mu najprej nisem nameravala odpisati, saj sem ravno zaključila preteklo zvezo in sem potrebovala nekaj časa zase.

A njegovo sporočilo je bilo popolnoma drugačno od sporočil, ki sem jih bila vajena. Bilo je simpatično in izvirno. Vprašal me je, kakšne knjige rada berem in pogovor se je razvil. Še preden sem se zavedala, sem mu povedala toliko o sebi in on meni o sebi. Bili so res globoki pogovori, ki ti dajo misliti.

Kmalu sva se slišala prek telefona. Kar nisva mogla nehati s pogovori, čas je bil za naju vedno prekratek. Čutila sem, da me on res pozna in razume, da mi je blizu kot še nikoli nihče.

Bila sem vedno bolj radovedna, kam to pelje.

A ta fant ni hotel prehitevati. Dal nama je čas, da se zares bolje spoznava. Veliko mi je pomagal pri odkrivanju same sebe, me usmeril na pravo pot, sploh glede mojih želja za partnerja. Njegove besede so mi dale misliti, hkrati pa mi je dajal upanje, da obstaja nekaj več. Kmalu ni bilo dneva, ko se ne bi slišala.

Na prvem zmenku sva se dobila v Kranju. Zelo mi je laskalo, da je naredil tako dolgo pot iz Maribora, samo zame! Imela sem tremo, saj sem si zelo želela, da bi se ujela. Morda sem prav zaradi treme na zmenku »zmrznila« med pogovorom – pa še sredi zime sva bila zunaj, zato najbrž nisva mogla tako sprostiti.

Za drug zmenek me je Danijel močno presenetil. Povabil me je na krajši oddih na Bled. In to na dan pred božičem, kar mi je dajalo še posebej nek občutek čarobnosti. Moram reči, da me je takrat popolnoma očaral in mi spodnesel tla pod nogami. Počutila sem se kot najstnica. 

Tako sva se ujela – oba uživava v glasbi. Ko je v roke vzel kitaro, je bil še posebej privlačen. Kar nisem se ga mogla nagledati. Govoril je o sorodnih dušah in čutila sem, da je on zares moja duša dvojčica. Da sem ob njem lahko to, kar sem, da sva povezana na globlji ravni. Najini srci sta se zares našli šele na Bledu in se zares povezali v neko celoto, sanjala sva pravljico.

Res hvala portalu ona-on.com! Brez vas ne bi našla tako čudovite osebe in svoje sorodne duše, zato sva se tudi odločila, da objaviva najino ljubezensko zgodbo. Odjavljam se s portala in upam, da osrečite še koga z novo ljubeznijo. Hvala vam iz srca!

Za vse samski, ki še iščejo, pa: Nikoli ne obupati! Tudi ko je težko, verjamem, če si zares močno želiš in delaš dobro, da nekoč tudi najdeš svojo srečo in naletiš na svojo sorodno dušo, ki te dopolnjuje.

 

On: Na ona-on.com sem se prijavil, ker mi je notranji glas govoril, da je to dobra možnost zame. Vedno sem namreč bil povezan z duhovnim svetom – obiskal sem tudi vedeževalko. Kakšen mesec dni po tem obisku sem sklenil, da bom poskušal iz slike brati osebe.

Čez nekaj dni sem naletel nanjo. Bila je drugačna od drugih, polna globokih hrepenenj in težke preteklosti. V njej sem videl močno željo po ljubezni, ki ji je preteklost ni dala. Fasciniral me je njen pogled … besede težko opišejo to višje stanje zavesti in občutkov.

Prvi sem ji pisal jaz, imel pa sem neomejeno članstvo. Najina sporočila so vsebovala teme, o katerih si marsikdo ne upa govoriti. Čutil sem, da ji lahko popolnoma zaupam.

Kmalu po prvem stiku mi je dala telefonsko številko. A ker je zaradi prazne baterije nisem takoj poklical, je to razumela kot nezanimanje. Poklical sem jo takoj, ko sem lahko in njen glas je prebudil v meni občutke, da se pogovarjam s samim sabo.

Najini pogovori so trajali ure in ure – začel sem razmišljati, da imam pred sabo dušo svoje duše. Šele po nekaj dneh sem obiskal njen profil in v oči mi je padel podatek njenega rojstva. Isti mesec in dan rojstva.

Brez razmišljanja mi je bilo jasno, kaj sem dobil v svoje življenje. Najina zveza ni običajna. Gre za postopek, ki gre čez več faz. Le redki pridejo do zadnje, ki jo omenjajo kot razsvetljenstvo.

Odločil sem se, da zanjo napišem knjigo. Knjigo, kjer bom opisal sebe oziroma moje življenje od rojstva vse do danes in svoje občutke do nje.

To knjigo sem ji predal na prvem zmenku. A še preden je do njega sploh prišlo, sva imela redna odtujevanja v smislu konec je. Dobil sem očitke, da mi pomeni projekt in ko bom izvedel vse, da jo bom preprosto zavrgel. Imela je občutek, da si ne zasluži to, kar si želi, jaz pa sem jo pomirjal in ji dajal svojo energijo v težkih trenutkih.

Tudi prvi zmenek ni potekal po nekih standardih, ki jih poznamo. Ko se duši spoznata tudi fizično je lahko kar velik šok. Moja duša je izvajala hladnost in to ni pričakovala. Vedela je kaj ji lahko ponudim, saj je podoživljala vse v nefizičnem svetu. Zato je toliko bolj to prišlo tudi do izraza.

Prebrala je knjigo in tudi sama vanjo izlila besede, ki so izražale njene poglede na zmenek in želje. Želje je imela za težko dosegljive. Vse je kazalo na nov konec. Počutil sem se kot mrtva oseba. Pravo nasprotje dnem, ki so mi dajali občutke novega rojstva.

Trajalo je tri dni, da sva se uspela ponovno sestaviti. Povedal sem ji, da med nama ne bo potekalo kot poteka pri večini. Sva posebnost in tako gredo tudi dogodki.

Nato sva se odločila, da bova en dan preživela skupaj na Bledu. Tisti dan mi bo ostal v večnem spominu. Predbožični večer, poln vsega, kar je manjkalo na prvem zmenku. Praktično sva imela le enega.

Ta Bled je bil kot dopust. Dopust v presežkih in božanstvu. Energija je stekla in nobenega dvoma ni, da sva ustvarjena drug za drugega. Ni dneva, da ne bi pomislil nanjo. Pomeni mi življenje, zaradi nje obstajam in živim.

Najino zgodbo sem zapisal zaradi vas – ona-on nama je pomagal, da sva se našla. Tudi vam lahko pomaga najti osebo, ki si jo zaslužite.

Več
Janez (45)
Smiley
Lara (47)

Lara & Janez sta se na ona-on našla pred 13. leti. In kot pravita, je njuna ljubezen skozi leta le rasla.

Z možem sva se spoznala davnega leta 2003.

Časi se neprestano spreminjajo. Nikdar v smer, ko bi bilo več časa in življenja namenjenega prostočasnim dejavnostim in druženju. Na žalost. Žalostno je tudi, da prvih trideset let spoznamo velik delež sveta, ki pa se sčasoma omeji na zlato, a kljub temu zelo omejeno kletko.

Po preživetih predhodnih neuspešnih zvezah sva tako oba nekako obstala. Vsak v svojem milnem mehurčku in z več kot otipljivo zgodovino na plečih. Vsak na svoji strani Slovenije.

Kot oblikovalka sem kaj kmalu odkrila, da si družbe v že tako tujem mestu, koder sem pristala zaradi predhodne neuspešne zveze, ne bom mogla poiskati niti v knjižnici, niti v kinu, še manj pa ne v lokalu.

Zato sem si na najrazličnejših spletnih portalih, tako italijanskih kot tudi slovenskih, poiskala način za virtualno spoznavanje uporabnikov. Na ta način sem preganjala trenutke nadležne samote.

Vedela sem, da sama odločam, kdaj prijetno virtualnost preseliti v priložnostno stvarnost. Tudi mož se je spletni strani ona-on pridružil iz podobnih razlogov.

Moram priznati, da sem bila sama takšnega načina zmenkovanja že pošteno razočarana, saj sem preko njega spoznala malo morje ljudi, ki v realnosti niti približno niso odgovarjali mojim virtualnim/realnim pričakovanjem. Kljub temu sem vztrajala. “Če si ne dam možnosti, nikdar ne bo nič,” sem si vedno znova prigovarjala.

Tudi mož je po virtualni poti spoznal nekaj deklet, ki niso zadovoljile njegovih pričakovanj. Že v resnici je težko srečati sočloveka, zato najverjetneje virtualni svet res ni najlažja pot.  Je pa v današnjem času največkrat, hočeš nočeš, edina, ki nam še preostane.

Nekega dne sem slučajno ugledala njegov uporabniški profil. Očarana nad njegovo atraktivno fotografijo sem ravno začela razmišljati, kako navezati stik z njim, ko se je priložnost ponudila kar sama.

Bil je prisoten v klepetalnici, zato sem ga pozvala k dialogu. Osrednja tema pogovora so bili otroci. Pa ne najini. Otroci nasploh.

Pogovori so naju vedno bolj zbližali in lepega dne je sklenil, da se iz Maribora pripelje k meni na obisk v Novo Gorico. Vedel je, da se preko italijanske spletne strani dogovarjam za zmenek še z eno osebo, zato se mu je pošastno mudilo.

Že čez tri dni sva se srečala pred hotelom Perla, nato pa me je pričel redno obiskovati. Včasih s hčerko, včasih brez. Leta 2007 sva se ob prisotnosti najinih prič poročila ter združila živopisanost najinih družin.

Oba absolutno verjameva, da bi se ne spoznala brez priložnosti, ki nama jo je nudil portal ona-on, navkljub naknadni ugotovitvi, da imava celo goro skupnih prijateljev. Včasih je svet prevelik, da bi bil tako majhen, kot v resnici je.

Po trinajstih letih se krepko ljubiva. Zagotovo mnogo več kot na dan, ko sva se spoznala. Najsi bo vaša ljubezen resnična ali virtualna bi želela poudariti, da iz nje ne bo nikdar nič, če ne boste pripravljeni vanjo vložiti.

Več
Brezplačna registracija! Registriraj se!