Vera & Mirko ~ Spoznala sva se na ona-on.com

Verica in Mirko sta premagala ovire, ki so jima stale na poti do prvega zmenka … Kako?

Imeti se v življenju lepo je vodilo in skupna misel, ki je združila Verico in Mirka. Na ona-on sta bila prijavljena vsak približno dve leti, nato pa …

Več let samskega življenja in večerov, ko ne veš kaj bi, da človeku veliko časa za razmišljanje. Na dopust greš sam (če sploh greš), večerjaš sam, zvečer zaspiš sam, … Tako sta bila tudi Verica in Mirko, preden sta se našla s pomočjo ona-on, nekaj let samska. Pa poglejmo, kakšna je njuna zgodba in kako jima je uspelo.

Biti sam ni tako lepo kot biti v dvoje

V teh časih, se zdi splet več kot odlična priložnost za iskanje partnerja, ne glede na leta, ki jih štejemo.

Na ona-on sta se prijavila, ker sta imela dovolj samskega življenja. Ob boku sta si želela partnerja. Občutiti ljubezen, se počutiti varno, ljubljeno in vse to tudi vračati.

Spoznavala sta različne ljudi, se podala na nekaj bolj ali manj neuspelih zmenkov, potem pa je sledilo tisto usodno sporočilo. Najprej prvo, nato drugo in tretje in končno tudi njen odgovor.

Približno dve leti je minilo, da se je vse to uresničilo. Priznavata, da bi bila morda še danes samska, v kolikor ne bi naredila ključnega koraka in se registrirala na ona-on.

Mirko je našel zanimiv profil in tudi prvi pisal. Ker po prvem sporočilu ni bilo odgovora ni obupal, ampak je pisal še drugič in nato tretjič. Več poskusov pa se je obrestovalo in v njegovem poštnem nabiralniku se je prikazalo njeno sporočilo. Verica je zbrala pogum in se po tem, ko je pregledala Mirkov profil odločila, da mu odpiše.

Dopisovanje je hitro steklo. Našla sta veliko skupnih tem za pogovor in zanimanje drug za drugega je raslo.

Dovolj dopisovanja, čas je za zmenek! Toda kako, če pa omejitve narekujejo tempo življenja?

Spoznavanje je potekalo ravno v času dobro znanih Covid omejitev – takrat, ko so bila pravila stroga, prehajanje občin ni bilo dovoljeno, …

Prvi vtis je zelo pomemben, Mirko, ga je opravil z ODLIKO!

Verica se je tako odločila, da bo vzela stvari v svoje roke in povabila Mirka domov na kavo. Kot pravi, ji je bilo to ljubše, kot pa zmenek na bencinski črpalki, ki je bila ena redkih odprtih storitev v tistem času. Seveda se je Mirko z veseljem odzval na povabilo in že načrtoval, kako bo presenetil svojo izbranko in naredil dober prvi vtis.

Trenutek srečanja in trenutek napetosti. Mirko se je izkazal

Napočil je dan srečanja. Napetost na obeh straneh je rasla. Prisotne je bilo veliko tiste pozitivne treme, ko se nekoga, ki ti je preko spleta prirasel k srcu veseliš, hkrati pa te navdajajo neznani občutki.

Mirko je želel narediti dober prvi vtis in na prvem zmenku poklonil Verici rdečo vrtnico v znak pozornosti in naklonjenosti, ki sta jo pridobila pri spoznavanju preko spleta.

Klepetala sta na terasi, pila kavico in spoznavala drug drugega. Zdelo se je, kot da se poznata že zelo dolgo. Imela sta si veliko povedati, tem za pogovor kar ni zmanjkalo. Njun odnos pa se je še poglobil. Sledili so novi zmenki. Veselila sta se dne, ko bosta lahko zaplesala prvi ples na kakšni prijetni terasi ali plesnem tečaju (saj zaradi razmer s Covidom, to v tistem trenutku ni bilo možno).

Prvi ples

Dokaz, da za ljubezen ni ovir je tudi zgodba s prvim plesom. Ker se na ples ni dalo nikamor odpraviti, sta si prvi ples pričarala kar doma. Mirko se je znova izkazal, pravi Verica: ‘Bilo je zelo prijetno, Mirko se je izkazal kot čudovit plesalec. Znal me je voditi, saj sama v življenju nisem veliko plesala.’

Kaj je tisto, kar ju veže in drži skupaj?

Mnogo stvari, pravita! Oba imata rada glasbo in ples. Imata podobne poglede na življenje in podobna pričakovanja za prihodnost. Veselita se vsakega skupnega dne.

Želita se razvajati, imeti lepo, ustvarjati nepozabne spomine na skupne trenutke. Želita si uživati življenje in deliti skupno srečo, uživati v skupnih trenutkih drug drugega in vnukov. Seveda to ni samoumevno. Delata na tem, gradita svoj odnos in vse to jima dobro uspeva. Verjameta, da jima je namenjenih še veliko lepih trenutkov.

Pravita, da cenita drug drugega, svoje skupne trenutke in podvige in to, da sta se našla.

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori