Danijel (31)
Smiley
Tanja (26)

Ona: Ko sem prejela prvo sporočilo od uporabnika piratkf1, mu najprej nisem nameravala odpisati, saj sem ravno zaključila preteklo zvezo in sem potrebovala nekaj časa zase.

A njegovo sporočilo je bilo popolnoma drugačno od sporočil, ki sem jih bila vajena. Bilo je simpatično in izvirno. Vprašal me je, kakšne knjige rada berem in pogovor se je razvil. Še preden sem se zavedala, sem mu povedala toliko o sebi in on meni o sebi. Bili so res globoki pogovori, ki ti dajo misliti.

Kmalu sva se slišala prek telefona. Kar nisva mogla nehati s pogovori, čas je bil za naju vedno prekratek. Čutila sem, da me on res pozna in razume, da mi je blizu kot še nikoli nihče.

Bila sem vedno bolj radovedna, kam to pelje.

A ta fant ni hotel prehitevati. Dal nama je čas, da se zares bolje spoznava. Veliko mi je pomagal pri odkrivanju same sebe, me usmeril na pravo pot, sploh glede mojih želja za partnerja. Njegove besede so mi dale misliti, hkrati pa mi je dajal upanje, da obstaja nekaj več. Kmalu ni bilo dneva, ko se ne bi slišala.

Na prvem zmenku sva se dobila v Kranju. Zelo mi je laskalo, da je naredil tako dolgo pot iz Maribora, samo zame! Imela sem tremo, saj sem si zelo želela, da bi se ujela. Morda sem prav zaradi treme na zmenku »zmrznila« med pogovorom – pa še sredi zime sva bila zunaj, zato najbrž nisva mogla tako sprostiti.

Za drug zmenek me je Danijel močno presenetil. Povabil me je na krajši oddih na Bled. In to na dan pred božičem, kar mi je dajalo še posebej nek občutek čarobnosti. Moram reči, da me je takrat popolnoma očaral in mi spodnesel tla pod nogami. Počutila sem se kot najstnica. 

Tako sva se ujela – oba uživava v glasbi. Ko je v roke vzel kitaro, je bil še posebej privlačen. Kar nisem se ga mogla nagledati. Govoril je o sorodnih dušah in čutila sem, da je on zares moja duša dvojčica. Da sem ob njem lahko to, kar sem, da sva povezana na globlji ravni. Najini srci sta se zares našli šele na Bledu in se zares povezali v neko celoto, sanjala sva pravljico.

Res hvala portalu ona-on.com! Brez vas ne bi našla tako čudovite osebe in svoje sorodne duše, zato sva se tudi odločila, da objaviva najino ljubezensko zgodbo. Odjavljam se s portala in upam, da osrečite še koga z novo ljubeznijo. Hvala vam iz srca!

Za vse samski, ki še iščejo, pa: Nikoli ne obupati! Tudi ko je težko, verjamem, če si zares močno želiš in delaš dobro, da nekoč tudi najdeš svojo srečo in naletiš na svojo sorodno dušo, ki te dopolnjuje.

 

On: Na ona-on.com sem se prijavil, ker mi je notranji glas govoril, da je to dobra možnost zame. Vedno sem namreč bil povezan z duhovnim svetom – obiskal sem tudi vedeževalko. Kakšen mesec dni po tem obisku sem sklenil, da bom poskušal iz slike brati osebe.

Čez nekaj dni sem naletel nanjo. Bila je drugačna od drugih, polna globokih hrepenenj in težke preteklosti. V njej sem videl močno željo po ljubezni, ki ji je preteklost ni dala. Fasciniral me je njen pogled … besede težko opišejo to višje stanje zavesti in občutkov.

Prvi sem ji pisal jaz, imel pa sem neomejeno članstvo. Najina sporočila so vsebovala teme, o katerih si marsikdo ne upa govoriti. Čutil sem, da ji lahko popolnoma zaupam.

Kmalu po prvem stiku mi je dala telefonsko številko. A ker je zaradi prazne baterije nisem takoj poklical, je to razumela kot nezanimanje. Poklical sem jo takoj, ko sem lahko in njen glas je prebudil v meni občutke, da se pogovarjam s samim sabo.

Najini pogovori so trajali ure in ure – začel sem razmišljati, da imam pred sabo dušo svoje duše. Šele po nekaj dneh sem obiskal njen profil in v oči mi je padel podatek njenega rojstva. Isti mesec in dan rojstva.

Brez razmišljanja mi je bilo jasno, kaj sem dobil v svoje življenje. Najina zveza ni običajna. Gre za postopek, ki gre čez več faz. Le redki pridejo do zadnje, ki jo omenjajo kot razsvetljenstvo.

Odločil sem se, da zanjo napišem knjigo. Knjigo, kjer bom opisal sebe oziroma moje življenje od rojstva vse do danes in svoje občutke do nje.

To knjigo sem ji predal na prvem zmenku. A še preden je do njega sploh prišlo, sva imela redna odtujevanja v smislu konec je. Dobil sem očitke, da mi pomeni projekt in ko bom izvedel vse, da jo bom preprosto zavrgel. Imela je občutek, da si ne zasluži to, kar si želi, jaz pa sem jo pomirjal in ji dajal svojo energijo v težkih trenutkih.

Tudi prvi zmenek ni potekal po nekih standardih, ki jih poznamo. Ko se duši spoznata tudi fizično je lahko kar velik šok. Moja duša je izvajala hladnost in to ni pričakovala. Vedela je kaj ji lahko ponudim, saj je podoživljala vse v nefizičnem svetu. Zato je toliko bolj to prišlo tudi do izraza.

Prebrala je knjigo in tudi sama vanjo izlila besede, ki so izražale njene poglede na zmenek in želje. Želje je imela za težko dosegljive. Vse je kazalo na nov konec. Počutil sem se kot mrtva oseba. Pravo nasprotje dnem, ki so mi dajali občutke novega rojstva.

Trajalo je tri dni, da sva se uspela ponovno sestaviti. Povedal sem ji, da med nama ne bo potekalo kot poteka pri večini. Sva posebnost in tako gredo tudi dogodki.

Nato sva se odločila, da bova en dan preživela skupaj na Bledu. Tisti dan mi bo ostal v večnem spominu. Predbožični večer, poln vsega, kar je manjkalo na prvem zmenku. Praktično sva imela le enega.

Ta Bled je bil kot dopust. Dopust v presežkih in božanstvu. Energija je stekla in nobenega dvoma ni, da sva ustvarjena drug za drugega. Ni dneva, da ne bi pomislil nanjo. Pomeni mi življenje, zaradi nje obstajam in živim.

Najino zgodbo sem zapisal zaradi vas – ona-on nama je pomagal, da sva se našla. Tudi vam lahko pomaga najti osebo, ki si jo zaslužite.

Več
Bogdan (53)
Smiley
Violeta (53)

Za portal ona-on sem se odločil, ker sem smatral, da je dovolj samskega življenja. Želel sem si najti družico, s katero bi lahko preživel nadaljnja leta. Smatral sem, da sem tega sposoben, kljub temu da delam v tujini in sem malo doma.

Nisem pričakoval velike ljubezni, kakšnih eksplozij strasti ali kaj podobnega. Le umirjeno zvezo. Večkrat sem pregledoval portal, nekaterim pisal. Večina sploh ni odgovorila, čeprav so si želele tudi dopisovati (vsaj tako so napisale).

Takoj po božiču sem zasledil objavo, ki me je pritegnila. Kadilka, pa še igra tarok. Tako me je presenetilo, da sploh nisem opazil, da ni bila za dopisovanje, slike pa si tudi nisem ogledal kaj preveč natančno.

Čeprav običajno ne motim ljudi čez praznike, sem ji pisal. Odgovorila mi je in do novega leta sva ugotovila, da imava precej stičnih točk. Videla se še nisva. Dogovorila sva se za zmenek drugega januarja, kajti tretjega sem že odhajal.

Z vlakom sem prišel v Poljčane, kjer me je pričakala. Na teren (Nizozemska) smo šli s službenimi vozili iz Maribora, sam pa sem iz Bele krajine. Že na peronu pa se mi je začelo dogajati. Preživela sva dan skupaj, zvečer sva odšla v kino, še prej pa sem jo predstavil sinu kot punco. Čudno, ne? :)

Tekom januarja sva bila na vezi vsak dan (nagrado izumitelju Skype-a), najin naslednji zmenek pa je bil v Amsterdamu. Izboril sem si prost petek in ponedeljek. Podaljšani vikend je bil odkritje. Po tem sem večkrat za vikend (ali samo soboto) skočil v Slovenijo, le da sva bila skupaj. Tudi ona je skozi pogovore spoznala, da sva par.

V maju sem jo povabil v Pariz, kjer sem jo v trenutku nežnosti zaprosil. Sprva smeh, nejevera, hitro pa tudi pristanek. Poroka bo v naslednjih 30-tih letih, če ne prej. Tak je najin dogovor.

Pri mojem delu se zgodi, da sem doma tudi več časa. Med tem časom krmilim med Mariborom (Rušami) in Belo krajino. Pa tudi ona je vse večkrat pri meni tako, da spoznavava tudi člane družin. Nekateri načini mejijo na fantastiko.

Klub temu, da jo je moja sestra videla le na spletu, da sem karte za Planico dobil, ko sem bil na Nizozemskem (celo zadnji teden, ko kart ni bilo mogoče kupiti), je med 35.000-imi spoznala mojo Violeto (celo na vlaku so sedeli skupaj!) in jo predstavila moji mami. Pa sploh nima rada velikih prireditev.

Zdaj še vedno potujeva v smeri Maribor – Bela krajina, privoščiva si izlete, terme, kar pač je, kakor se dogovoriva.

Zdaj bi se lahko razpisala in zapisala vse, kar sva doživela v tem času, a je preveč za kratko zgodbo. V vsem podpirava drug drugega, osnova najine ljubezni pa je in bo iskren pogovor, spoštovanje drugega. Zaradi moje odsotnosti je malo težje, z ljubeznijo pa se da premagati tudi to.

Več
Rok (26)
Smiley
Anja (26)

Junija 2015 sem se prijavila na ona-on. Nikoli nisem mislila, da mi bo v tako kratkem času ne le uspelo spoznati nekoga, ampak nekoga, kot je Rok. To so bile že sanje.

Prvi stik je navezal on, ko mi je pisal preko portala. To je bilo ravno v času njegovega rojstnega dne, teden za tem sva se dobila na pijači. Že preko portala sva si lahko povedala veliko stvari, čutila sem neko povezanost.

Na dan zmenka sem mu pisala, če ga slučajno moti, da s seboj pripeljem sestrino psičko (pekinezerko). Ker se je bal psov, je bil sprva malce prestrašen, na koncu pa se je več ukvarjal z njo kot z mano. :)

Glede na to da sem nedolgo nazaj razdrla dolgoletno zvezo, sem v štartu vedela, da rabim še nekaj časa zase, čeprav mi je bil Rok takoj všeč. To sem mu tudi povedala in dejala, da ko grem v naslednjo zvezo je to za 100%.

On pa je bil že nekaj časa samski, zato se mu je vedno nekam mudilo. In seveda si je omislil punco, čeprav mu ni bila ne vem kaj preveč všeč (s tem mislim, da me je hotel narediti ljubosumno :) ).

Kljub temu, da je imel punco, sva si še zmeraj pisala ter šla v kino gledat Minione, kar mi je obljubil že na prvem zmenku. Po kinu sva sedela v avtu. Med nama je bila res močna kemija in 4 ure sem se zadrževala, da ga ne bi poljubila (zaradi punce seveda).

No, po 4 urah nisem mogla več, dala sem mu strasten poljub in nato sva se poljubljala še kakšno uro. Naslednji dan je svojo punco pustil – ampak še zmeraj nisva postala par, saj sem še zmeraj potrebovala čas zase.

Po kakšnem tednu takšnega mečkanja pa me je peljal na Zbilje ter uradno vprašal, če bi bila njegova punca. Seveda sem rekla ja, ker mi je totalno zmešal glavo. To je bilo 20.8.2015, dober mesec po tem ko sva se prvič pogovarjala.

Rok bi zame naredil vse. Vedel je, da si želim kužka – yorkshire terierja. Za rojstni dan sem ga tudi dobila. Seveda se je tudi on noro zaljubil v najinega Orija, ker je pač tak “cukr”. Vedno več sva se družila, začela sem spati pri njem, vse se je odvijalo tako hitro.

Že od štarta sva se pogovarjala o prihodnosti, željah, družini. Oba sva si želela otroka. In čeprav je zelo hitro, se je na moj rojstni dan zgodilo – zanosila sem. Konec julija pričakujeva punčko. Rok imam sicer 29.7. vendar se hecava, da če je bila spočeta na moj rojstni dan, potem mora biti rojena na njegov rojstni dan (21.7).

Rok me je konec aprila zaprosil za roko v Arboretumu, kjer imava svoj kotiček pod drevesi. Poroko načrtujeva nekje v naslednjem letu, če se bo vse izšlo, kot je treba.

O njem lahko povem, da je najboljši fant na svetu. Zame bi naredil vse, jaz pa zanj. Nič mu ni pretežko, vsak dan me spravlja v smeh. Dal mi je vse in še več, kar sem želela pri partnerju. V milijon letih si ne bi predstavljala, da bom na ona-on dobila to, kar sem dobila pri njemu.

Nisem si mislila, da sploh obstaja tak človek, taka ljubezen. Vem, da sva skupaj slabo leto, da je najin kuža starejši od najine zveze (on je rojen 7.8.2016, midva pa sva uradno par od 20.8.2016), da v tako kratkem času pričakujeva otroka in živiva skupaj praktično od začetka. Ampak ko veš, veš in jaz sem vedela od začetka, da je to tisto pravo.

Več
Božo (55)
Smiley
Nataša (53)

Bilo je takoj po novem letu 2015, natančneje 4. januarja 2015, ko sem dobil sporočilo na ona-on: ” Ne, hvala” od članice Zobotehnik. Pa sem si mislil: „Le kaj sem ji ponudil, da me je zavrnila?“ Nič … pa sva začela klepetati in si dopisovati, čeprav je trdila, da je dobila moje povabilo na kavo.

Sicer sem bil sam že nekaj časa na ona-on, tudi nekaj zmenkov sem imel in simpatijo, ki pa se je na žalost končala. In tako sva z Natašo klepetala in v najinih letih malo premlevala zgrešene odločitve v življenju, a nekako se je med nama razvila neka skrivnostna vez.

In tako je nekaj dni po prvem sporočilu, napisala, da bi me rada spoznala v živo. Vsakič, ko sem imel kak zmenek, sem bil tako nestrpen, tokrat pa čisto nič. Dogovorila sva se za “klasično kavo”, brez obveznosti. Na “nevtralnem” terenu, na vrtu lokala. A glej ga zlomka, ta lokal je imel dva vrta. V enem sem sedel jaz, v drugem pa ona.

Ura je že bila prava za zmenek, nje pa ni bilo od nikoder. Kaj naj storim? Nič, poslal sem ji sms in se ji zahvalil za “gorenjski randi”. In potem me je firbec le premagal in sem šel pogledat še v zunanji vrt. In tam sem jo zagledal.

Prvi kontakt je bil tako spontan, da sploh nisem mogel verjeti. Nikoli nisem iskal druge polovice sebe, temveč kompleksno osebo, ki ve, kaj hoče in je prav tako kot jaz zadovoljna s svojim življenjem in upa, da ji bo s partnerjem še lepše.

Prvo srečanje sva nadaljevala z ogledom stare Ljubljane, ki se je še bohotila z okrašeno podobo. Že takrat sva začutila, da bi lahko bilo to najino srečanje dokončno. In res se je tako zgodilo.

Kmalu po prvem srečanju sva odpotovala na Madeiro na dopust in tako v petnajstih mesecih, odkar sva skupaj, živiva, dihava s krajem, ljudmi in res lepo nama je. Odločila sva se za skupno domovanje pri meni in ni nama žal, da sva se odločila za ona-on portal, saj če le tega ne bi bilo, se midva ne bi nikoli spoznala.

O poroki sicer nisva razmišljala, saj imava oba za seboj kar nekaj grenkih izkušenj, vendar nikoli ne reci nikoli. Morda pa bi ta dogodek še bolj utrdil najino vez.

Več
Rajko (60)
Smiley
Maruša (59)

Oba z Rajkom sva imela en zakon že za sabo in sva bila do najinega poznanstva oba že ločena. Prvič sva se srečala 1.6.2007, oba v zrelih letih, oba sva nosila vsak svoj, kar precej poln, življenjski nahrbtnik, ki naju je težil.

Po 20-letnem zakonu in po enem letu od ločitve sem začutila, da živim in se spet začela z veseljem družiti z prijateljicami, ki so me s časom pričele nagovarjati, naj se prijavim na spletni portal ona–on in naj si tako najdem prijatelja. Ker mi je bilo nelagodno preko interneta spoznavati ljudi – sploh moški spol, ker so krožile razne srhljive zgodbice, se za ta korak zlepa nisem odločila.

Potem, po nekem zabavnem ženskem večeru, sem se le lotila podviga in se prijavila na portal ona-on. Hčerki sem zaplenila računalnik in si zadala, da bom točno en teden spremljala zadeve na tem portalu. Uuu, kako je bilo zanimivo in zabavno! Od nedelje do sobote se mi je javilo veliko oseb, seveda moških.

Na začetku sem vsakemu vljudno odgovorila nekaj besed, vendar sem hitro pogruntala, da tako ne bo šlo in sem naredila izbor 10 zanimivih oseb, s katerimi smo imeli debate – nekateri so bili za resne teme, nekateri pa za hece. Do solz sem se nasmejala, jokati mi pa le ni bilo potrebno. Vendar v teh dneh, v teh pogovorih ni bilo nič takega, kar bi me toliko pritegnilo, da bi sploh želela s kom vsaj na kavico. Spretno sem se izogibala takim zadevam.

Potem pa je prišel sobotni večer (zadnji dan) in hop, še nekdo bi rad z mano vzpostavil kontakt. Ne vem zakaj (zadano kvoto kolegov sem že zapolnila), ampak zanimivo, da sem potrdila tega gospoda. Po začetnem vprašanju »kako si» sem ga kar takoj preusmerila v klepetalnico in ker je bilo že pozno sva tudi bila bolj kratka.

Povedal je, da je ravno prišel iz službe in je malo pogledal na ona-on ter me kliknil. Vprašal me je, kaj počnem in kaj bom počela naslednji dan, v nedeljo. Odgovorila sem, da nameravam na izlet na Bled in, da je škoda, ker nimam doma svoje psičke za spremstvo. Na to je Rajko dobesedno vprašal, če me lahko on spremlja namesto psa.

Niti trenutek nisem pomišljala in mu pritrdila, da seveda lahko. Dogovorila sva se, da ga naslednji dan po kosilu z mojim avtom poberem na dogovorjenem mestu in si izmenjala telefonski številki. Skoraj sva se pozabila predstaviti z imeni. S tem sva pogovor zaključila. Ves ta kratek pogovorček ni trajal niti 5 minut. Šele zatem sem šla preveriti še, kaj na ona-on piše o tem moškem.

Naslednji dan sem povedala hčerkama, da grem z neznancem na izlet na Bled. Bili sta prestrašeni in me gledali kot, da se mi je zmešalo. Slišala sem en kup strašnih zadev, kaj vse se mi lahko naredi. Obljubiti sem morala, da bom pazljiva.

Ko je pozvonil telefon, sem se res malo težkega srca odpravila na to srečanje. Ampak sem bila vseeno kar korajžna, ker sem si mislila: »Če bo kaj čudnega, skočim v avto in se odpeljem.«

Ko sem peljala proti mestu srečanja sem rahlo upočasnila, da sem videla kakšno moško čudo čaka ob cesti. No ja, bilo je sonce, precej toplo, on pa je stal tam pri cesti, oblečen v obleko s kravato in z brki. Prva misel mi je bila, da se je o letih zlagal. Ampak ne more biti nek pokvarjenec, če je za sprehod oblekel obleko z kravato. In takšnih misli sem mu ustavila in takrat sva se prvič videla ter se predstavila.

Odpeljala sva se do Bleda in se odločila, da greva malo na sprehod in na kavo, čez kakšni dve uri pa proti domu. Zgodilo se je tako, da sva prepešačila, on v obleki s kravato, jaz pa v salonarjih s tanko peto (še vedno imam spravljene) celotno pot okoli jezera, seveda je bilo tudi kave in sladoleda kar precej.

Ves ta čas je moral revež poslušati več ur mojega nakladanja (po dolgem času sem se razgovorila in izlila iz sebe na tone vsega) o sploh ne vem čemu, da je komaj kaj prišel do besede. Imel je neizmerno potrpljenje (res ga ima še danes) in zanimivo je bilo, da je kazal zanimanje za pripovedovano in je poslušal, kaj govorim. Veliko sva se tudi nasmejala. Ko se je že večerilo, se nama še ni mudilo domov, zato sva šla še na pico. Domov sva se odpravila šele ob 23. uri, pa še to ne najraje.

Od tistega dne naprej sva se slišala in tudi srečala vsak dan, že po nekaj dneh sva se počutila kot, da se poznava že 20 let. Ugotovila sva tudi, da imava istočasno junija in avgusta rezerviran dopust, ki sva ga oba načrtovala že nekaj mesecev prej. Junija sem se mu jaz pridružila na morju, tam sem ga s pomočjo njegove hčerke pripravila, da je obril brke in mi bil še bolj všeč, avgusta je šel on z mano na morje.

Po morju sva začela živeti skupaj in junija bo minilo 9 let skupnega življenja. Še danes sva rada skupaj tako kot prvi dan. Oba se trudiva, da počneva, kar nama je všeč in se tako trudiva drug za drugega.

Bila so tudi precej naporna in viharna obdobja, večina v zvezi z najinimi otroci, ampak s potrpljenjem, odkritostjo in ljubeznijo sva reševala te družinske zaplete (zelo je pripomogla Rajkova potrpežljivost). Pomagalo nama je, da sva oba vedela, kaj želiva od partnerskega odnosa in kaj ne ter skušava vedno to spoštovati.

Oba imava hčerke, on eno in jaz dve, ki se lepo razumejo. Sedaj ima on enega vnučka, ki je star 7 mesecev, jaz pa 3-letnega vnuka ter 2- in 6-mesečni vnučki – skupaj torej imava 4 vnuke. Imava veliko družino, ki se medsebojno razume in veliko druži. Seveda, kot vsaka družina smo imeli vzpone in padce, ampak, če se imaš rad, se spoštuješ, lahko tudi gore premikaš.

Vesela sva, da obstaja ona-on, ker sicer ni verjetnosti, da bi se midva srečala, pa tudi, če bi se, se verjetno še opazila ne bi.

 

Več
Mirko (57)
Smiley
Pavla (56)

Najina zgodba je pravzaprav zelo zanimiva in nenavadna.

V svojem življenju sem doživela kar nekaj razočaranj in prav zadnje razočaranje je bilo zelo boleče. Moški si večina želijo vitke, dolgolase ženske, čeprav so sami v letih, tečni in nezanimivi.

Bližala sem se 50-tim, s težkim življenjem za sabo. Potem te pa spet prizadenejo taki, ki so bili sami prizadeti, pa to pozabijo.

Bila sem žalostna, prizadeta, razočarana in sem si rekla: »Grem na portal ONA-ON in prvi, ki mi pride na pot, bo začutil moje maščevanje, ker si ga bom privoščila kot so si drugi mene.« Da začutijo bolečino, ki jo zadanejo ženskam.

Pa sem naredila prvi klik in si začela dopisovat kar z nekom, meni nepoznanim moškim. Bilo je 8. marca 2008. Cel večer sva si dopisovala, naslednji dan pa izmenjala telefonske številke.

Najini pogovori so trajali in trajali. Po navadi kar do jutranjih ur. Nekega dne mi je v smehu povedal, da so ga klicali iz Ljubljane z Mobitela, če mu niso morda vdrli v telefon in ga kdo zlorablja, saj je bil račun pred osmimi leti krepko čez 100 evrov. Pa se ni sekiral, ampak je dejal, da so najini pogovori neprecenljivi. Halooo, a takšne še delajo?

Pa so šli moji načrti po zlu. Po mesecu dni neskončnih pogovorov, ko sva že začutila znana čustva, sva se srečala. Nikoli ne bom pozabila, kako je stekel proti meni in me dvignil v zrak.

Od takrat naprej sva nerazdružljiva, ne bi ga zamenjala za nič na svetu. Dobila sem tudi najlepšo ljubezensko izjavo, ki si jo lahko ženska samo želi. Bil je na strokovni ekskurziji in sredi morja mi napiše sporočilo: »Ne vidim kopnega, vidim pa tebe.«

Danes sva skupaj že 8 let, imava skupaj devet vnukov in uživava. Drug drugega spoštujeva, se o vsem pogovarjava in povem vam, da se je zvečer zelo lepo stisniti k nekomu, ki te ima rad in ti njega.

Vsem pa polagam na srce, da ne iščite iluzij. Lepota je najlepša notranja, ker zunanja itak hitro mine. Poglejte v srce, kajti tam je vse, kar boste iskali. Želim vam veliko sreče pri iskanju partnerja in vedite, da nič ni nemogoče.

Več
Andrej (57)
Smiley
Andreja (56)

Pri 57 letih sem po ločitvi ostala sama, zato sem bila večkrat osamljena. Včasih sem se pridružila prijateljicam, ki so imele partnerje, a se v družbi parov nisem dobro počutila.
Želela sem spoznati novega partnerja, ki bi imel podobne interese, način življenja, ki bi bil zame »ta pravi«. V vsakdanjem življenju je to zelo težko, saj nikomur na čelu ne piše, da je sam, da išče sorodno dušo …
Slišala sem za internetno spoznavanje, a nisem bila čisto prepričana, da tak način spoznavanja res deluje. Vseeno sem na strani ona-on.com poskusila in objavila tudi nekaj fotografij.
Mojo fotografijo je pokomentiral Drago iz Maribora in tako se je začel najin pogovor. Dopisovala sva si in ugotovila, da imava podobne hobije in stil življenja. Že po tednu dni dopisovanja me je on želel obiskati v Kopru, vendar si jaz tega nisem želela. Bala sem se, da taka zveza ne bi imela prihodnosti, ker je bila razdalja med nama prevelika.

Nadaljevala sva z dopisovanjem in končno me je prepričala njegova iskrenost. Všeč so mi bila njegova razmišljanja, ki so bila duhovno poglobljena, pozitivna in lepa. Po enem mesecu dopisovanja in spoznavanja, sva se končno dogovorila za srečanje.

Drago se je pripeljal na obalo in ob srečanju »v živo« je preskočila iskrica. Šla sva na sprehod v naravo in poiskala posebno energijsko točko pri izviru reke Rižane. Tam sva opazila zanimiv labirint, ki pomaga ljudem poiskati odgovore na različna vprašanja. Preden sva začela s hojo po labirintu, si je vsak od naju v mislih zastavil svoje življenjsko vprašanje – katero, naj ostane najina skrivnost.

A vendar najina ljubezen in zveza trajata že pet let in od takrat se kljub razdalji vidiva vsak vikend – enkrat se jaz odpeljem v Maribor, drugič pa se on pripelje na obalo. Praznične dni in dopust pa načrtujeva skupaj in velikokrat kam odpotujeva.

Uživava v preprostih stvareh, si pomagava pri domačih opravilih, pri čuvanju in igri z vnučki, ob prostem času pa hodiva velikokrat tudi v hribe, plavat v bazen, plesat, na kulturne prireditve, …
Najina ljubezen ne pozna preprek, v petih letih se še nikoli nisva sporekla, saj se vedno o vsem lepo pogovoriva.

Več
Dejan (29)
Smiley
Janja (27)

»Najina zgodba je bila na začetku zelo hecna, saj me je Dejan vprašal GO?, jaz pa sem to spregledala. Po enem mesecu mi je pisal in vprašal, če sem še aktivna na portalu. Šele takrat sem sporočilo le dobila in mu odgovorila, potem pa mi kakšen mesec ni nič odpisal. Pač ni spremljal kaj se dogaja na portalu.«

»Na začetku sva se lovila, meni še internet ni delal doma, potem pa sva si le izmenjala e-mail naslove in si začela dopisovati.«

»In kakšno dopisovanje je to bilo! Več kot 120 sporočil sva si poslala še pred prvim zmenkom v živo v Litiji! Še danes hraniva vsa ta sporočila in jih občasno prebereva, kar tako za hec, se vsega skupaj spominjava in se jim nasmejiva.«

»Ko sva se prvič dobila v živo, sem imela občutek, da ga poznam v dno duše, on pa mene!«

»Enostavno sva se super ujela. Dejana je najprej pritegnil moj izgled, potem pa vse skupaj ;), mene pa njegova komunikativnost in značaj.«

»Pa kljub temu, sva se odlično ujela. Zdaj sva skupaj že več kot dve leti in lahko res rečeva, da je to – to!«

»Super se mi zdi, da se lahko ljudje spoznajo na ta način in vsem samskim, ki še iščejo, priporočam in marsikomu tudi povem najino zgodbo.«, še dodajata lepotička Janja in zapeljivec Dejan.

Več
Benjamin (31)
Smiley
Leja (25)

Benjamin se je prijavil na ona-on, kjer je lahko kot član, neomejeno komuniciral. Zase pravi: »Lejo sem spoznal na vaši strani ona-on. Iskal sem resno mamico in vaš portal mi je dal, na podlagi iskalnega filtra, točno mojo Lejo. Pritegnil me je njen opis o njenem življenju. Ker ni imela slike, sem jo vprašal za šanse oz. GO?. Odgovorila mi je z GO! in prosil sem jo za sliko.« »Na začetku se nisva mogla pogovarjati, saj je bila Leja neplačnica, vendar ji je ona-on podaril 3 dni brezplačne uporabe, kjer sva lahko komunicirala in se spoznavala. Napisala mi je, da sem ji všeč, zato sva si začela dopisovati preko IM sporočil. Po enem tednu komuniciranja, sva si izmenjala Facebook naslove in telefonske številke, ter se dobila na zmenku. Skupaj sva bila zelo hitro« razlaga Benjamin. Leji se je najbolj dopadla Benjaminova slika in opis, da je sproščen. »Prvič sva se dobila v Litiji, saj je Leja iz Ljubljane, jaz pa iz Slovenske Bistrice. Hitro sva se ujela, po drugem zmenku sva začela hoditi.« »Sicer nisem verjel v internetna spoznavanja, vendar nisem imel nič izgubiti, star sem bil 30 let, vsi okrog mene so imeli družine, jaz pa sem na ona-on.com poskusil svojo srečo« dodaja Benjamin. Zdaj živiva skupaj in načrtujeva družino.

Več
Lojzi (46)
Smiley
Jelka (45)

Jelka je pred 5 leti ovdovela in ni imela nikakršnega namena spoznavati nove ljudi, saj je morala skrbeti za 10-letnega sina. »Vsi okrog mene so me nagovarjali naj začnem ponovno spoznavati ljudi in hoditi v družbo. Ona-on mi je priporočila prijateljica, saj sem ležala doma na bolniškem dopustu in imela veliko časa. Po prvem obisku sem navezala stike s kar nekaj ljudmi, vendar mi je samo ON po dveh mesecih ostal v spominu.«, opisuje Jelka.

»Lojzi me je vprašal GO?, jaz pa sem šla že pred njim z drugim fantom na kavico, vendar se ni razvilo nič resnega. Resnično nisem iskala nikogar, bila sem zaprta in sem šla na zmenek, samo zato, da mi bodo prijatelji dali mir!« dodaja Jelka. Po prvem neuspelem zmenku je dala priložnost še drugemu kandidatu, preden se dokončno izpiše iz ona-on.com. »Odločila sem se, da poiščem nekoga, ki bo bližje mojemu kraju, da bo nekadilec, imel rad ples in gore. V njegovem opisu mi je bilo najbolj všeč, ker je imel v svojem opisu napisano, da je ločen z razčiščeno preteklostjo in naj otroci ne bodo ovira, prej vzpodbuda«. To me je res zadelo.

»Po zelo kratkem dopisovanju preko vašega portala sva se dogovorila za kavico – bolj kavo, saj je trajala cele štiri ure. Na prvem zmenku sem dobila vrtnico in čokolado, kar se mi za današnje čase zdi zelo romantično. Kar hitro sva se dogovorila za prvi romantični sprehod, da se ne bi kdo premislil ;).

Tako sva se imela priložnost bolje spoznati. Sledili so še drugi sprehodi, spoznala sva, da imava veliko skupnega in da bi se v kratkem času lahko zgodilo tudi kaj več. Pa se tudi je! Uživava vsak trenutek, vikendi, dopusti vse je namesto sivine dobilo živahne barve. Oba sva vesela, da obstaja vaš portal drugače se najini poti gotovo nikoli ne bi srečali. Bolj kot to, da se potegujeva za poroko, je dejstvo, da se ne bi spoznala, če vas ne bi bilo.

Ljudje naj zaupajo tej strani, ker takih spletnih strani ni! Veva, da je veliko ljudem težko povedati, da so se spoznali na ona-on, čeprav sva nekatere med njimi ravno midva usmerila k vam. Ne razumeva, zakaj jih je sram priznati in deliti svojo zgodbo z drugimi, saj to pomeni, samo še ena srečna zgodba več! Lojzi je kar nekaj časa iskal partnerko na ona-on.com, potem pa je našel mene – točno tako kot si jo je želel. Vsem, ki se iščete srečo, le pogum, ona-on.com je prava izbira, le malo vztrajnosti in kanček sreče je treba.

Več
Brezplačna registracija! Registriraj se!