Open/Close Menu
Spoznala sva se na ona-on.com

Poroka: Naj vas korona ne ustavi, recite “DA”!

Letošnja korona kriza je pustila na področju porok pravi cunami. V Krinolini se ponašamo z dolgoletno, skoraj 30 letno tradicijo in bogatimi izkušnjami na področju svetovanja in šivanja in tudi korona nas ne bo ustavila.

Damjana Logar iz Krinoline, poročnega salona z najdaljšo tradicijo v Ljubljani, svetuje, da neveste 2020 ne obupate nad nastalo korona situacijo, nove neveste 2021 pa hitro v lov za obleko. Popoln stajling najdete v salonu Krinolina.

Krinolina je prava poročna galerija. Mogočen obokan prostor, ki že ob prvem vstopu pričara veličastnost dogodka, kakršen poroka je. Izbirate lahko med poročnimi, svečanimi, maturantskimi ter moškimi oblekami različnih blagovnih znamk.

IZPOSOJA ALI NAKUP POROČNE OBLEKE

V salonu vam bodo pri izbiri in preizkušanju pomagale izkušene svetovalke. Šivilje bodo prilagodile dolžino obleke, ožile ali širile obleko, uredile naramnice, pritrdile nedrček ali prišile oporo za prsi, ter opremile obleko z lepotnimi detajli.

Letošnja poročna sezona 2020 se je iz ene bolj uspešnih, dobesedno čez noč spremenila v pravo katastrofo. Vse pomladne poroke so bile prepovedane, tudi junijske poroke so se zaradi korona ukrepov povezanih s številom svatov, odpovedale in prestavile na jesen ali celo na drugo leto 2021.

TRENDI POROČNIH OBLEK

Trendi 2020 in 2021 so podobni, kot v letu 2019, vendar je vse bolj potencirano.

 • Princes obleke imajo še večje volumne in vlečke.
 • Gladke enostavne obleke so še bolj prazne z manj dodatki, vendar z večjimi razporki in izrezi.
 • Tatto čipka je še bolj drzno umeščena in bolj poudarja silhueto.
 • Rokavčki so še vedno prisotni, vendar večji, ohlapnejši, ter različnih krojev in dolžin.
 • Ozke obleke  so še bolj ozke, saj jim to omogočajo čipke in podloge, ki so iz raztegljivih materialov.
 • Match and mix stil je večdelna obleka, ki je postala pravi hit. Top plus razkošno krilo, top plus lahkotnejše krilo, bodi plus hlače ali kombinacija vsega….izbira možnosti je bogata.
 • Barve. Bela v vseh odtenkih še vedno ostaja klasika, ki pa je popestrena z različnimi pastelnimi odtenki spodnjih plasti kril, aplikacij, barvnih bleščic …
 • Materiali so še bolj lahkotni na primer til, šifon, razne tanke mrežice, organza ali pa v nasprotju, še težji kot sta micado ali saten.
 • Dodatki, kot so pajčolani, različne bluzice, prosojni plaščki, ogrinjala vseh dolžin, bodo lahko popolnoma spremenili obleko, kot da bi se nevesta medtem preoblekla, saj s snemljivostjo le teh dobimo popolnoma drug izgled.

Stili porok gredo v smeri bolj unikatnih, individualnih porok, kot so vilinske poroke, greeny poroke pod kozolcem, na jasah, retro poroke v manjših butičnih gostilnicah na deželi, adrenalinske poroke s skokom s padalom, morske poroke na barki ali pod vodo, …

Krinolina – Možnosti ogromno, izbira oblek pestra, nevesta pa bo na koncu izbrala točno tisto pravo, pisano njej na kožo.

Pri tem neveste zbirajo udobnejšo obutev, kot so All Star-ke in superge, ki jih bomo tudi v letu 2020 in 2021 srečali veliko. Belim poročnim supergam z bleščicami in barvnimi satenastimi vezalkami, bo prilagojena obleka po dolžini, zato svetovalke že pri izbiri upoštevajo tako obutev.

V kolikor nevesta nosi čevlje s peto in se za večerno slavje preobuje v čevlje z nižjo peto ali celo čevlje brez pete, bo potrebno zamenjati tudi obleko.

Moške obleke prav tako zagovarjajo udobnost, hlače s srajco, sproščeno zavezana rutka, suknjič (ni nujen) ter udobno obuvalo. Večina parov se zaradi udobnosti poročnih oblačil niti več ne odloča za menjavo obleke v primernejšo za večerno slavje.

PREIZKUSITE RAZLIČNE KROJE V POROČNEM SALONU

Z obiskom salona boste več poročnih oblek lahko otipali, preverili prijetnost materialov in jih seveda preizkusili.

Obisk trgovine ima več prednosti, kljub temu, da je naročilo preko spleta lahko ugodnejše. Obleko, ki jo naročite na spletu, bo verjetno treba še prikrojiti po vaših telesnih merah, kar pa dodatno podraži nakup. Te prilagoditve pa so zaradi slabše kvalitete materiala lahko težje izvedljive.

 • V salon naj se nevesta odpravi s svojo osebno prijateljico ali največ dvema, ki jima zares zaupa in bosta iskreno svetovali.
 • Za termin pomerjanja v salonih se je priporočljivo naročiti v urah, ko je v salonih manj obiska (popoldanske ure in sobote so zelo zasedene), da ne boste na želeni termin morali čakati 3 tedne.
 • Načeloma fotografiranje v salonih ni zaželeno (ponekod izjemoma dveh oblek zadnjega izbora).
 • Svetovanje bodo v nekaterih boljših salonih ovrednotili (med 10 do 15 evrov). Ta strošek pomerjanja ali svetovanja pa se vam upošteva pri izposojnini ali kupnini obleke.

NAMIG: Bodite zvesti sami sebi in naj bo vaša obleka vaša izbira, ne kompromis vaših družic.

Izposoja poročnih oblek Krinolina